Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Πολιτική αυτο-κριτική, με πολλούς αποδέκτες, του Στέφανου Τζουμάκα


Από το φιλικό blog
σίβυλλα διαβάσαμε:
"Πολιτική παρέμβαση του Στέφανου Τζουμάκα μέσω του διαδικτύου, που θα συζητηθεί…" στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το προσωπικό του blog, και διαπιστώσαμε 4 αναρτήσεις περσινές και τη παραπάνω για φέτος.

Σχόλιο: Ο Στέφανος Τζουμάκας, αποφάσισε να βγει από τη χειμερία νάρκη του, μετά από μια σχετική μακρόχρονη σιωπή πολιτικής αδράνειας.

Η συγκεκριμένη "νεκρανάσταση" του Τζουμάκα, μάλλον θα περάσει και αυτή ως ένα ακόμη ενοχλητικό ψιλόβροχο στα πολιτικά πράγματα της χώρας.


Συνήθως αυτές οι παρεμβάσεις μοιάζουν με πρεμιέρα θεατρικής παράστασης, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσα εισιτήρια θα κόψουν στο γκισέ του αδιάφορου θεάτρου.

Ο κόσμος έχει κορεσθεί από ωραιοποιημένα λόγια, εύκολες κριτικές και κυρίως από αμετροέπεια και έλλειψη αυτογνωσίας των πολιτικών.

Η περίπτωση του Στέφανου Τζουμάκα είναι δυστυχώς μία από αυτές. Ο άνθρωπος έχασε τα πολιτικά του ερείσματα από τους παλιούς του ψηφοφόρους και εισπράττει τώρα και την αδιαφορία από τους νεώτερους του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου.

Ο "ιστορικός" Τζουμάκας παραμένει ως μουσειακό είδος. της πάλαι ποτέ σοσιαλιστικής επανάστασης που ΔΕΝ ήρθε ποτέ. Αυτό που τον βαρύνει είναι η συμμετοχή του στα πολιτικά πράγματα με πολλές ηγετικές θέσεις στο κίνημα και με τη γνωστή "ηρωική έξοδο" για διακοπές στο
United States.

Θα αναρωτηθούν πολλοί ... "μα τι γράφετε; ας του δώσουμε μία ακόμη "δεύτερη" ευκαιρία!!!"

Εμείς ως ιστοχώρος του την δώσαμε και μάλιστα μετά από προσωπικές εκκλήσεις στη περίπτωση Τενέζου. Αυτός ξέρει... ακόμη περιμένουμε απάντηση... Τουλάχιστον Στέφανε επέστρεψε τον ογκώδη φάκελο με τα στοιχεία του απεργού πείνας. Πες του ότι τα καρτέλ είναι ισχυρά και θέλει να ματώσεις για να τα βγάλεις πέρα. Γνωρίζουμε Στέφανε ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση στη Β' Αθηνών θα είναι σκληρή και χρειάζεσαι προφίλ "κατά του Τενέζου".

Και αν μας διαβάζεις σου αφιερώνουμε μία ανάρτηση από "το Λημέρι"

Τελειώνοντας ... Έχει ξαναγραφτεί και το επαναλαμβάνουμε με την ευκαιρία και εδώ:

Εάν θέλεις να δοκιμάσεις τους πολιτικούς που μιλάνε με εύκολα λόγια για ακρίβεια και πάταξη της αισχροκέρδειας και για πόλεμο στα καρτέλ, μία είναι η λύση.

Τους παρουσιάζεις το "πρόβλημα Τενέζου" και τους δίνεις από ένα φάκελο με όλα τα στοιχεία. Η συνέχεια γνωστή... σε αποφεύγουν και όταν σε συναντήσουν σου λένε "ΔΕΝ είμαι αρμόδιος" !!!

— Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία
κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που εγίναν).
Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες,
κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι; (Καβάφης)

Τα παραμύθια τέλος. Τώρα γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα. Ξέρουμε πολλούς που απέτυχαν στις εξετάσεις αυτές. Τα προφορικά δεν συμψηφίζουν την ενεργή παρουσία, πολύ δε περισσότερο το κόστος της "δημοσιότητας"!!!

Μιας δημοσιότητας που το τίμημά της... χρειάζεται πολύ Κάλβο:

"Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι~θέλει αρετήν και τόλμην
η Ελευθερία".

Υπάρχουν στη ζωή, την ατομική και την κοινωνική, στιγμές που πρέπει κανείς να πει το μεγάλο "ναι" ή το μεγάλο "όχι". . .

Νάσος.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.