Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Τώρα κατάλαβαν την δύναμη των Blogs και προσπαθούν να τα εξαγοράσουν ρίχνοντας ζεστό χρήμα μέσω κρατικής διαφήμισης


Βγήκαν παγανιά τα κυνηγόσκυλα της κυβερνητικής προπαγάνδας και όχι μόνον, να εξαγοράσουν τις μόνες γνήσιες και ανόθευτες φωνές της ενημέρωσης -- αυτή των bloggers δηλαδή -- η οποία δυστυχώς έχει καταντήσει ενημέρωση μαϊμού εξ αιτίας των μεγαλοδημοσιογράφων. Και βέβαια η εξαγορά γίνεται μόνο με ζεστό χρήμα που δίδεται μέσω κρατικής διαφήμισης. Με το δικό μας και το δικό σας χρήμα δηλαδή, φίλες και φίλοι βάζουν φίμωτρο και στους Bloggers του διαδικτύου για να παίρνετε την είδηση-μαϊμού, έτσι όπως κάποιοι θα την κατασκευάζουν μακρυά κι έξω απ'την αλήθεια.

Έτσι, όταν θα βλέπετε ενημερωτικά portals ή ειδησεογραφικά Bloggs που θα σας σερβίρουν την κρατική διαφήμιση ( π.χ. από τον ΟΠΑΠ, το Ταχ/κό Ταμιευτήριο κ.λπ.) , μ' ένα απλό κλικ θα αλλάζετε σελίδα, διαφορετικά θα παραμυθιάζεστε με προκατασκευασμένες ειδήσεις σε μέτρα και σταθμά που θα βολεύουν κάποιους άλλους. Θα ποτίζετε δηλ. τον εγκέφαλό σας με προπαγάνδα και μολυσμένη είδηση.....

Όλο αυτό το βρώμικο σκηνικό όμως θα μείνει μακρυά από εμάς, μακρυά από αυτή εδώ την ομάδα των ανθρώπων που ταχθήκαμε και ορκιστήκαμε από την πρώτη μέρα που βγάλαμε στον αέρα αυτό εδώ το Ιστολόγιο, να υπηρετήσουμε ΜΟΝΟΝ την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι και να μην επιτρέψουμε συμβιβασμούς μέσω βρόμικης συναλλαγής. Με λίγα λόγια ορκιστήκαμε και θα μείνουμε πιστοί στον όρκο μας, στο ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ τους τόσους μόνιμους και μη φίλους και φίλες αναγνώστες μας που μήνες τώρα μας επισκέπτονται. Και το σπουδαιότερο, δεν θα γίνουμε υπηρέτες κανενός κόμματος, ιδίως όταν αυτό έχει στις τάξεις του λαμόγια.

Σε όλους αυτούς φυσικά τους πρώην συναδέλφους Bloggers που ηθελημένα ασπάστηκαν το χρήμα με τον τρόπο της εξαγοράς και παρουσίασης της "προπληρωμένης είδησης" , θα στείλουμε ένα μήνυμα: Θα είναι προτιμότερο και τιμιώτερο να εγκαταλείψουν το Blogging και να κάνουν μεταγραφή στη δημοσιογραφία γιατί εκεί τους ταιριάζει κι ο χαρακτήρας τους αλλά και η τσέπη τους. Διαφορετικά θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους και απέναντι στα λαμόγια που θα υπηρετούν. Από την ομάδα διαχείρισης του Ιστολογίου μας.

Σχόλιο:
Αναφορές και ερωτηματικά και από άλλα ιστολόγια που αναφέρονται στο ίδιο θέμα:
1. Πρόχειρο τετράδιο
2. Pressmme
3. krogias
4. koukios
5. PiazzaDELpopolo και πολλά άλλα...


Εμείς επισημαίνουμε τα εξής:

Πιστεύετε ότι η Κρατική Διαφήμιση δρα κυρίως ως ενημερωτική της κρατικής δραστηριότητας ή είναι τελικά ένα μέσο εκμαυλισμού, διαφθοράς και τελικά εξαγοράς συνειδήσεων κάποιων που θέλουν να παριστάνουν τους δημοσιογράφους;

Απλά ρωτάμε... εάν τα blogs είναι ΜΜΕ και μπορούν να ενταχθούν στο νόμο περί των κρατικών διαφημίσεων;
Διότι μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι φίλοι μας bloggers απαιτούσαν τη διατήρηση της ανωνυμίας τους... Πως τώρα αυτοί οι ανώνυμοι παίρνουν κρατική διαφήμιση;

Επίσης εύλογα προκύπτουν και κάποια άλλα ερωτήματα;
Πως οι διαφημιζόμενοι οργανισμοί και άλλες υπηρεσίες που ελέγχονται από το κράτος επέλεξαν ανώνυμα ιστολόγια με έδρα την Αμερική; (για τη προώθηση των κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων)

Είναι η απευθείας αναθεσης σε ορισμένα ιστολόγια που κρύβουν πίσω τους (επιμελημένα το gr) είναι αυτή η συνήθης διαδικασία; ή και αυτά πρέπει να υπόκεινται στο προγραμματισμό του διαγωνισμού με κάποια κριτήρια; (όπως ας πούμε αντίστοιχα η κυκλοφορία των έντυπων μέσων και η τηλεθέαση με την ακροαματικότητα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.)

Τι τελικά γίνεται στην Ελλάδα; εξαντλήθηκαν τα ΜΜΕ και επιστρατεύσαμε και τα ερασιτεχνικά ιστολόγια του εξωτερικού;


Νάσος
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.