Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Κόντρα για το βιολογικό καθαρισμό Φθιώτιδος

Αλληκατηγορίες μεταξύ Οικολόγων - Πρασίνων και Δήμου Λαμίας

Αντιπαράθεση μεταξύ των Οικολόγων – Πρασίνων Φθιώτιδος και του δημάρχου Λαμίας για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Στέφανος Σταμέλος, μέλος των Οικολόγων – Πρασίνων Φθιώτιδας υποστήριξε ότι ο βιολογικός καθαρισμός δε λειτουργεί σύμφωνα με την τις υπουργικές αποφάσεις και καταλόγισε πολιτικές ευθύνες στο δήμαρχο Λαμίας κ. Γιώργο Κοτρωνιά.

«Ο βιολογικός καθαρισμός έχει υπερβεί τα όρια λειτουργίας του, η τάφρος βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή Natura, υπάρχει ελλιπής στελέχωση στον καθαρισμό και δε γνωρίζουμε ούτε πόσοι δουλεύουν, ούτε τι δουλειά κάνουν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Σταμέλος.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σταμέλο, ορισμένα βυτιοφόρα χύνουν σε ρέματα που καταλήγουν στο Μαλιακό, ενώ ο βιολογικός καθαρισμός δέχεται και βιομηχανικά απόβλητα, κάτι που απαγορεύεται από την άδεια λειτουργίας του.

Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Λαμίας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς ανέφερε ότι τα όσα καταγγέλλονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, υποστήριξε ότι παράλληλα με το βιολογικό καθαρισμό λειτουργεί και εργαστήριο ελέγχου ποιότητας νερού και λυμάτων και κάλεσε τους Οικολόγους – Πρασίνους να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο δήμαρχος Λαμίας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, προκειμένου – όπως είπε - «να προστατεύσει το κύρος της δημοτικής επιχείρησης και τους εργαζομένους».
---------------------
AUDIO


Βιολογικός Καθαρισμός ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.