Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Δημήτρη …χάσαμε!

.
Μια και έφτασε ξανά η ώρα του Καραμανλή - την οποία νομίζω ότι είχαμε με σαφήνεια προβλέψει αμέσως μετά τον ανήθικο πολιτικά, αιφνιδιαστικό τερματισμό των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, λέγοντας τότε με απόλυτη βεβαιότητα ότι εισερχόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει το Σώμα πριν από τις εκλογές – νομίζω ότι είναι καιρός για αυτοκριτική, μια και πρόκειται να σιωπήσω στη συνέχεια, καθώς… τώρα μιλούν τα κόμματα!

Η φιλελεύθερη αριστερά ηττήθηκε. Οι ιδέες της, η πολιτική κουλτούρα της, η ιδεολογία και το κοινωνικό της όραμα δεν βρήκαν, ούτε αυτή τη κρίσιμη περίοδο για τα συμφέροντα των Ελλήνων, θέση στο πολιτικό σύστημα και στους φορείς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

Η βαρβαρότητα επικράτησε και γίνεται καθημερινά πρωτοσέλιδο.

Ο «λόγος» της εναλλακτικής αριστεράς συκοφαντήθηκε και ελεεινολογήθηκε από τους μικροκομματικούς σαλτιμπάγκους του καθεστώτος, καθώς και από καιροσκόπους αμοραλιστές ενός δήθεν ρεαλισμού και ενός αλήτικου ορθολογισμού.

Στο τέλος εμείς, οι πλέον προσγειωμένοι, ανιδιοτελείς και σοβαροί κατηγορηθήκαμε για οπορτουνισμό, ανεδαφικότητα, γραφικότητα και σοβαροφάνεια, από τα φερέφωνα νταβάδων και από ομάδες τυχάρπαστων αυλικών ηγητόρων και ηγετίσκων.

Το αφηνιασμένο μαζικό «τίποτε», όλων των πολιτικών αποχρώσεων, αισθάνθηκε ότι απειλείται από το «κάτι» και συντόνισε τις δυνάμεις του έτσι ώστε να το υποβαθμίσει και να το περιθωριοποιήσει, αφού δεν μπόρεσε να το εξαφανίσει.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, εντός δηλαδή μια τέτοιας πολιτικής και γενικότερης κουλτούρας, είναι φυσιολογικό η κοινωνία να αποπροσανατολίζεται και να αδυνατεί να αντιληφτεί το νόημα λόγων και πράξεων που απομυθοποιούν το καθεστώς συστήνοντας μια άλλη, δημοκρατικότερη, ανθρωπινότερη, ορθολογικότερη, αξιοκρατικότερη και εν τέλει κοινωνικότερη και προοδευτικότερη πραγματικότητα.

Κάνοντας, λοιπόν, τον προσωπικό μου απολογισμό για την περίοδο από τις προηγούμενες έως τις σημερινές εκλογές δεν διστάζω να ομολογήσω ότι …Δημήτρη, χάσαμε.

Χαίρετε!
Δ.Γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.