Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ - Λόγοι υγείας το επόμενο χαρτί της υπεράσπισης Χριστοφοράκου

«Δεν μπορώ φυσικά να δώσω αυτές τις πληροφορίες καθώς θα βρεθώ ποινικά υπόλογος» ήταν η απάντηση του συνήγορου του κ. Χριστοφοράκου, Στ. Κουρσάβε, στην επιστολή του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούνται τα στοιχεία για χρηματισμό μελών του κόμματος από τη Siemens. Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση σκοπεύει να ζητήσει τη μη έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου για λόγους υγείας.
Ο κ. Κουρσάβε διευκρινίζει ότι δεν είναι εκείνος αυτός ο οποίος έχει ή θα δώσει τα στοιχεία, αλλά ο πελάτης του. «Επρόκειτο για παρεξήγηση. Τα ερωτήματα των κομμάτων πρέπει να απευθύνονται στον ίδιο τον Χριστοφοράκο και όχι σε μένα. Δεν γνωρίζω ελληνικά ούτε την ελληνική πολιτική πραγματικότητα, οπότε δεν είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να απαντώ σε τέτοια ερωτήματα. Ο ίδιος ο πελάτης μου θα αποφασίσει αν θα απαντήσει, αλλά εγώ, ως δικηγόρος του, θα τον συμβούλευα να μη δώσει περισσότερα στοιχεία και να περιοριστεί μόνο στην επανάληψη και στην αναφορά των ονομάτων που έχει ήδη αναφέρει προγενέστερα» σχολίασε ο κ. Κουρσάβε στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του θεωρεί «σημαντική νίκη» αυτή την εξέλιξη, καθώς, όπως υποστηρίζουν στην Ιπποκράτους, η απάντηση αυτή δείχνει έλλειψη στοιχείων εις βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτελώντας σχετική εντολή του κ. Γ. Παπανδρέου, ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ι. Ραγκούσης συνέταξε με τη βοήθεια νομικής ομάδας την ολιγόλογη επιστολή, την οποία και απέστειλε χθες προς τον συνήγορο του Μ. Χριστοφοράκου, Στέφαν Κουρσάβε.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της επιστολής του ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Κουρσάβε:

«Αξιότιμε κύριε,

Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».

Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα.
»

Τα επόμενα βήματα του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνουν και νομικές κινήσεις, καθώς βάσει δικονομικών περιορισμών υπάρχει προβληματισμός εάν ένα κόμμα μπορεί να κινηθεί δικαστικά, δεν αποκλείεται να κινήσει σχετική διαδικασία ο Κ. Γείτονας, όπως έχουν γράψει «ΤΑ ΝΕΑ». Τα στελέχη του κόμματος υπογραμμίζουν ότι το βέβαιο είναι ότι, σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, θα συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο.

Λόγοι υγείας το επόμενο χαρτί

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου έκαναν χθες γνωστό ότι σκοπεύουν να ζητήσουν τη μη έκδοση του πελάτη τους λόγω προβλημάτων υγείας. Ο κ. Χριστοφοράκος έχει μπει τρεις φορές στην καρδιολογική κλινική του Μονάχου, λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει με την καρδιά του.

Οι γιατροί έχουν συστήσει στον κ. Χριστοφοράκο την τοποθέτηση στεντ λόγω στένωσης των στεφανιαίων αρτηριών του. Οι δικηγόροι του εξετάζουν την εισαγωγή του ακόμη και στο χειρουργείο σαν εναλλακτική λύση στις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου, κ. Κουρσάβε δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του εντολέα του έχει επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε δεν μπορεί να περπατήσει μέσα στο κελί του, γεγονός που καθιστά δύσκολη την έκδοση του.

Οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου γνωστοποίησαν ότι η γερμανική δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για εισαγωγή του σε κλινική του Μονάχου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν καρδιολογικές εξετάσεις, κάτι που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Οι ελληνικές αρχές αλλά και η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης μετά την αναβολή της προχθεσινής παράδοσής του.

Πηγές: (Τα Νέα, Το Βήμα, Nooz.gr, Ελευθεροτυπία) μέσω TVxs

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.