Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Να αποδοθούν ευθύνες σε κυβερνητικά στελέχη για την εθνική καταστροφή.

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση διαμαρτυρίας

σήμερα στο Σύνταγμα για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

Το κάλεσμα των "Bloggers" είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

«Φτάνει πια!», το σύνθημα που κάνει τον γύρω του Διαδικτύου.

Να αποδοθούν ευθύνες σε κυβερνητικά στελέχη για την εθνική καταστροφή.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική.

Πολλοί Αθηναίοι πολίτες, νέοι στην πλειοψηφία τους, απάντησαν στο κάλεσμα των "Bloggers" και συμμετείχαν σήμερα το βράδυ στο Σύνταγμα, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική. Παρόντες ήταν και πολίτες ψηφοφόροι Πασοκ. Απέναντι στεκόντουσαν αμήχανα οι ομάδες καταστολής οι οποίες μέσα τους συμπαραστέκονταν με τους διαδηλωτές.

Με καμένα κλαδιά απέναντι από τη Βουλή, αρκετά πανό και μαύρα ρούχα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους για την ελλιπή προστασία των δασικών περιοχών. Απαιτήθηκε να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών. Oι διαδηλωτές απαιτούν, να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε παράνομο κτίσμα σε δασικές εκτάσεις.

Να αποδοθούν ευθύνες σε κυβερνητικά στελέχη για την οικολογική εθνική καταστροφή που ισούται με εθνική προδοσία... Οι διαδηλωτές ζήτησαν και άμεσες προσλήψεις στην Πυροσβεστική και τη δασική υπηρεσία, καθώς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Συμμετείχαν επίσης και ζωοφιλικά σωματεία τα οποία ζητούσαν την προστασία των ζώων στην Αττική και την απαγόρευση του κυνηγίου. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και πριν 2 χρόνια. Απ' ότι φαίνεται όμως μόνο οι φωνές των πολιτών δεν αρκούν.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα για τις Δασικές Πυρκαγιές, το τελευταίο τριήμερο πυρκαγιών στην Ελλάδα κάηκαν 313.680 στρέμματα δασικής γης. Συνολικά, από αυτό το καλοκαίρι εκτιμάται ότι στην Αττική έχουν καεί 235.490 στρέμματα. Η τραγική αποτίμηση της φωτιάς του τριημέρου στην Αττική μετρά πάνω από 200.000 στρέμματα καμένης γης, περίπου 200 καμένα σπίτια, κατεστραμμένες περιουσίες και πλήθος αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Από αυτά, ποσοστό περίπου 60% αφορά σε δάση και δασικές εκτάσεις, γεγονός που γεννά ερωτήματα τόσο για το τι θα συμβεί με το υπόλοιπο 40%, όσο και για το 60% των καμένων εκτάσεων παρά τη νομική υποχρέωση να κηρυχθούν αναδασωτέες οι εκτάσεις, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αναδασώσεις σε όλη τη χώρα, παρουσιάζουν σταδιακά φθίνουσα πορεία αφού σύμφωνα με το ΤΕΕ, το 2007 ήταν 10.920 στρέμματα, το 2002 ήταν 16.894 στρέμματα και το 1992 ήταν 45.918 στρέμματα.

Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και όχι μόνον, ενισχύουν το πλήγμα στην αξιοπιστία του κράτους ενώ αποτελούν και ένα δραματικό κάλεσμα στην κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, να αξιοποιήσει την εμπειρία των μηχανισμών της, να βελτιώσει τις υποδομές της και τη λειτουργία της, γεγονός που έως τώρα δεν έχει πράξει. Από το τρίπτυχο πρόληψη-καταστολή-αποκατάσταση η σημερινή κυβέρνηση έχει διαγράψει παντελώς τα δύο πρώτα πολύτιμα συστατικά και επιχειρεί με τη γνωστή επικοινωνιακή τακτική της, με κυβερνητικές συσκέψεις και επισκέψεις στις περιοχές να αποκαταστήσει όχι τόσο τις πληγείσες περιοχές και το περιβάλλον αλλά κυρίως τη πληγείσα αξιοπιστία της.
Η Αττική είναι η περιφέρεια της Ελλάδας
που έχει πληρώσει το μεγαλύτερο τίμημα από πυρκαγιές, καθώς μόνο μέσα σε μια δεκαπενταετία έχει απολέσει ποσοστό μεγαλύτερο από το 26% των δασών της, ενώ ο αριθμός αυτός εκτο
ξεύτηκε πάνω από το 30% εξαιτίας των ολέθριων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα. Την ίδια στιγμή οι περιφέρειες του Βορείου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων έχασαν το 15% της δασοκάλυψής τους, η Πελοπόννησος το 13% και η Δυτική Στερεά Ελλάδα το 9%.

Από το 1991 και έπειτα, η περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής έχει υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Στην περιοχή αυτή που άρχισε σταδιακά να καίγεται από το 1982, όταν μεγάλη πυρκαγιά στον Διόνυσο αποτέφρωσε περισσότερα από 13.500 στρέμματα δασικής έκτασης, έχουν εκδηλωθεί από το 1991 μέχρι το 2004, 395 φωτιές που είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη 228.000 στρέμματα. Το ίδιο χρονικό διάστημα στη Δυτική Αττική είχαν εκδηλωθεί 197 φωτιές που κατέκαυσαν 17.075 στρέμματα και στο νομαρχιακό διαμέρισμα του Πειραιά εκδηλώθηκαν 145 φωτιές που αποτέφρωσαν 30.968 στρέμματα.

Ευθύνη για τη κατάσταση που δημιουργήθηκε φέρει και η ίδια η κυβέρνηση. Με τη γνωστή δικαιολογία της οικονομικής κρίσης, δεν διατέθηκαν οι απαραίτητες πιστώσεις, με αποτέλεσμα να μην γίνει απολύτως τίποτα και η Χώρα να είναι ανυπεράσπιστη. Είναι σήμερα βαρύτατες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν υπάρχει επίσημο πόρισμα για τα λάθη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007. Απέδειξε ότι δεν σέβεται τον πολίτη, έχοντας κρυφτεί πίσω από την προπαγάνδα των «ασύμμετρων απειλών». Είναι τεράστιες οι ευθύνες της, που δεν αξιοποίησε την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου του 2008 για τις πυρκαγιές στην χώρα μας.

Με την προσπάθεια αλλαγής του Άρθρου 24 του Συντάγματος άνοιξε τις ορέξεις σε καταπατητές. Ευθύνες γιατί δεν αξιοποίησε την διεθνή και ευρωπαϊκή βοήθεια που προσφέρθηκε για αποκατάσταση και πρόληψη. Ευθύνες γιατί δεν αξιοποίησε τους εθελοντές, τους φορείς της αυτοδιοίκησης στην πρόληψη, τον καθαρισμό δασών και την καταστολή. Της ανήκουν εξ ολοκλήρου οι ευθύνες γιατί άφησε την Πυροσβεστική με 3500 λιγότερους άντρες, ενώ συνέχιζε τις ρουσφετολογικές προσλήψεις αγροφυλάκων. Γι' αυτούς τους λόγους ζήσαμε τις μέρες αυτές την ίδια - πανομοιότυπη - έλλειψη συντονισμού, απουσία κεντρικού σχεδίου, άναρχη και αναποτελεσματική δράση.

Ευθύνες, συνεπώς, υπάρχουν και πρέπει να καταλογισθούν στην ανύπαρκτη πλέον κυβέρνηση... Η καταστροφή της Αττικής ισούται με εθνική τραγωδία και εθνική προδοσία, αλλά ουδείς παραιτείται... Αυτό, όμως δεν εμποδίζει τους εισαγγελείς να ασκήσουν διώξεις ακόμα και για κυβερνητικά στελέχη. Να πληρώσουν αμέσως όσοι ευθύνονται. Μόνο μια κυβέρνηση Πασοκ μπορεί να προστατέψει αποτελεσματικά τα δάση και το περιβάλλον. Μαζί με την κοινωνία, τους εθελοντές, τους ενεργούς Έλληνες και Ελληνίδες που πιστεύουν ότι τίποτα δεν είναι γραφτό και ότι τη μοίρα μας τη δημιουργούμε. Το Πασοκ και σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των ελλήνων, χωρίς διακρίσεις!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλ
λαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!

Εκλογές Εδώ και Τώρα.


Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας


===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.