Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ με το σκάνδαλο μεγατόνων στην Θεσπρωτία

Σε πλήρη εξέλιξη ο «γαλάζιος» εμφύλιος στο Νομό (EpirusGate)
Νέο επεισόδιο στο σήριαλ με το σκάνδαλο μεγατόνων στην Θεσπρωτία, με πρωταγωνιστές τον Νομάρχη Βασίλη Γιόγιακα και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσπρωτία Θωμά Δήμα.Ο Νομάρχης κατηγορείται από τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας (και πρώην αντινομάρχη) Θωμά Δήμα, για χρηματισμό από ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου να τους ανατεθούν δημόσια έργα.Για την υπόθεση, ενημερώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου ο τοπικός βουλευτής, αλλά και Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Κυβέρνησης, κ.Αντώνης Μπέζας, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ζαγορίτης, ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, και το πρωθυπουργικό γραφείο στο Μαξίμου. Ο Νομάρχης απάντησε με μήνυση πριν από λίγες ημέρες στις καταγγελίες του κ. Δήμα. Τώρα ήρθε η σειρά του κ. Δήμα να απαντήσει, μέσω μιας γραπτής ανακοίνωσης την οποία και απέστειλε όχι μόνο στα ΜΜΕ, αλλά και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Δήμα έχει ως εξής:

Με αφορμή τη δημοσίευση σε θεσπρωτικές εφημερίδες της μηνυτήριας αναφοράς του Βασίλη Γιόγιακα εναντίον μου μετά τις αποκαλύψεις του zougla.gr σας κάνω γνωστά τα εξής:
1) Η συνομιλία μου με τον Βασίλη Γιόγιακα αφορούσε χρήματα που δόθηκαν για να προκριθούν στο διαγωνισμό που ήταν σε εξέλιξη την περίοδο εκείνη, περιβαλλοντικές μελέτες συγκεκριμένης εταιρείας που θα πληρώνονταν με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου.
Λεπτομέρειες δεν μπορώ να αναφέρω αφού αυτό βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης.
2) Ουδέποτε ο Βασίλης Γιόγιακας με έπαψε από Αντινομάρχη όπως ισχυρίζεται αφού η θητεία μου ήταν καθορισμένη και ήταν μονοετής. Όταν δε έγινε το επίμαχο συμβάν ήμουν εν ενεργεία Αντινομάρχης. 3) Τα όσα γράφει επί λέξει στη μήνυση του ο Βασίλης Γιόγιακας για όσα αποκάλυψε το ηλεκτρονικό μέσο ότι« δεν συνιστά δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Είναι αποκλειστικά και μόνον προϊόν υπαγορεύσεως και διαδόσεως ψευδών γεγονότων και περιστατικών από τον μηνυόμενο προς την ZOUGLA.GR.», πρόκειται για ψευδή αναφορά του διότι τόσο αυτός όσο και πολλοί άλλοι γνωρίζουν ότι προηγήθηκε δημοσιογραφική έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησε και ο ίδιος ο Βασίλης Γιόγιακας με τους δημοσιογράφους.

4) Το επίμαχο βίντεο το έχω παραδώσει στη Δικαιοσύνη μέσω της αστυνομίας και στον Υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και μόνον εκεί.Το μόνο που μου ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους που ενεργούσαν την έρευνα ήταν να επιβεβαιώσω το γεγονός κάτι το οποίο ήταν φυσικό να κάνω αφού πρόκειται για γνήσιο βίντεο και γνήσιες συνομιλίες που απoδεικvύει ότι ο Βασίλης Γιόγιακας είναι μέρος του συστήματος της διαφθοράς που ήδη έχει καταγγελθεί από τις αρμόδιες αρχές ότι υπάρχει στην Αυτοδιοίκηση.

5) Στη μηνυτήρια αναφορά του που κατέθεσε για λόγους εντυπώσεων και μόνον με κατηγορεί ότι πήγα να προκαταλάβω αποφάσεις της Δικαιοσύνης πράγμα αναληθές.Ποιος προσπαθεί να προκαταλάβει τη Δικαιοσύνη ,εγώ που υπομονετικά περιμένω 16 μήνες την εξέλιξη της υπόθεσης που βρίσκεται στα χέρια των δικαστών ή ο Βασίλης Γιόγιακας που με αλαζονεία από τη θέση που κατέχει σήμερα δίνει εντολή στον Εισαγγελέα γράφοντας για εμένα «Στείλτε τον κύριε Εισαγγελέα με τους τροφίμους του σωφρονιστικού συστήματος ».

6) Γράφει επίσης στην αναφορά του « ο μηνυόμενος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα στην δημοσιογραφική παραδικαιοσύνη» .Πως προκαταλαμβάνει" αφενός την απόφαση της τακτικής Δικαιοσύνης από τη στιγμή που η ίδια η Δικαιοσύνη δεν έχει αποφανθεί για το γεγονός το οποίο κατήγγειλα και γιατί δεν έχει τα κότσια αφού μιλάει για δημοσιογραφική παραδικαιοσύνη να υποβάλλει μήνυση και στη zougla.gr , που σε καμιά περίπτωση δεν θα διακινδύνευε να βγάλει στοιχεία στη δημοσιότητα εάν προηγούμενα δεν τα είχε διασταυρώσει και δεν ήταν βέβαιη για την εγκυρότητα τους.

7) Στη μηνυτήρια αναφορά του ισχυρίζεται ο Βασίλης Γιόγιακας ότι δεν αναφέρομαι σε παράδοση και παραλαβή χρηματικού ποσού αποκρύπτοντας το γεγονός ότι σαφώς αναφέρθηκα σε ποσοστό 10% από το σύνολο των 160.000 ευρώ που θα κόστιζαν οι μελέτες στο Ελληνικό Δημόσιο.

8) Γράφει στη μηνυτήρια αναφορά του ο Βασίλης Γιόγιακας ότι ο Θωμάς Δήμας είναι άνθρωπος του περιθωρίου με επιλήψιμο και σκοτεινό παρελθόν και αναφέρεται σε ένα άνθρωπο ο οποίος ήταν:

Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσπρωτίας

Εκλεγμένος στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Δημοτικός σύμβουλος και Α' Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας

Εκλεγμένος στο Δ.Σ της ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας

Εκλεγμένο μέλος της ΚΕΔΚΕ

Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας για τρεις (3) συνεχόμενες θητείες

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Νομαρχιακός σύμβουλος και με δική του υπογραφή και απόφαση Αντινομάρχης Θεσπρωτίας.

Αντιπαρέρχομαι τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς του και εναποθέτω τα όσα λέει στην κρίση και τη λογική των αναγνωστών της κάθε Θεσπρωτικής Εφημερίδας που για πρώτη φορά είδαν μηνυτήρια αναφορά να απευθύνεται σε αναγνώστες προτού ακόμη κατατεθεί στη Δικαιοσύνη.
9) Μιλάει ο Β. Γιόγιακας για ένα άνθρωπο ( εμένα) ο οποίος επέλεξε συνειδητά να έχει καθαρά χέρια και καθαρή συνείδηση ,για έναν άνθρωπο που για χρόνια με συνέπεια υπηρέτησε τις ιδέες του και δεν μετακινήθηκε ποτέ από τον ιδεολογικό του χώρο. Που σαν πολιτικό του πλεονέκτημα έχει την ηθική και την εντιμότητα σε αντίθεση με τον Βασίλη Γιόγιακα που απετέλεσε προϊόν μεταγραφής από το προηγούμενο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με το οποίο είχε εκλεγεί Νομαρχιακός σύμβουλος.

10) Δυστυχώς τα γεγονότα για τον Βασίλη Γιόγιακα, τα πραγματικά περιστατικά και οι αλήθειες είναι εις βάρος του και δεν θα αργήσουν να αποδειχθούν. Η σημερινή του ιδιότητα είναι προσωρινή .'Όταν χωρίς εξουσία, χωρίς φίλους χωρίς ιδεολογία ,θέλω τότε να αναμετρηθούμε στη συνείδηση του κοινού και να δούμε πως έχει καταγραφεί στη συνείδηση του απλού ανθρώπου και όχι σε αυτών που άγονται και φέρονται από τα σημερινά τους προσωπικά συμφέροντα που είναι σε βάρος του Θεσπρωτικού Λαού.

11) Θα πρέπει να κατανοήσει ο Βασίλης Γιόγιακας , ότι δεν μπορεί να υπεκφεύγει. Πρέπει να μιλήσει για την ταμπακέρα και να απαντήσει αν πήρε τα 10.000 ευρώ , διότι δυστυχώς για αυτόν η καταγραφή δεν συνοδεύεται μόνο από την εμφάνιση του ταβανιού του γραφείου του όπως αναφέρει, αλλά και από την εικόνα του ιδίου να παίρνει τα χρήματα και να τα τυλίγει στην εφημερίδα, συνοδεύεται δε από τους διαλόγους που τεκμηριώνουν αδιάσειστα την καταγγελία μου.Επιτέλους θα πρέπει να καταλάβει ο προσωρινός αναρριχητής της εξουσίας ότι σε αυτή την κοινωνία, ίσοι ίσως μπορούμε να είμαστε, ίδιοι δεν είμαστε όμως.Επέλεξα τον δύσκολο δρόμο της ηθικής της πολιτικής και της ιδεολογικής καθαρότητας και της εντιμότητας γνωρίζοντας τις δυσκολίες μιας τέτοιας πορείας.Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα θυσιαστούν στο βωμό της οικονομικής βουλιμίας όσων υπηρετούν συμφέροντα των ολίγων, συμφέροντα των ιδίων και των προστατών τους και όχι του Θεσπρωτικού Λαού.

Η παραπάνω ανακοίνωση δόθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.