Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Νίκος Καραμπάσης: Το i-Reporter αναπτύσσεται....

.
Εκπομπή 16-8-2009 - 16 August 2009 Leave a Comment

Το i-Reporter αναπτύσσεται.

Είναι ενημερωτικό-ειδησεογραφικό portal, με τη λογική του blog.
Το i-Reporter είστε όλοι εσείς.
Για οποιαδήποτε επικοινωνία,σχόλιο, θέμα ή πρόταση σας στείλτε ΤΩΡΑ email στο nkarabasis@gmail.com

*για το αυτοκίνητο, τα δίκυκλα και τα σκάφη της θάλασσας στο:
email: irauto@hotmail.com
Διευθυντής του ηλεκτρονικού μας "περιοδικού" : Χάρης Κοντοκόλιας
Το i-Reporter Radio (Radio Air) είναι εδώ. Δοκιμάστε το. Παίξτε μαζί του... Κι εμείς το...δοκιμάζουμε....(μέχρι να βρούμε τη συνταγή του). ...συντονίστε τα favorites και τα links σας....και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ στο....www.i-Reporter.gr


Σχόλιο: O Νίκος Καραμπάσης είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ.
Το βιογραφικό του πολύ πλούσιο στον έντυπο τύπο και στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ένας από τους καλούς bloggers οι οποίοι διατυπώνουν επώνυμα και αντρίκια την άποψή τους στα blogs. Βέβαια εμείς οι ερασιτέχνες bloggers αποδοκιμάσαμε τη ενέργειά του να αναρτήσει κρατική διαφήμιση στο blog του.

Μετά από λίγες ημέρες ή μάλλον σχεδόν ταυτόχρονα το αναβάθμισε σε portal, ενέργεια η οποία μας ικανοποίησε γιατί έτσι ξεχώρισε τις προθέσεις του από όλους εμάς που βλέπουμε το blogging (ιδιαίτερα στο πολιτικό) ως μέσο έκφρασης της δημοσιογραφίας των Ελλήνων πολιτών που έχουν άποψη και θέλουν να την εκφράσουν.

Το διαδίκτυο είναι ένας καινούριος χώρος που δοκιμάζεται. Είναι λάθος να πιστεύουν μερικοί ότι η επωνυμία θα δώσει τη λύση ή η ανωνυμία είναι πανάκεια.

Ο καθένας μας που εισάγεται στο διαδίκτυο μπορεί αντί επωνύμου να προβάλλει ένα ψευδώνυμο της επιλογής του, διατηρώντας τα φαινομενικά προσωπικά του στοιχεία, γιατί τα πραγματικά, αυτοί που ενδιαφέρονται τα γνωρίζουν καλύτερα και από εμάς από το γνωστό "ρουφιάνο" το ip.

Ο Νίκος είναι ένα αξιόλογο άτομο ως άνθρωπος και ένας συνεπέστατος επαγγελματίας δημοσιογράφος. Είναι από τους λίγους επώνυμους που ασχολήθηκαν σοβαρά με τη ενημέρωση. Είχα τη τύχη να τον γνωρίσω από κοντά και να δω το τρόπο που λειτουργεί. Ήταν το ρεπορτάζ που έκανε ο ίδιος για τον Απεργό Πείνας Θόδωρο Τενέζο.

Είναι ο δημοσιογράφος που ΔΕΝ δίστασε σε άρθρο του να γράψει:
"...Ο Χρ. Λαμπράκης επίσης ποτέ δεν συμπάθησε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ίσως διότι δεν ήταν ελεγχόμενος. Αλλά και ο Ανδρέας δεν τον πήγαινε γιατί, όπως λένε, δεν ξεχνούσε μια φράση του, πολύ σκληρή για κείνον και όσα χρόνια ήταν πρωθυπουργός ήταν σε αναγκαστική «σχέση συνύπαρξης και αντιπάθειας» - άλλωστε ο Ανδρέας προσπάθησε να φτιάξει το δικό του «συγκρότημα» σχεδόν αμέσως μετά το 1982 με τον Πώποτα και μετά με τον Κοσκωτά και το... πλήρωσε με... Ειδικό Δικαστήριο ως γνωστόν. Αντίθετα με τον Κ. Σημίτη λέγεται ότι «βρήκε τον άνθρωπό του» (άλλωστε μένουν απέναντι στο Κολωνάκι)...
και παρακάτω:
"...Και επί χούντας, αντίθετα με την «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου και την «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα, συνέχισαν κανονικά να εκδίδονται.
Άλλωστε η φράση «ο Λαμπράκης ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις» ήταν και χθες και σήμερα κοινό μυστικό στο στόμα όλου του λαού...
Και φυσικά δύσκολα του αρνούνταν ό,τι ζητούσε, όπως και δύσκολα κανείς αγνοεί το «Συγκρότημα»... Και παρά τα σκαμπανεβάσματα παρέμειναν έγκυρες εφημερίδες που επηρεάζουν όχι τόσο την κοινή γνώμη, αλλά τους πολιτικούς και όλες τις εξουσίες..."

Αυτό το άρθρο είχα στο μυαλό μου στο ρεπορτάζ με το Θόδωρο Τενέζο.
(έψαξα και το βρήκα - διαβάστε το ολόκληρο αξίζει το κόπο).

Αυτό που με εντυπωσίασε σε αυτόν τον άνθρωπο είναι ο αναλυτικός τρόπος σκέψης του. είναι ο άνθρωπος που σου δίνει να καταλάβεις αυτό που πραγματικά σκέφτεται.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη λογική της ύπαρξης των blogs:

Ο Νίκος Καραμπάσης μιλάει για τα Blog:

video

[Αποσπάσματα από την εκπομπή "Blog out" που παρουσιάζει ο Ανδρέας Παπακυριακόπουλος στο SBC με καλεσμένο τον δημοσιογράφο Νίκο Καραμπάση (Μάρτιος 2009)"Blog out" Εκπομπή για τα Ελληνικά ιστολόγια, κάθε Τρίτη στην 7.30μμ από το SBC και από το www.sbctv.gr/]

Τα παραπάνω τα θεώρησα απαραίτητα, για να ΜΗΝ θεωρηθεί ότι από τον ιστοχώρο μας διαφημίζουμε εμμέσως επαγγελματίες δημοσιογράφους, αλλά να επισημάνω ότι αναφερόμαστε σε αξιόλογους ανθρώπους, ακόμη και αν αυτοί είναι επαγγελματίες, γιατί τους εκτιμούμε -έναντι άλλων- και θεωρούμε ότι πρέπει να πετύχουν, γιατί το αξίζουν!!!

Τελειώνοντας θα αντιγράψω, από την Εισαγωγή του βιβλίου του, "Άγγελοι στην κόλαση"
αντί επιλόγου, με τις θερμότερες ευχές μας να ευοδωθούν οι προσπάθειές του στο νέο του portal - Νίκο το αξίζει σε ένα δημοσιογραφικό χώρο που οι αξίες σαν την δική σου βυθίζονται και οι φελλοί της διαπλοκής επιπλέουν.

"... "'Οταν το όραμα είναι συνάρτηση των γνώσεων και οι εμπειρίες μέρος της λειτουργικής προσομοίωσης με την πραγματικότητα, οι ευκαιρίες που συναντά κανείς με τον εαυτό του είναι μοναδικές.
"Σαν ένα δημιούργημα του ήλιου και της θάλασσας. Ένα λασπερό διαμάντι που αναπνέει μούχλα. Με μια δύναμη σκέψης που μπορεί να απαντά στα ερεθίσματα.
"Πρόκειται για μια ολογραφία του ανθρωποκεντρικού χωροχρόνου.
Για όσους ψάχνουν αφετηρίες.
"Είναι αυτό που έλεγε ο μεγάλος Ινδός ποιητής Ραμπιτρανάθ Ταγκόρ:
Να κάνω τη ζωή μου ένα πράγμα αληθινό κι απλό, όμοιο με μια καλαμένια φλογέρα.

"Και συμπλήρωνε κάπου αλλού ο μεγάλος δάσκαλος Λάο Τσε:
Το να γνωρίζεις ότι δε γνωρίζεις είναι η ύψιστη σοφία. Το να μη γνωρίζεις και να κάνεις το γνώστη είναι μια ασθένεια.

"Το ερώτημα για όλους μας είναι, όπως το διατύπωνε ο Ραμπιτρανάθ Ταγκόρ, ποιος ξέρει πότε θα λυθούν τα σκοινιά κι η βαρκούλα, σαν την τελευταία αναλαμπή του δειλινού, θα χαθεί στα σκοτάδια της νύχτας.

"Σε ένα μοναχικό αλλά τόσο θορυβώδη κόσμο, το κλειδί είναι ο εαυτός μας.
Με αυτό θα ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας. Καλό δρόμο..."

Νάσος

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.