Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

Ο θείος του πρωθυπουργού εμπλέκεται στο σκάνδαλο Siemens

Εν αναμονή της έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση Siemens. Δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρηγίλλης που επέρριπταν την ευθύνη για τον χρηματισμό αποκλειστικά στον Γ. Βαρθολομαίο. Την εποπτεία των οικονομικών της ΝΔ προκύπτει ότι είχε ο θείος του πρωθυπουργού, Αχιλλέας Καραμανλής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, με απόφαση του Κώστα Καραμανλή στις 23/9/2003 είχε συσταθεί μια Οικονομική Επιτροπή, η οποία διαχειριζόταν τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία της Ρηγίλλης. Πρόεδρος της επιτροπής είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο θείος του, βουλευτής Σερρών, Αχιλλέας Καραμανλής. Αυτος είχε θεσμικά τον πρώτο λόγο.

Παράλληλα, στην επιτροπή μετείχαν ο τότε διευθυντής της Ν.Δ., Γιάννης Βαρθολομαίος, ο οικονομολόγος Γιώργος Βλάχος, ο πρώην βουλευτής Αναστάσιος Γκόνης, ο -επιχειρηματίας Γιώργος Δαλακούρας, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Δρακάτος, ο οικονομολόγος και πρώην υπουργός Πέτρος Δούκας, κ.α.

Η επιτροπή είχε την ευθύνη της συγκέντρωσης χρημάτων που έμπαιναν στα ταμεία ως οικονομική ενίσχυση του κόμματος. Τον πρώτο λόγο είχε ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο οποίος αφού συγκέντρωνε τα χρήματα τα έδινε στον τότε διευθυντή Γιάννη Βαρθολομαίο για να τα διαχειριστεί.

Η Οικονομική Επιτροπή συστάθηκε το 2003 υπό τον Α. Καραμανλή και σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα δεν έχει καταργηθεί μέχρι σήμερα. Μάλιστα, όπως προκύπτει από τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΝΔ, πρόεδρος της παραμένει ο θείος του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η μητρική Siemens έχει καταθέσει στο Πρωτοδικείο του Μονάχου αγωγή σε βάρος του πρώην επικεφαλής της εταιρίας στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και του πρώην γενικού διευθυντή της Πρόδρομου Μαυρίδη.

Με την αγωγή τους ζητάει να της επιστρέψουν 5 εκατομμύρια ευρώ και αναφέρει ότι οι Χριστοφοράκος και Μαυρίδης έλαβαν και διέθεσαν –εν αγνοία της όπως ισχυρίζεται- τεράστια ποσά για τον παράνομο χρηματισμό του πολιτικού συστήματος της χώρας μας το διάστημα 1997-2007. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρία παραδέχεται ότι ποσά από τα ταμεία της κατευθύνθηκαν σε Έλληνες πολιτικούς κατά τη περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στο μεταξύ, το δεύτερο πρόσωπο που κατονομάζει στο ένταλμα επιβολής ποινής για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το ειρηνοδικείο Μονάχου – πέρα από τον Γ. Βαρθολομαίο- ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, αμφισβητεί τα όσα υποστηρίζει ο Χριστοφοράκος.

Ο κ. Γείτονας σε δηλώσεις του στη Real news αναφέρει: «Έχω νιώσει την απόλυτη έκπληξη. Εδώ μιλάει για συμφωνία από κοινού με τον Βαρθολομαίο και εμένα, σαν να μαζευτήκαμε στη Γιάλτα να μοιράσουμε τον κόσμο. Δεν αποτελεί παρά κατασκευή του ίδιου και των δικηγόρων του για υπερασπιστικούς λόγους. Αν δεν τον ενδιέφερε υπερασπιστηκά η περίοδος εκείνη, ποιος ξέρει ποιον θα ενέπλεκε».

Στην ερώτηση αν δέχεται να ανοίξουν οι λογαριασμοί του απαντάει: «Όποτε θέλουν. Μα, ο Χριστοφοράκος δεν λέει ότι έδωσε χρήματα σε εμένα. Δεν σας κάνει εντύπωση που δεν αναφέρει ούτε πότε τα έδωσε ούτε πόσα ούτε σε ποιον;».

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.