Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη,Ευρωβουλευτή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Σε διερεύνηση της υπόθεσης του πρώην εργοστασίου "ΔΙΑΝΑ" στη Θεσσαλονικη προχωρά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη

«Η Επιτροπή θα ζητήσει πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές ώστε να διευκρινισθούν οι επακριβείς περιστάσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης» επισημαίνει ο Επίτροπος Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης σχετικά με τη μη αποκατάσταση και τη μη εξυγίανση του χώρου του πρώην εργοστασίου "ΔΙΑΝΑ".

Με αφορμή την απάντηση της Επιτροπής ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι «Μετά από πολύχρονες κινητοποιήσεις των κατοίκων, κινήσεων πολιτών και των ενδιαφερόμενων δήμων τα τοξικά απόβλητα απομακρύνθηκαν από το χώρο της πρώην βιομηχανίας φυτοφαρμάκων "ΔΙΑΝΑ". Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της. Αντί η κυβέρνηση Καραμανλή και ο αρμόδιος υπουργός κ. Σουφλιάς να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», και να υποχρεώσουν τον κάτοχο του χώρου να προβεί σε εξυγίανση και αποκατάστασή του, αδράνησαν και αδιαφόρησαν για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Η εξαετία Σουφλιά μας διδάσκει την άμεση αναγκαιότητα δημιουργίας Υπουργείου Περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Όλοι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες έχουμε δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στα περιβαλλοντικά αγαθά. Είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πράσινης ανάπτυξης, που προτείνει λύσεις με προοπτική και ένα Υπουργείο Περιβάλλοντος που να εγγυάται την περιβαλλοντική προστασία».


----------------------------------------------
Επικοινωνία: kriton.arsenis@europarl.europa.eu,
Γραφείο Αθήνας: 210 38 96 417, Γραφείο Βρυξελλών:0032 22847873


Σχετικά: "7 ερωτήσεις για τις 7 πληγές της Θεσσαλονίκης"

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.