Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Καραμανλής: Οι Έλληνες θα με βοηθήσουν να τη κάνω όσο πιο γρήγορα γίνεται...

Παραιτήθηκε ο Κ. Καραμανλής από αρχηγός

Με διάγγελμά του προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές προκειμένου, όπως τόνισε, μια κυβέρνηση με νωπή την λαϊκή εντολή να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει την διεθνή οικονομική κρίση.
Την ευθύνη για την εκλογική ήττα ανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο οποίος με δήλωσή του στο Ζάππειο ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και να κινήσει τις διαδικασίες για έκτακτο συνέδριο το οποίο θα εκλέξει νέο αρχηγό. Διευκρίνισε δε ότι είναι αυτονόητο πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες που σε μια τόσο δύσκολη και οικονομική και πολιτική συγκυρία, όπως είπε, στήριξαν στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Καραμανλής, είχε να αντιμετωπίσει την θύελλα της σοβαρότερης μεταπολεμικής διεθνούς κρίσης.

«Ταυτόχρονα ανέλαβα χωρίς δεύτερη σκέψη να παρουσιάσω με απόλυτη ειλικρίνεια τις δύσκολες αποφάσεις και τα όχι ευχάριστα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην οικονομία», είπε ο κ. Καραμανλής και συνεχάρη τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του και τόνισε πως «όπως κάθε έλληνας ευχόμαστε να επιτύχει στη μεγάλη πρόκληση των οικονομικών συγκυριών γιατί η πρόκληση αυτή είναι εθνική υπόθεση».

Ο κ. Καραμανλής είπε ότι ως πρόεδρος της ΝΔ είχε την τιμή να ηγηθεί του εκλογικού αγώνα σε 4 εθνικές εκλογές.

«Εκατομμύρια πολίτες ήταν μαζί μας, με ψυχή, με πίστη, στο σκοπό αυτών των αγώνων. Το 2000 αυξήσαμε εντυπωσιακά τα εκλογικά μας ποσοστά. Το 2004 κερδίσαμε τις εκλογές και αναλάβαμε την ευθύνη για την διακυβέρνηση του τόπου. Το 2007 πετύχαμε νέα σημαντική εκλογική νίκη.

Στις σημερινές εκλογές έθεσα ο ίδιος ως μείζον ζήτημα όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις μέσα από δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις την αντιμετώπιση των χρόνιων αδυναμιών της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση το ταχύτερο δυνατόν. Κατέθεσα ρεαλιστικό σχέδιο που όπως πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την διασφάλιση της οικονομίας και από το 2011 την ανάπτυξη για όλους και όχι για λίγους», είπε ο κ. Καραμανλής.

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν ενέκριναν το σχέδιό του και την πολιτική αυτή. Σεβαστή η επιλογή τους, πρόσθεσε, διότι αυτοί έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο.

«Επειδή όμως πιστεύω βαθιά ότι αυτή την πολιτική χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας και επειδή η μόνη δύναμη που είχα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες ο μόνος υπεύθυνος και τίμιος δρόμος είναι ένας: Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ», είπε ο κ. Καραμανλής.

Πρόσθεσε ότι μετά από ένα μήνα θα γίνει έκτακτο συνέδριο στο οποίο ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος. «Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της παράταξης θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνέδριο και τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων», κατέληξε ο Κώστας Καραμανλής.

Μετά την αποχώρηση του κ. Καραμανλή από το Ζάππειο Μέγαρο, η κα Μπακογιάννη δήλωσε υπερήφανη για τον Κώστα Καραμανλή και πως και η Νέα Δημοκρατία είναι υπερήφανη για εκείνον.

Σχόλιο: Οι Έλληνες άκουσαν τις εκκλήσεις σου... "ενίοτε γίνονται αποδεκτές..."

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.