Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα στο κίνημα....


Απο τον Παντελή Πασπαλά

Η μεγάλη νίκη της 4ης Οκτωβρίου, έδειξε τη θέληση του Ελληνικού λαού για πραγματική αλλαγή πορείας του τόπου, και όχι απλά για μια καλύτερη κυβέρνηση από την προηγούμενη, που δυστυχώς για όλους μας, δεν θα έχουμε να θυμόμαστε και πολλά.

Αν κρίνουμε και από την δυναμική αρχή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, πολλοί πιστεύουν ότι έχουμε ελπίδες, μετά από καιρό, να μιλάμε για την καλύτερη κυβέρνηση της τελευταίας 20ετίας.

Ποιος όμως θα είναι ο ρόλος του κινήματος? Θα αποκοιμηθεί στους <καναπέδες> της εξουσίας; Θα γίνει <πυροσβέστης> κινητοποιήσεων; θα επιτραπεί σε κομματάρχες του παρελθόντος να <τοποθετούν> η να διευθετούν ζητήματα σε τοπικό η κεντρικό επίπεδο;

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στην καταστροφή και την διάβρωση του κινήματος όποτε υπήρξε στη εξουσία, με άμεσο αντίκτυπο στην κυβέρνηση και την κατάληξη της.

ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δεν πρέπει να συμβεί.... Τα στελέχη που θα ασχοληθούν με το κόμμα και δεν θα έχουν ρόλο στην κυβέρνηση και το κράτος (με βάση την εξαγγελία Παπανδρέου) θα πρέπει να δώσουν νόημα και κατεύθυνση στα μέλη τους φίλους και τα στελέχη για την λειτουργία τους, το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι ίδιοι και οι οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και τους χώρους εργασίας. Πρέπει να είναι τα μάτια και τα αυτιά της κυβέρνησις, και η άμεση σύνδεση με την κοινωνία και την καθημερινότητα. Να γνωρίζουν ότι δεν θα προσφέρουν καλές υπηρεσίες αν κρύβουν προβλήματα, για να μην είναι δυσάρεστοι, να στέκονται με κριτική διάθεση και επισημάνσεις καθημερινά, ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΩΡΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.

Το ΠΑΣΟΚ ως ανοικτό και προοδευτικό κίνημα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ούτε από τις κοινωνικές διεκδικήσεις, ούτε από τα κοινωνικά κινήματα, ούτε από τις δράσεις η τις αντιδράσεις της νεολαίας. Θα πρέπει να αφουγκραστεί, να κατανοήσει, να δράσει με ταχύτητα, και να δώσει διεξόδους, γιατί η κυβέρνηση άλλαξε, αλλά τα προβλήματα και τα αδιέξοδα παραμένουν.....


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.