Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Κρίτωνα Αρσένη


Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση εφαρμογή των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (προμηθειών, κατασκευών και υπηρεσιών) στα κράτη μέλη με στόχο την τόνωση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, ζητά με ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.


Με αφορμή την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε: «Στη κρίσιμη αυτή στιγμή για τον πλανήτη, το «δημόσιο» στα κράτη μέλη έχει υποχρέωση να συμβάλει με κάθε δύναμη στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Πόσο μάλλον, όταν οι προτεινόμενες λύσεις μειώνουν την σπατάλη και την κακοδιαχείριση και δημιουργούν νέες τοπικές θέσεις εργασίας και νέες τοπικές οικονομικές δραστηριότητες.

Πόσο μάλλον, όταν η συμβολή του δημοσίου τομέα στην κλιματική αλλαγή είναι σοβαρότατη.

Ο δημόσιος τομέας πανευρωπαϊκά καταναλώνει ετησίως για την προμήθεια αγορών και υπηρεσιών 1.000 δις Ευρώ, ενώ η κατανάλωση ηλεκτρισμού για τις ανάγκες του αντιστοιχεί σε εκπομπή 60 εκ. τόνων αερίων θερμοκηπίου ή με άλλα λόγια στο 18% των δεσμεύσεων της ΕΕ σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Επικοινωνία: kriton.arsenis@europarl.europa.eu, Γραφείο Αθήνας: 210 38 96 417, Γραφείο Βρυξελλών:0032 22847873


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.