Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ανατροπή και στη Φθιώτιδα μετά από τριάντα χρόνια!

paratiritisfthiotidas
Κύμα ενθουσιασμού σκόρπισε σε φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου οι οποίοι γιόρτασαν τη μεγάλη επιτυχία του κινήματος στους δρόμους. Με την αλλαγή του πολιτικού τοπίου του ’81 συγκρίνουν το σήμερα οι φίλοι του κινήματος οι οποίοι βλέπουν τον Γιώργο Παπανδρέου να παίρνει την καθαρή εντολή του 44% (160 έδρες). Νεκρική σιγή στον αντίποδα με τη ΝΔ να βλέπει τη δύναμή της να συρρικνώνεται δραματικά και να διαγράφει χαμηλό ιστορικό.
Μεγάλη νίκη-ανατροπή σημειώθηκε και στη Φθιώτιδα που μετά από τρεις δεκαετίες πέρασε σε «πράσινα» χέρια, ενώ ενδεικτικά αναφέρεται ότι η διαφορά στην πόλη της Λαμίας άγγιξε το 7%. Ο θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ μετουσιώθηκε σε τρεις βουλευτικές έδρες για τους σοσιαλιστές και δύο για την κεντροδεξιά παράταξη στο νομό. Απ’ το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται οι Νίκος Τσώνης, Τόνια Αντωνίου και Κατερίνα Μπατζελή, ενώ από τη ΝΔ οι Χρήστος Σταϊκούρας και Θανάσης Γιαννόπουλος. Σε «θρίλερ» εξελίχθηκε η σταυροφορία στο απερχόμενο απ’ την εξουσία κόμμα, αφού εκτός των δύο εκλεγμένων ο Νίκος Σταυρογιάννης ακολουθούσε κατά πόδας τους πρωτοπόρους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στη μεγάλη νίκη αλλά και στην καταψήφιση της πολιτικής της ΝΔ που οδήγησε σε οικονομικό τέλμα τους πολίτες της Φθιώτιδας αναφέρθηκαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής έκανε λόγο για «καθαρή νίκη» και έσπευσε να χαμηλώσει τους τόνους αφού τα προβλήματα των Φθιωτών πολιτών έχουν προτεραιότητα. Παράλληλα ευχαρίστησε τους πολίτες του νομού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας, καθώς και τα μέλη και τους φίλους του κινήματος που όλοι μαζί έδωσαν έναν πολιτισμένο πολιτικό αγώνα.

Για «αγανάκτηση και τιμωρία» της ΝΔ απ’ τους πολίτες μίλησε ο Νίκος Τσώνης ο οποίος τόνισε ότι τα επικοινωνιακά κόλπα δεν ξεγέλασαν τους πολίτες, ενώ για μια ακόμη φορά στάθηκε στην ανάγκη να στηριχθεί ο πολίτης, να προστατευθεί ο αδύναμος, να βοηθηθούν όσοι το έχουν ανάγκη και να δοθούν χρήματα για την υγεία και την παιδεία. Η Τόνια Αντωνίου χαρακτήρισε τη νίκη «νίκη ευθύνης» και εξέφρασε την ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Παράλληλα τόνισε πως η ανατροπή στη Φθιώτιδα ήταν «αναμενόμενη» και ευχαρίστησε όλους όσοι τη στήριξαν για τρίτη φορά και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για μια πρωτοπόρα Φθιώτιδα ανάπτυξης, ώστε να τιμήσει την ψήφο των πολιτών. «Ιστορική, όμοια με αυτή του ‘81», χαρακτήρισε η Κατερίνα Μπατζελή τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. «Οφείλουμε με ξεκάθαρο πρόγραμμα και αποφασιστικότητα να υλοποιήσουμε τα οράματα και την ελπίδα των πολιτών που μας ψήφισαν», πρόσθεσε.

Λίγα λόγια στον αντίποδα αφού στο στρατόπεδο της ΝΔ επικράτησε κατήφεια και προβληματισμός για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας Βαγγέλης Κολώνιας το απέδωσε στην επίθεση που δέχτηκε ο Κώστας Καραμανλής από τα κεντρικά ΜΜΕ και ανέφερε πως η παράταξη θα παραμείνει όρθια σε πείσμα όλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, και ενώ τα αποτελέσματα τον έφερναν σε εκλογική θέση, ο Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως η απόφαση των πολιτών είναι απολύτως σεβαστή και συγχάρηκε το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του επικράτηση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει τα θετικά στοιχεία που άφησε πίσω της η ΝΔ. «Επώδυνη», αλλά σεβαστή και η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να παραιτηθεί, κατέληξε.
Ο Ηλίας Καλλιώρας απ’ την πλευρά του εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση η οποία αναφέρει: «Οι Έλληνες και η Φθιώτιδα αποφάσισαν την αλλαγή πολιτικής σελίδας. Απολύτως δεκτό και σεβαστό! Η νέα κυβέρνηση πρέπει να εργασθεί με ταχύτητα και να τιμήσει στο ακέραιο την ισχυρή εμπιστοσύνη που έλαβε από τους πολίτες. Η διεθνής κρίση είναι βαθιά και δεν συγχωρεί λάθη, καθυστερήσεις και αστοχίες. Οι πολίτες δεν συγχωρούν. Το είδαμε. Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου το Φθιωτικό λαό, όλους όσους με εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και με τίμησαν με την ψήφο τους. Ο αγώνας και η πολιτική μάχη συνεχίζονται. Τα 15 χρόνια της παρουσίας μου στα κοινά του τόπου μας παραμένουν πολιτική παρακαταθήκη για το νομό, τη χώρα μας και το κόμμα μου. Φθιώτες, εγκάρδια σας ευχαριστώ και σας δηλώνω ότι πάντα θα βρίσκομαι στο πλευρό σας!»
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΕΛΛΑΔΑΣ

Αιτωλοακαρνανία

ΠΑΣΟΚ: Θάνος Μωραΐτης, Ανδρέας Μακρυπίδης, Σοφία Γιαννακά, Παναγιώτης Κουρουπλής.

ΝΔ: Μάριος Σαλμάς, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Καραγκούνης.

ΚΚΕ: Νίκος Μωραΐτης.

Βοιωτία

ΠΑΣΟΚ: Βασίλης Τόγιας, Βασιλική Τσόνογλου, Άρια Αγάτσα, Άκης Βαγιάκος.

ΝΔ: Μιχάλης Γιαννάκης.

Εύβοια

ΠΑΣΟΚ: Αικατερίνη Περλεπέ, Σ. Κεδίκογλου

Ν.Δ.: Κ. Μαρκόπουλος, Σ. Κεδίκογλου

ΚΚΕ: Γ. Μαρίνος

ΛΑΟΣ: Ουρανία Παπανδρέου

Φθιώτιδα

ΠΑΣΟΚ: Νίκος Τσώνης, Τόνια Αντωνίου και Κατερίνα Μπατζελή.

ΝΔ: Χρήστος Σταϊκούρας και Θανάσης Γιαννόπουλος.

Φωκίδα ΠΑΣΟΚ: Αφροδίτη Παπαθανάση

Ευρυτανία ΠΑΣΟΚ: Ηλίας Καρανίκας

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.