Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Πράσινη ολόκληρη η Ήπειρος!

papandreou_omiliaΒάσω Σκουλίκα epiruspost

Με πανωλεθρία για τη Νέα Δημοκρατία, που οδηγεί άμεσα στην αλλαγή ηγεσίας, ισούται το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Το κόμμα του Κώστα Καραμανλή καταποντίστηκε, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του, την γενέθλια μάλιστα για το ίδιο ημέρα του.
Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, είναι καθαρή και ήδη μιλούν όχι απλά για αυτοδυναμία του στη νέα Βουλή, αλλά για παντοδυναμία στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, όπου η Νέα Δημοκρατία υπολείπεται μέχρι και δέκα ποσοστιαίων μονάδων του ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά να βάφεται πράσινος και ο Νομός της Άρτας.
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε με μεγάλη άνεση την μονοεδρική της Θεσπρωτίας, κερδίζει τη μία από τις δύο έδρες του Νομού Πρέβεζας και τις δύο από τις τρεις του Νομού Άρτας. Στο Νομό Ιωαννίνων κερδίζει σίγουρα δύο έδρες, με μεγάλη πιθανότητα και για τρεις, αφήνοντας τις υπόλοιπες δύο στη Νέα Δημοκρατία.
Με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των αποτελεσμάτων στο Νομό Ιωαννίνων, το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με χαρακτηριστική άνεση, άνεση που ερμηνεύεται σε οκτώ περίπου ποσοστιαίες μονάδες.
----------------------------------------------
Σχετικά:

Τσιρώνης, Στασινός και Κ. Παπασιώζος οι βουλευτές της Άρτας

Τσιρώνης, Στασινός και Κ. Παπασιώζος οι βουλευτές της Άρτας

Για πρώτη φορά στην πολιτική της ιστορία, η Νέα Δημοκρατία, απώλεσε την πρωτοκαθεδρία στο Νομό της Άρτας. Ενώ ακόμη και στις χειρότερές της στιγμές διατηρούσε την πρωτιά, αυτή την φορά έμεινε πολύ πίσω από ΠΑΣΟΚ, χάνοντας και μία έδρα από αυτές που θεωρού...

Βαγγέλης Παπαχρήστος και Δημήτρης Τσουμάνης, οι βουλευτές Πρέβεζας

Βαγγέλης Παπαχρήστος και Δημήτρης Τσουμάνης, οι βουλευτές Πρέβεζας

Με την διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, να περιορίζεται στις τέσσερις μόλις μονάδες, τα δύο κόμματα μοιράζονται τις δύο έδρες στο Νομό της Πρέβεζας. Ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος εκλέγεται εκ νέου βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη Νέα Δημοκρατί...

Ο Χρήστος Κατσούρας βουλευτής Θεσπρωτίας

Ο Χρήστος Κατσούρας βουλευτής Θεσπρωτίας

Συντριβή για τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Θεσπρωτίας, αλλά και μεγάλη προσωπική ήττα για τον μέχρι χθες υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα, αποτελεί το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Ο κ. Χρήστος Κατσούρας, καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων...


ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρεις έδρες όπως όλα δείχνουν κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ιωαννίνων και δύο η Νέα Δημοκρατία. Η εικόνα αυτή έχει παγιωθεί από τις τρεις περίπου τα ξημερώματα και με ενσωματωμένο το 96% περίπου των εκλογικών τμημάτων του Νομού. Θεωρείται δε, δύσκολο έως αδύνατο να ανατραπεί στην συνέχεια, να καταλήξει δηλαδή σε ένα από τα μικρότερα κόμματα και ειδικότερα στο ΚΚΕ όπως συνέβαινε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Στο ΠΑΣΟΚ με καταμετρημένες τις ψήφους στα 400 από τα 472 εκλογικά τμήματα του Νομού την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Παντούλας και ...

(Περισσότερα διαβάστε επιλέγοντας τους παραπάνω τίτλους των συνδέσμων)

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.