Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς : Ο έβδομος πρόεδρος της ΝΔ


Βένη Μουζακιάρη



30 Νοεμβρίου σήμερα και η προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη του επόμενου αρχηγού της ΝΔ ανήκει ήδη στο χθες.

Πρόεδρος της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς.

Ένας πολιτικός ,με έντονη ,ενδιαφέρουσα και, προσωπικά μιλώντας αρεστή και ιδιαίτερη πολιτική πορεία, έρχεται να αναλάβει τα ηνία της ηγεσίας του κόμματος της ΝΔ.
Ο Αντώνης Σαμαράς άγγιξε την βάση του κόμματος. Πάνω από 600000 άνθρωποι της ΝΔ και όχι μόνο, προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα να ψηφίσουν και ταυτόχρονα να υπενθυμίσουν στον πολιτικό κόσμο του τόπου, πως όταν το διακύβευμα είναι μεγάλο σε αξία και αγγίζει την βάση, η αποχή είναι ανύπαρκτη..

Την χθεσινή μέρα, 29 Νοεμβρίου, δόθηκε το δικαίωμα στην κομματική βάση της ΝΔ να επιλέξει τον αρχηγό και πρόεδρό της.

Η βάση όχι μόνο επέλεξε, αλλά ταυτόχρονα με την χθεσινή προσέλευσή της κατέδειξε την δύναμη του λαού να αποφασίζει και να απορρίπτει επιλογές, πορεία και στάσεις.

Η χθεσινή προσέλευση ήταν μεγάλη και σημαντική ,καθώς οι ΝΔκρατες περνούσαν μηνύματα. Μηνύματα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόμματος.

Τι είναι αυτό όμως που οδήγησε τελικά στην εκλογή Σαμαρά;

Χωρίς αμφιβολία η απάντηση έρχεται να δοθεί από το προφίλ, την στάση και τα όσα είπε και έκανε ο νέος αρχηγός της ΝΔ προεκλογικά.Κινήθηκε ήρεμα, επέλεξε να μην πολώσει και να μην προκαλέσει.

Έδειξε ότι φέρει και φέρνει κάτι το καινούργιο στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Μίλησε κατανοητά και μεστά για το πού στοχεύει και πώς θα το πετύχει και πάνω και πέρα από όλα απενοχοποίησε το κόμμα της ΝΔ στη συνείδηση κυρίως των ΝΔκρατών με αμέσο επακόλουθο την μαζικότατη προσεύλευση.

Το μέλλον, τώρα, είναι εκείνο που θα δικαιώσει ή όχι την επιλογή αυτή.
Είπαμε και πριν πως η προ εκλογή και εκλογή ανήκουν ήδη στο παρελθόν, αναμένουμε όλοι την επόμενη ημέρα.

Περιμένουμε μια μέρα πολιτικής ανάσας στον κομματικό χώρο της ΝΔ.
Περιμένουμε οργάνωση,δημιουργία και προσφορά έργου και πέρα και πάνω από όλα αναμένουμε και προσδοκούμε την αξιοκρατία.

Ο νέος πρόεδρος μίλησε για κόμμα "αξιών και αξίων".

Ένα "κόμμα αξίων και αξιών" δεν είναι μια ακόμη προεκλογική έκφραση, είναι ευχή για τον πολιτικό χώρο αλλά και ένδειξη αισιόδοξου πνεύματος και δημιουργικής προοπτικής.

Η χθεσινή ημέρα όμως, εκτός από την μεγάλη νίκη του Αντωνη Σαμαρά είχε να δείξει και μια πράξη σεβασμού, πολιτικής συνείδησης και δύναμης, από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κα Μπακογιάννη έχασε χθες την αρχηγία του κόμματος της ΝΔ. Εχασε κάτι, που νομοτελειακά μπορεί και να ήταν δικό της για ορισμένους...

Το βράδυ και πολύ πριν καταστεί εμφανής και δεδομένη η νίκη του Αντώνη Σαμαρά, η κα Μπακογιάννη αποδέχτηκε την νίκη του ιστορικού της πολιτικού αντιπάλου και τάχθηκε στο πλευρό του, θεσμικά και θεωρήτικά μιλώντας, για την επόμενη ημέρα.

30 Νοεμβρίου σήμερα.
Οι εξελίξεις νωπές, ίσως και θολές λόγω έντασης και πίεσης.

Εύχομαι και ελπίζω ο κ Σαμαράς, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, ο έβδομος για την ακρίβεια, να αποδειχθεί σωστός, ωραίος τύπος και πολιτικός και να ανταποκριθεί επάξια στην λαϊκή εντολή, που αφειδώς και απλόχερα του δόθηκε.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.