Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Σαν παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα...

Γράφει ο ΑΝΤΙΜΟΝΙΟΣ (Press-GR)
.
Μιά φορά κι΄ένα καιρό......

Ο Αντώνης, ξεχασμένος-χαμένος για δέκα χρόνια, στις δύο τα μεσάνυχτα πεζοπόρησε από το πατρικό του σπίτι ως το μεγάλο γειτονικό κτίριο...

Σαν λαβωμένος πολεμιστής είχε βγει από τους βάλτους, όρθωσε το αψηλό ανάστημά του και προχώρησε νικητής στη λεωφόρο... Χειροκροτήματα, επευφημίες, γαλανόλευκες σημαίες, λες κι΄έμπαινε ο απελευθερωτής στρατός στη Θεσσαλονίκη...

Και μιά ψυχούλα από ψηλά, που κάποτε είχε γράψει για τον «Τρελαντώνη», του ΄στελνε την ευχή της, για να γράψει τη δική του ιστορία, ως συνετός Αντώνης... Του το ευχόμαστε.

Η πολιτική διαδρομή του
Δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα (από το γένος της μητέρας του Ελένης Ζάννα), εγγονός του Αλέξανδρου Ζάννα και ανηψιός του Γεωργίου Σαμαρά, παλαιών βουλευτών της ΕΡΕ. Το 1969, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε στις ΗΠΑ, οικονομικά στο πανεπιστήμιο Αμχερστ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Χάρβαρντ. Η διδακτορική διατριβή του είχε θέμα ''Σχέσεις Πολυεθνικών Εταιρειών και Κυβερνήσεων''. Στα κοινά εισήλθε το Το 1976, ως υπεύθυνος του Σπουδαστικού Τμήματος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.Το 1977, 26χρονος, εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.


Στις 13 Απριλίου 1992, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, τον απέπεμψε από...

το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, εκτιμώντας ότι η αδιάλλακτη στάση του σχετικά με την αναγνώριση της ΠΓΔΜ , διασπούσε την ενιαία γραμμή της κυβέρνησης και έπληττε την διαπραγματευτική της ικανότητα.

Στις 21 Οκτωβρίου 1992, παραιτήθηκε από βουλευτής και στις 30 Ιουνίου 1993, ίδρυσε το νέο πολιτικό φορέα ''Πολιτική Ανοιξη'' (ΠΟΛΑΝ), ο οποίος σύμφωνα με τη διακήρυξή του εξέφραζε την "υπέρβαση του διπολισμού στην πολιτική ζωή της χώρας.

Το Σεπτέμβριο του 1993, οι προσκείμενοι σε αυτόν βουλευτές της Ν.Δ. ανεξαρτητοποιήθηκαν προκαλώντας την πτώση της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή εκλογών. Στις εκλογές της 10 Οκτωβρίου 1993, η ΠΟΛΑΝ συγκέντρωσε 4,88% και εξέλεξε 10 βουλευτές. Στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 η ΠΟΛΑΝ δεν συγκέντρωσε το απαραίτητο όριο 3% και έμεινε εκτός Κοινοβουλίου.

Το 2004 επανεντάχθηκε στη ΝΔ και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, εξελέγη ευρωβουλευτής. Στις 29 Νοεμβρίου 2009 εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ.


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.