Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Η κ. Μπακογιάννη εξακολουθεί να ποντάρει στον επικοινωνιακό της μηχανισμό και στις προσβάσεις της στα ΜΜΕ

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησε την κούρσα της διαδοχής ως το απόλυτο φαβορί για να μετατραπεί μετά από μία σειρά λαθών σε αουτσάιντερ. Φυσικά ακόμη και τώρα τίποτε δεν έχει κριθεί, ωστόσο όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν σαφή δυναμική υπέρ του κ. Αντώνη Σαμαρά την οποία η κ. Μπακογιάννη αδυνατεί να την ανακόψει και πολύ περισσότερο να την αναστρέψει. Υπέρ του κ. Σαμαρά και σε σημαντικό βαθμό ερήμην του διαμορφώθηκε ρεύμα στην λαική βάση της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς για οκτώ χρόνια όπως είπε ο ίδιος κοιτούσε τους τοίχους του σπιτιού του. Τα παλιά είναι λίγο πολύ ξεχασμένα. Έτσι αν και παλιός πολιτικός δίνει την εντύπωση νέου προιόντος χωρίς αμαρτίες να τον βαραίνουν. Αντίθετα στην κ. Μπακογιάννη η λαική βάση της ΝΔ βλέπει όχι μόνο την θυγατέρα του Μητσοτάκη αλλά και ένα μέλος της ηγετικής ομάδας Καραμανλή που είναι συνυπεύθυνη όχι μόνο για την αυτοκτονική απόφαση των εκλογών όπως και ο κ. Γιώργος Σουφλιάς αλλά και για την αποτυχία της διακυβέρνησης της πενταετίας με όσα την συνοδεύουν: παρέες, σκάνδαλα, κλειστά κυκλώματα, βαρονείες, πολιτικοί γόνοι, περιφρόνηση του λαού της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς είπε κατάμουτρα στον κ. Καραμανλή ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι και νόμιμοι και ηθικοί και απέσπασε το χειροκρότημα του συνεδρίου όταν η κ. Μπακογιάννη μιλούσε για τις εμπειρίες της στην εξορία μαζί με τον Παύλο Μπακογιάννη.

Ο κ. Σαμαράς μιλούσε πολιτικά και γινόταν εκφραστής της επιθυμίας της λαικής βάσης της ΝΔ για ανασυγκρότηση του κόμματος και επανίδρυση χωρίς να απομακρυνθεί από τον λαικό και πατριωτικό χαρακτήρα της παράταξης όταν η κ. Μπακογιάννη υποσχόταν γρήγορη επιστροφή στην εξουσία και θεωρούσε με υπεροψία ότι αρκεί ο μηχανισμός της και τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης για να πάρει με περίπατο την ηγεσία. Όταν κατάλαβε ότι η διαδικασία ήταν πολιτική και όχι πασαρέλα προσώπων και περίπατος ήταν αργά και έβλεπε την πλάτη του κ. Σαμαρά. Ακόμη και τώρα όμως η κ. Μπακογιάννη δεν έχει πει ποια πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία θα προσδώσει στο κόμμα. Η δε συμμαχία της με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο μπέρδεψε ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μιλά για «φιλελεύθερη παράταξη» ξεχνώντας ότι η ΝΔ είναι Λαικό κόμμα και ότι η φιλελεύθερη συνιστώσα είναι μία μειοψηφία της τάξης του 5%. Ακόμη και η κ. Μαριέττα Γιαννάκου του απάντησε ότι «η ΝΔ είναι μέλος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος και όχι των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων».

Η κ. Μπακογιάννη εξακολουθεί να ποντάρει στον επικοινωνιακό της μηχανισμό και στις προσβάσεις της στα Μέσα Ενημέρωσης (είναι χαρακτηριστικό πως ορισμένοι τηλεοπτικοί σχολιαστές εξαντλούν την αυστηρότητά τους στον κ. Αβραμόπουλο για την συμμαχία του με τον κ. Σαμαρά και χαιδεύουν τον κ. Σπηλιωτόπουλο για την συμφωνία του με την Ντόρα. Δεν ρωτούν καν που συναντήθηκε ο κ. Σπηλιωτόπουλος που ζητούσε ανοικτή διαδικασία και κατήγγειλέ τους μηχανισμούς με την κ. Μπακογιάννη που ήθελε γρήγορη εκλογή από το συνέδριο.

Μόνο που ο κόσμος της ΝΔ δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις του με τα δικά του πολιτικά κριτήρια…


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.