Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Με αυτονόητες ...Κομματικές επιλογές οι νέοι περιφερειάρχες

Πρώην βουλευτές ή επιλαχόντες του Κινήματος και παλιοί περιφερειάρχες τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις 13 θέσεις

Με κομματικά στελέχη, πρώην περιφερειάρχες, πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, νυν επιλαχόντες και συνεργάτες κορυφαίων παραγόντων του συμπλήρωσε τη λίστα των 13 περιφερειαρχών ο Γ. Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα που εισηγήθηκε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που αρχικά είχε ετοιμάσει, καθώς έπειτα από συνεννοήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους αυξήθηκε ο αριθμός των γυναικών και των... κομματικών! Τελικά, οι εκπρόσωποι του αδύναμου φύλου είναι εφτά και του ισχυρού έξι! Και είναι όλοι τους ΠΑΣΟΚ!

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης τοποθετήθηκε η Θ. Κόκλα, στέλεχος που προέρχεται από τις ΜΚΟ, μετά το 2004 συμμετείχε στο «Κάθε Μέρα Πολίτης» και έχει διατελέσει συνεργάτης της Θ. Δραγώνα, της Ρ. Ζήση και της Α. Καραμάνου.

Την περιφέρεια Αττικής ανέλαβε ο Η. Λιακόπουλος, ο οποίος έχει υπηρετήσει ξανά τον θεσμό του γενικού γραμματέα στα Ιόνια Νησιά, στην Ηπειρο και την Κεντρική Μακεδονία.

Η Σ. Θεολογίτου διορίστηκε στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Είναι αναπληρώτρια γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων και έχει εκλεγεί τρεις συνεχείς τετραετίες νομαρχιακή σύμβουλος Κυκλάδων.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τοποθετήθηκε ο Τ. Αποστολόπουλος, ο οποίος είχε την ευθύνη του οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο του 2008 μέχρι και τις εκλογές.

Ο πρώην βουλευτής Γ. Κίρκος, που είχε αποπεμφθεί με την υπόθεση Πόρτο Καρράς, αναλαμβάνει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην Ηπειρο θα εγκατασταθεί, μέχρι τις εκλογές του 2010 τουλάχιστον, η Δ. Γεωργακοπούλου. Η νέα περιφερειάρχης ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαϊα στις πρόσφατες εκλογές και είναι μέλος του «Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου».

Τα αιτήματα των αγροτών και των υπόλοιπων κατοίκων της Θεσσαλίας θα αντιμετωπίζει από εδώ και πέρα η Π. Γερακούδη. Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, παλαιότερα της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

Την περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα διαχειρίζεται από εδώ και πέρα η Β. Αλεξανδρίδου, πρώτη επιλαχούσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τοποθετήθηκε η Μ. Λιόνη, στέλεχος που προέρχεται από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Ρέθυμνο.

Στην Κρήτη επιστρέφει ως περιφερειάρχης ο Θ. Καρούντζος, ο οποίος έχει διατελέσει και στο πόστο του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανέλαβε ο Β. Μπρακουμάτσος, γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο.

Ο πρώην βουλευτής Φ. Χατζημιχάλης τοποθετήθηκε στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κινήματος.

Τέλος, η Κ. Διαμαντοπούλου, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Α Αθηνών, ανέλαβε την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ (Έθνος)

Σχόλιο: Με αυτονόητες ...Κομματικές επιλογές οι νέοι περιφερειάρχες

Επιτέλους αρχίζει να κινείται η κυβερνητική μηχανή.

Τα αποτελέσματα της πολιτικής είναι αυτά που θα κριθεί η κυβέρνηση συνολικά και ΟΧΙ οι τοποθετήσεις σε πρόσωπα.

Πάντα θα υπάρχουν οι περισσότερο κατάλληλοι και οι ικανότεροι με τα ακόμη περισσότερα προσόντα... η αποτελεσματικότητα τους θα είναι το ζητούμενο.

Νάσος

Σχετικό: "Η ατολμία που διακατέχει την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με το "επικοινωνιακό" άγχος για επιβεβαίωση, την αναγκάζει να συρθεί πίσω από τα γεγονότα που η ίδια δημιούργησε με τις δήθεν αξιοκρατικές τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών" (εδώ)

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.