Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Φωτεινή Πιπιλή: «Δημόσια συγνώμη από το πολιτικό σύστημα της χώρας γι’ αυτό το «τέρας» που δημιούργησε, διακομματικά»

«Να καταρτιστεί από τον ΑΣΕΠ και Κώδικας Απολύσεων Υπάλληλων»...(Press-GR)

Η βουλευτής Α΄ Αθηνών της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή στη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του Σ/Ν: «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις»

χαρακτηριστικά επισήμανε ότι :
Ο υπότιτλος του νομοσχεδίου θα έπρεπε να είναι «Δημόσια συγνώμη από το πολιτικό σύστημα της χώρας γι’ αυτό το «τέρας» που δημιούργησε, διακομματικά», επισημαίνοντας ότι η αυξημένη μοριοδότηση των συμβασιούχων θα ήταν μια ένδειξη συγνώμης του πολιτικού συστήματος και όχι εκδικητικότητα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν δέχεται τη θέση της ΝΔ για αυξημένη μοριοδότηση όλων αυτών των χιλιάδων συμβασιούχων μετά από τόσα χρόνια εργασίας.
Ειδικότερα επί των άρθρων:
· Υπενθύμισε ότι ήταν η μόνη βουλευτής που από την πρώτη κιόλας μέρα της ορκωμοσίας με δημόσια επιστολή της στον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου κατήγγειλε τη διακομματική, πολύχρονη και ρουσφετολογική πρόσληψη των υπαλλήλων της Βουλής, ζητώντας διαφάνεια και την χαροποιεί ιδιαίτερα που «συνήργησε –με θετική έννοια- στο να ανοίξει το ΑΣΕΠ και σ’ αυτού του είδους το άβατο».
· Τόνισε την αναγκαιότητα της ένταξης της συνέντευξης από τον ΑΣΕΠ και ειδικότερα, υποχρεωτικών ψυχομετρικών τεστ για κάποιες ειδικότητες που σχετίζονται με την ασφάλεια ζωής, όπως οι οδηγοί των σχολικών λεωφορείων, ΕΘΕΛ, ΜΕΤΡΟ. Ανέφερε χαρακτηριστικά και την περίπτωση όλων των εργαζομένων σε χώρους με παιδιά λόγω της σύγχρονης μάστιγας της παιδεραστίας.
· Για τους αθλητές που λόγω διακρίσεων διορίστηκαν στο Δημόσιο, σε σώματα Ασφαλείας, ζήτησε να υπάρξει διάταξη ώστε ο διορισμένος αθλητής να χτυπάει κάρτα, όπως ο κάθε εργαζόμενος.
Τέλος, αναφορικά με τη «Σύσταση Επιτροπής Κατάρτισης Κώδικα Προσλήψεων Προσωπικού» καινοτόμησε λέγοντας: «να γίνει η νομοθετική υπόσχεση από τη πλευρά της Κυβέρνησης- η σύσταση Επιτροπής Κατάρτισης Κώδικα Απολύσεων διότι η μεγάλη μάστιγα στην Ελλάδα αφενός είναι αυτό το σαθρό δημόσιο που δημιούργησε ο πολιτικός κόσμος και αφετέρου η ατιμωρησία, τα δήθεν πειθαρχικά συμβούλια και όλη αυτή η συντεχνία που εξοργίζει τον κόσμο, γιατί δεν έχουμε δει να απολύεται ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος.»

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.