Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Ο Κρίτων Αρσένης συνομιλεί με μαθητές από νησιά του Αιγαίου και τη Θεσσαλονίκη και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις,

από όλη την Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο για την Κλιματική Αλλαγή και την Κοπεγχάγη

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Γραφείο Κρίτωνα Αρσένη Ευρωβουλευτή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 6 Δεκεμβρίου 2009


Την στιγμή ακριβώς που ξεκινά η παγκόσμια Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης, μαθητές από σχολεία του Αιγαίου και της Θεσσαλονίκης, που έχουν διακριθεί σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή και την Αειφόρο Ανάπτυξη, μαζί με περιβαλλοντικούς φορείς και οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, θα συμμετέχουν σε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Κλιματική Αλλαγή. Στην συνάντηση που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 9:30, θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες εργασίες των μαθητών από σχολειά των Λειψών, της Κω, της Καλύμνου, της Νάξου, της Σκύρου και της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει συζήτηση με ειδικούς, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και τους μαθητές για τη σημασία των δασών στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, θέμα που θα απασχολήσει έντονα τους αρχηγούς κρατών στην Κοπεγχάγη.

Με αφορμή την συνάντηση ο Κρίτων Αρσένης δήλωσε: «Πριν την αναχώρηση για την Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με μαθητές και ενεργούς πολίτες, που προέρχονται από περιοχές με πλούσια βιοποικιλότητα και ευαίσθητα οικοσυστήματα, την αλλαγή του κλίματος που πραγματικά μέρα με τη μέρα βιώνουμε. Είναι ευκαιρία να συζητήσουμε ακριβώς με τη γενιά, που εάν εμείς δεν δράσουμε σήμερα, θα ζήσει σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουμε. Μας μένουν λίγες μέρες για την Κοπεγχάγη, όπου πραγματικά θα κριθεί το μέλλον του πλανήτη μας και των παιδιών μας. Η αναγνώριση της σημασίας των φυσικών οικοσυστημάτων στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής θα είναι βασική προϋπόθεση μιας δίκαιης και αποτελεσματικής συμφωνίας. Από τα παιδιά αυτά που είναι δραστήρια, που οραματίζονται μια δικαιότερη και βιώσιμη πραγματικότητα, μπορούμε να παίρνουμε έμπνευση, να είμαστε αισιόδοξοι, να θυμόμαστε γιατί παλεύουμε και γιατί δεν μπορούμε να γυρίσουμε με άδεια χέρια από την Κοπεγχάγη». Ο Κρίτων Αρσένης θα συμμετέχει στη Συνδιάσκεψη της Κοπεγχάγης από τις 13 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Επικοινωνία: kriton.arsenis@europarl.europa.eu, Γραφείο Αθήνας: 210 38 96 417, Γραφείο Βρυξελλών:0032 22847873


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.