Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Τι πρέπει να θυμόμαστε ένα χρόνο μετά……..

a16_17333817 Σαν σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σημαντικότερη κοινωνική αναταραχή των τελευταίων χρόνων. Οι ελληνικές πόλεις έζησαν πρωτόγνωρες στιγμές που στιγματίστηκαν δικαίως από την φωνή της νεολαίας και αδίκως από τις καταστροφές και τις λεηλασίες. Ένα χρόνο μετά η νέα γενιά φαίνεται πως δεν ξέχνα όσα την ενέπνευσαν για να βγει στους δρόμους και να διαδηλώσει. Υπήρχαν και αυτοί οι διαδηλωτές. Αυτό το μαθητικό κίνημα οφείλουμε να θυμηθούμε σήμερα στις 6 Δεκέμβρη 2009.

Δεν πρέπει να σταθούμε σε αλλοπρόσαλλους και ονειροπαρμένους ειδωλολάτρες που κατέστρεψαν και έκαψαν. Σε πρόσωπα αμφιβόλου προέλευσης που επιδίωξαν τον χαβαλέ και την φασαρία του δρόμου. Όχι! Όσο και αν κάποιοι το θέλουν ΔΕΝ τους θυμόμαστε, ΔΕΝ τους λησμονούμε και τους βάζουμε βαθιά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η δική μας σύγχρονη ιστορία γράφτηκε από τους μαθητές τους φοιτητές και τους νέους που γέμισαν ειρηνικά τους δρόμους. Άφησαν ένα γράμμα στον σημείο αφετηρίας, βγήκαν να διαδηλώσουν προς ΟΛΟΥΣ μας, αντέδρασαν, έκλαψαν, φώναξαν και έστειλαν σημαντικό μήνυμα ενάντια στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σύστημα. Ζήτησαν και διεκδίκησαν την δημοκρατία τους-μας, αυτή που μέσα σε σχολές και πανεπιστήμια κάποιοι σκόπιμα την χρωματίζουν. Άσχημο μπλε,πράσινο,κίτρινο και κόκκινο.
Η σημερινή μέρα ΔΕΝ είναι πολιτική είναι βαθιά κοινωνική και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό φάρο έμπνευσης. Ας τους υποστηρίξουμε, ας τους ενισχύσουμε. Να ενώσουμε τις φωνές μας, να σταθούμε πλάι τους, μαζί να οραματιστούμε, να ονειρευτούμε και να γαντζωθούμε από το χαμόγελο του πιτσιρικά. Ίσως τότε καταφέρουμε να διεκδικήσουμε αρχές και αξίες που σήμερα ξεφτίζουν και αλλοτριώνονται.
Αφού δεν υπάρχουν πρόσωπα να μας εμπνέουν ας υπάρξουν γεγονότα και μνήμες. Η νεολαία έχει την δύναμη και την φωνή να εμπνευστεί και με την σειρά της να εμπνεύσει.



ibisclub[φωτογραφίες]: boston

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.