Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Κυβέρνηση vs. τράπεζες

Για τη "διαμάχη" κυβέρνησης- τραπεζών ο Π. Τσίμας σχολιάζει "δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει τη λογική πίσω από αυτά. Η χώρα δίνει μια δύσκολη μάχη για να κερδίσει χρόνο και ένα περιθώριο εμπιστοσύνης. Το ζήτημα αυτής της μάχης δεν είναι πόσο ακριβά θα δανειζόμαστε ή αν θα βρούμε να δανειζόμαστε, αλλά αν θα μπορεί η χώρα να ασκεί αυτοδύναμα οικονομική διαχείριση. Δεν καταλαβαίνω- την ώρα μιας τέτοιας μάχης- γιατί πρέπει να τσακώνεται η κυβέρνηση με το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας και μάλιστα εν αδίκω η κυβέρνηση εν προκειμένω ή να αποξενώνει τους τραπεζίτες της χώρας".

Ο Μ. Παπαδημητρίου στο ΣΚΑΪ θεωρεί ότι "ανοικτή κόντρα δεν θα έρθει εύκολα, γιατί η κα Κατσέλη προσπαθεί να συζητήσει. Άλλωστε είπε ότι θέλει να στείλει το νομοσχέδιο και στην ΕΚΤ για να πάρει κι από εκεί μια γνώμη. Είναι από τα πράγματα που οι τραπεζίτες θέλανε, γιατί η ΕΚΤ είναι αυτή που πρέπει να δει ότι με τα μέτρα αυτά κινδυνεύει η τραπεζική αξιοπιστία, ότι θα κοστίσει πολύ ακριβά στις τράπεζες και ότι αυτό το κόστος περνάει στους πελάτες. Αυτό ήταν και το βασικό μήνυμα του Προβόπουλου προς την κα Κατσέλη".

Σχετικά:
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.