Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Σε χώρα πρωταγωνιστή στη διεθνή πολιτική σκακιέρα η Τουρκία


Μια σημαντική διαπίστωση, που αφορά τη γειτονική Τουρκία, είχαν την ευκαιρία να δουν με τα ίδια τα μάτια τους οι συμμετέχοντες στην Πανευρωπαϊκή Αποστολή που μπήκε στην αποκλεισμένη Γάζα.

Η Τουρκία είναι η χώρα που σήμερα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή και έχει κατακτήσει τις καρδιές των λαών.

Στην είσοδο της μαρτυρικής πόλης της Γάζας, μαζί με το καλωσόρισμα υπάρχει κι ένα πανό που ευχαριστεί την Τουρκία για τη συμπαράστασή της στη Γάζα.

Στην αποκλεισμένη Γάζα, εκεί όπου για 4 χρόνια έχουν επιβάλει εμπάργκο οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εκεί όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τρομοκρατικό το πολιτικό κόμμα της "Χαμάς" (που κέρδισε τις δημοκρατικές εκλογές του 2006 και πραγματοποιήθηκαν με την επιτήρηση της Ε.Ε.), η Τουρκία πρωταγωνιστεί.

Αδιαφορώντας για τις όποιες αποφάσεις των Αμερικανών, η Τουρκία ασκεί εξωτερική πολιτική στο Παλαιστινιακό πρόβλημα, που θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Αναγνωρίζει και στηρίζει τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Γάζας, που θεωρούν τρομοκρατική οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά το εμπάργκο κτίζει σχολεία που κατέστρεψαν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα...
Ειδικά σ' αυτή τη γωνιά του πλανήτη η Ελλάδα έχει χάσει κατά κράτος από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, με μόνο κέρδος την τυφλή υπακοή στα κελεύσματα των ΗΠΑ!
Αυτή η φιλοαμερικανική πολιτική της Ελλάδας, που επέβαλε η κυβέρνηση Καραμανλή και δυστυχώς συνεχίζεται, έχει και τις συνέπειες της...

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.