Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Το Έλλειμμα αξιοπιστίας δεν το είχαμε το Σεπτέμβριο!

Ας γράψουμε λίγο την Ιστορία όπως την αντιλαμβανόμαστε εδώ κάτω.


Το έλλειμμα αξιοπιστίας δεν το είχαμε τον Σεπτέμβριο όταν ο Αλμουνια έλεγε ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα γνωρίζουν την Κατάσταση.

«Οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος Επίτροπος της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια, υπενθυμίζοντας πως η νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια και αν είναι, θα πρέπει στις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Επιτροπή για τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής και του Ecofin

Έκτοτε είχαμε εκλογές  και έγινε ανακοίνωση του Ελλείμματος  στο 12, 8% για να βρεθεί στην γωνία ο Καραμανλής και να πάρουμε πίσω το πρόγραμμα μας.   Που αντί να οδηγήσει στο αναμενόμενο οδήγησε σε απίστευτη επίθεση της ΕΕ εναντίων μας καθώς κλονίζαμε το ευρώ.
Ακολούθησαν οι  εκτός τόπου και χρόνου προγραμματικές δεσμεύσεις. Για να αμυνθούμε ρίξαμε την ευθύνη στην στατιστική υπηρεσία η οποία όμως είχε δώσει στοιχεία για το έλλειμμα στο Προβόπουλο στον Παπανδρέου  στο Καραμανλή και στην ΕΕ από το καλοκαίρι όπως αποδείχτηκε.
Αντιμέτωποι με την επίθεση και αδύναμοι να αντιληφθούμε πλήρως την κατάσταση, ξεκινήσαμε ολομέτωπη εναντίων της ΕΕ και των διεθνών ΜΜΕ, και με αυτή την κίνηση αποδείξαμε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε απολύτως τίποτα για το που βρισκόμαστε, τι φτιάξαμε, τι ακριβώς σημαίνει Ευρώ, τι ζημιά κάναμε στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και το πώς θα βγούμε τελικά από εδώ.
Δεν αντιληφθήκαμε τις υποχρεώσεις μας έναντι του κοινού νομίσματος και την ανάγκη προστασίας του. Του κάναμε Ζημιά και μπήκαμε στο παιχνίδι ανταγωνισμού Ευρω δολαρίου Γιεν. Εξαγγείλαμε την πιθανή έκδοση ομολόγων μας με ρήτρα Δολαρίου πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά εθελουσία έξοδο από το ευρώ ενώ επιπλέον θα κάνουμε ζημιά καθώς θα ζητάμε να δανειζόμαστε Δολάρια και θα προσφέρουμε ευρώ ανεβάζοντας την τιμή του Δολαρίου.
Ζήσαμε την Οργή (αναμενόμενη) των ξένων και τις δηλώσεις τους ότι δεν θα μας βοηθήσουν.
Άρχισαν οι υποβαθμίσεις ήρθε το Ζάππειο και η νέα υποβάθμιση.
Δεν άλλαξε τίποτα η πολιτική μας έμεινε στα γνωστά  (διαβούλευση- κωλοβάρεμα)   και άρχισε το διεθνές τσαλάκωμα της Ελλάδος.
Και μετά ήρθε η  ξαφνική εντολή του πρωθυπουργού για τριετή μείωση του Ελλείμματος και η συνέντευξη στο Ζάππειο, το πρόγραμμα σταθερότητας, το plan B.
Στο εσωτερικό ζήσαμε την πολλαπλή αναθεώρηση της κατάστασης επί τα χείρω κάθε δεύτερη εβδομάδα, και απανωτά λάθη σε τέτοιο σημείο που η αξιοπιστία έχει  χάσει κάθε έννοια ως λέξη.
Αν υποθέσουμε τελικά ότι όλα ήταν κακώς καμωμένα  πριν, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι η νέα φρέσκια κυβέρνηση αν ήξερε τι κάνει και που πάει, θα ανακούφιζε τις πιέσεις.  Θα έπειθε τις αγορές να μας δανείσουν, Αντίθετα όμως απέτυχε πλήρως να διαχειριστεί τα πάντα και η πίεση αυξήθηκε ενώ ο κίνδυνος χρεοκοπίας εμφανίστηκε μπροστά μας.
Κίνδυνος που δεν υπήρχε στην ορκωμοσία της Νέας Κυβέρνησης πριν 100 ημέρες, καθώς τίποτα τέτοιο δεν είπε ο Πρωθυπουργός στην βουλή κατά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Αν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος θα πρέπει να υποθέσουμε ότι  θα το έλεγε.

Βεβαίως το έλλειμμα αξιοπιστίας παραμένει και ο νέος πρόεδρος  της ΕΕ ήρθε να το δει αυτοπροσώπως.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.