Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ηλεκτρονική Διαπίστευση ιστολογίων (blogs)



Στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων για το νέο ρόλο του διαδικτύου σε ζητήματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και διαφάνειας αλλά και στην κατεύθυνση της ουσιαστικής και ειλικρινούς αξιοποίησης του διαδικτύου και των μέσων που αναπτύσσονται σε αυτό, το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ζητά τη συμμετοχή και συμβολή των ιστολογίων (blogs), στην πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, ως προς τα θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες του.
Γι’ αυτό το λόγο, μέσω της «ηλεκτρονικής διαπίστευσης των blogs» , καλούμε όσους διαχειριστές ιστολογίων ενδιαφέρονται, ανεξάρτητα από την θεματολογία της σελίδας τους, να δηλώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, έτσι ώστε να έχουν άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού υλικού του διακινεί το Υπουργείο προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε να βελτιωθεί η ποιότητα της πληροφόρησης των διαδικτυακών μέσων, να αναβαθμιστεί η πρόσβαση τους στη «δημόσια πληροφορία» καθώς και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και ο ρόλος τους στην ενημέρωση των πολιτών και τον συνεχή δημόσιο διάλογο.
Για την επίτευξη της διαπίστευσης απαιτούνται τα παρακάτω στοιχεία που θα πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση blogs@ypepth.gr :
Διεύθυνση του ιστολογίου (blog)
όνομα του διαχειριστή του (ενός αν είναι ομαδικό) 
e-mail επικοινωνίας
[Προαιρετικά]
Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει κι έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να λαμβάνει ενημέρωση μέσω sms.

Σχόλιο: Μια καλή αρχή, για την άμεση ενημέρωση του διαδικτύου, είναι και η Ηλεκτρονική Διαπίστευση ιστολογίων (blogs).

Συμφωνούμε με το σκεπτικό του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, όπως αυτό καθορίστηκε παραπάνω  και δηλώνουμε συμμετοχή δια του διαχειριστή μας.

Εκφράζουμε, προς του συναδέλφους bloggers (σε όσους το είδαν αρνητικά αυτό) την απορία μας.

Την τιμητική αυτή πρόσκληση πρέπει να την δούμε, επί της αρχής, θετικά.

Εάν στη πορεία και στην εφαρμογή της διαδικασίας της ενημέρωσης διαπιστώσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που το Υπουργείο μας προτρέπει να αποδεχτούμε, τότε ο καθένας μας ας λειτουργήσει κατά την συνείδησή του.

Η εκ προοιμίου αναίτια άρνηση και προεξόφληση των προθέσεων της κυρίας Υπουργού ΔΕΝ μας τιμά και δικαιώνει πανηγυρικά και όλους  αυτούς, τους κακοπροαίρετους επικριτές μας, που βλέπουν πίσω από τους bloggers κακόπιστους και κακεντρεχείς δημοσιογράφους.

Σε ότι μας αφορά  θα πορευτούμε σύμφωνα με την ελεύθερη και αδέσμευτη πορεία μας, χωρίς υστεροβουλίες ή συμβιβασμούς, σεβόμενοι όπως πάντα τους φίλους μας αναγνώστες.

Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.