Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Και σε Δανεικά "Ομόλογα Χρόνου" καταφεύγει τώρα η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ (Βέβαια τα χρήματα υπάρχουν... στη αβάσταχτη φορομπηχτική φορολόγηση των ΜΗ προνομιούχων)

Δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε χρήματα από κανέναν. Ζητάμε το αυτονόητο. Πίστωση χρόνου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, για να μπορέσουμε να δανειζόμαστε με κανονικούς όρους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΠΙΣΤΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. 

ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ. 


1. Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας ήταν και παραμένει η πιστή εφαρμογή και επιτάχυνση του Προγράμματος Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της χώρας που καταθέσαμε πριν λίγες εβδομάδες και ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θέλουμε να γίνει σοβαρή αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος, της εφαρμογής του υπάρχοντος προγράμματος, για να μην υπάρχει μια γενική και ανεύθυνη πολλές φορές μετρολογία, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, τι χρειάζεται η Ελλάδα.


2. Δεν ζητάμε χρήματα από άλλους, δεν έχουμε ζητήσει χρήματα είτε του Γερμανού, είτε του Γάλλου, είτε του Ιταλού, είτε οποιουδήποτε άλλου φορολογούμενου.

Αυτό το οποίο έχουμε ζητήσει είναι ο απαραίτητος χρόνος μέσα στον οποίον θα μας επιτραπεί να εφαρμόσουμε το

πρόγραμμα που θα μας δώσει και την αξιοπιστία και τη δυνατότητα να δανειζόμαστε με κανονικούς όρους.
Θέλουμε την πολιτική στήριξη, ώστε να σταματήσει αυτή η ευκολία της κερδοσκοπίας και του διασυρμού της χώρας μας με κρυφούς ή μη στόχους που μπορεί να έχουν διάφοροι.

Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα, να κόψουμε σημαντικά τα ελλείμματα και παράλληλα, να βάλουμε τη χώρα σε μια αναπτυξιακή πορεία. Δεν θέλουμε όμως να είμαστε το αλεξικέραυνο στις κινήσεις κάποιων κερδοσκόπων, που δεν μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το πρόγραμμα που θέλουν οι Ευρωπαίοι να εφαρμόσουμε και που κι εμείς θέλουμε να εφαρμόσουμε.

Δεν ζητάμε στήριξη για να αποφύγουμε την εφαρμογή του προγράμματος, ζητάμε στήριξη για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ακριβώς αυτό το πρόγραμμα.

3. Έχουμε αναλάβει τις δικές μας ευθύνες για τα λάθη του παρελθόντος, για τις χρόνιες αδυναμίες, αλλά και για συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις του παρελθόντος, οι οποίες, παρότι ήταν της προηγούμενης Κυβέρνησης, εμείς είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε αυτά τα λάθη και να κάνουμε σοβαρές τομές.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ: Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.  


1. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις στατιστικές αλχημείες που εξέθεσαν τη χώρα, είναι μία πρόταση ευθύνης για την ελληνική κοινωνία, είναι πρόταση για το παρόν και το μέλλον του τόπου.

2. Σήμερα, η Ελλάδα δέχεται συνεχώς χτυπήματα, λόγω αναξιοπιστίας, σε ότι αφορά ακόμα και τις στατιστικές, τα νούμερα, τους προϋπολογισμούς μας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις της έρευνας από την Επιτροπή Εμπειρογνωμώνων, ανέδειξε και το μέγεθος της συγκάλυψης του ελλείμματος πέρσι, αλλά και το μέγεθος του πολιτικού προβλήματος που δημιούργησε. Αυτό, δυστυχώς, αναπαράγεται με φημολογίες και εικασίες στον Διεθνή Τύπο, με πολυποίκιλα σχόλια και πολυποίκιλες σκοπιμότητες.

3. Η απόφασή μας για Εξεταστική Επιτροπή δεν έχει καμία ρεβανσιστική λογική. Θέλουμε όμως να χτίσουμε τη νέα σελίδα της χώρας μας, πάνω στο φως της αλήθειας για το τι ακριβώς έχει γίνει, διότι αλλιώς θα είναι πολύ εύκολο να εγκαλείται συνεχώς η Ελλάδα για το τι έχουμε κρύψει ή δεν έχουμε κρύψει. Η συναίνεση που χρειάζεται στον τόπο πρέπει να βασίζεται πάνω σε ένα κράτος δικαίου, όχι στην απόκρυψη της αλήθειας αλλά πάνω στην αλήθεια και σε κάποιες κοινές πια αξίες που χρειάζονται στο πολιτικό σύστημα.

4. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εξετάσουμε το ιστορικό -όσο πίσω κι αν θέλουμε να πάμε- την ιστορική διαδρομή του χρέους ή των ελλειμμάτων. Άλλωστε ότι και να λέει σήμερα η Ν.Δ., δια του στόματος του πρώην υπουργού οικονομίας και οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, είχαν και οι ίδιοι παραδεχθεί ότι «η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με το σπαθί της με τους κανόνες που ίσχυαν τότε. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να αμφισβητήσει τον τρόπο που μπήκε και πρέπει να τελειώσει εδώ η ιστορία με τα στοιχεία» (Γ. Αλογοσκούφης, Βουλή, 22/9/2004). Εκεί που επίσης δεν υπάρχει καμία αμφιβολία είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένας συστηματικός εμπαιγμός για αυτό το θέμα από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Υπήρξε απόλυτα συνειδητή και πασιφανής απόκρυψη της αλήθειας και προς τον Ελληνικό λαό και προς τους εταίρους μας στην Ευρώπη.

5. Επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι η αλήθεια, δεν είναι η απόδοση ευθυνών που θα βλάψουν τη χώρα. Αντίθετα, είναι οι αστήρικτες κατηγορίες, είναι η απόκρυψη της πραγματικής αλήθειας που διέλυσε την αξιοπιστία μας. Για αυτό σήμερα είμαστε έρμαιο της σπέκουλας κάθε δημοσιεύματος για το τι έγινε στο παρελθόν. Και η αξιοπιστία της χώρας δεν θα αποκατασταθεί κρύβοντας ανομήματα. Η αξιοπιστία της χώρας θα αποκατασταθεί μόνο όταν αποδείξουμε με κάθε μας πράξη ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων.

ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΜΕΣΗ ΣΤΑΘΜΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ 6.500 ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤΑ 20% ΠΕΡΙΠΟΥ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.


1. Η νέα πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων για την οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά είναι πλέον γεγονός. Η ανάγκη εξορθολογισμού και εξομάλυνσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει την τιμολόγηση των φαρμάκων είναι επιτακτική.
Η χώρα μας είναι μια από τις τρεις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης σε επίπεδο τιμών φαρμάκων.
Η φαρμακευτική δαπάνη λόγω και της άμετρης υπεσυνταγογράφησης εκτοξεύτηκε το 2009, στα 6,6 δισ.

2. Μέσα στο 2010 θα προχωρήσουμε σε μέση σταθμική μείωση της τιμής 6.500 φαρμάκων κατά 20% περίπου.
Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου εκδίδεται το Δελτίο Τιμών Φαρμάκων.
Προβαίνουμε σε δραστική μείωση της φαρμακευτική δαπάνης και των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων ύψους τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ ετησίως.

3. Η μείωση της τιμής των φαρμάκων είναι αποτέλεσμα του νέου τύπου τιμολόγησης με βάση τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης. Η επιλογή του προτύπου αυτού έγινε:
για να υπάρχει ένα σταθερό σύστημα αναφοράς και η τιμολόγηση να γίνεται βάσει αντικειμενικών κανόνων,
για να μην υπάρξουν δυσκολίες στην εφαρμογή λόγω διακυμάνσεων στις συναλλαγματικές ισοτιμίες
για να υπάρξει μια ομαλή και σταδιακή διαδικασία προσαρμογής των ίδιων επιχειρήσεων.

4. Για την ομαλή μετάβαση στο καθεστώς των νέων τιμών και για να μην υπάρξει πρόβλημα με το υπάρχον απόθεμα φαρμάκων στα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες, προβλέπεται μεταβατική περίοδος προσαρμογής 2 μηνών, στην οποία τα φάρμακα θα πωλούνται παράλληλα και με τις δυο τιμές.

5. Οι αποφάσεις αυτές αποτελούν μέρος μόνο του συνόλου της Κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο του φαρμάκου, που περιλαμβάνει την εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, την καθιέρωση λίστας βάσει κριτηρίων και την ενίσχυση μέσω αναπτυξιακών κινήτρων της καινοτομίας και έρευνας στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα. Η πολιτική αυτή στο σύνολο της αποσκοπεί όχι μόνο στην εξοικονόμηση δαπανών, αλλά και στην προστασία του εισοδήματος της μέσης ελληνικής οικογένειας.

ΚΡΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: ΕΙΧΑΜΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

1. Η κυβέρνηση, όπως είχε υποχρέωση, ξεκίνησε την περιστολή δαπανών βάζοντας τάξη στις δικές της δαπάνες. Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 3 πρώτων μηνών από την έναρξη της εφαρμογής της απόφασης για τη μείωση του αριθμού και του κυβισμού των κρατικών αυτοκινήτων.

2. Τα στοιχεία αφορούν στα κρατικά αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούνται από τα μέλη της κυβέρνησης καθώς και από άλλους κρατικούς αξιωματούχους, των οποίων η διαχείριση ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα:
Ο συνολικός αριθμός αυτής της κατηγορίας των κρατικών αυτοκινήτων από 279 που ανέρχονταν στις 4 Οκτωβρίου 2009, μειώθηκε στα 172 σήμερα. Από αυτά, 19 χρησιμοποιούνται από Υπουργούς - Υφυπουργούς, 26 χρησιμοποιούνται από λοιπά πρόσωπα (ανώτατους δικαστικούς κλπ), 83 έχουν δοθεί σε φορείς του Δημοσίου (υπηρεσίες, ΝΠΔΔ), ενώ 44 παραμένουν στο Υπουργείο για ξένες αποστολές και επίσημες αντιπροσωπείες.
Το τρίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος – Ιανουάριος, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, η συνολική κατανάλωση βενζίνης μειώθηκε από 84.055,17 λίτρα, περίπου 81.000 ευρώ, σε 30.485 λίτρα, δηλαδή περίπου 29.000 ευρώ (ποσοστό μείωσης περίπου 63%!).
Αντίστοιχα, το τρίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος – Ιανουάριος, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, οι δαπάνες για ανταλλακτικά και επισκευές, από 156.000 ευρώ μειώθηκαν στο ύψος των 54.000€ (ποσοστό μείωσης περίπου 65%).

3. Τα αποτελέσματα αυτά είναι μια πρώτη απόδειξη ότι όταν θέλουμε, μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος. 



Σχόλιο: Και σε Δανεικά "Ομόλογα Χρόνου" καταφεύγει τώρα η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Βέβαια τα χρήματα υπάρχουν... στη αβάσταχτη φορομπηχτική φορολόγηση  των ΜΗ προνομιούχων

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.