Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Φορολογικό Νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή

  Η νέα φορολογική νομοθεσία στοχεύει σε ανακατανομή εισοδημάτων, πάταξη της φοροδιαφυγής και ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά τάξεων.

Στην ελληνική βουλή συζητείται από σήμερα το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο με σκοπό να ψηφιστεί  πριν από το Πάσχα. Το νομοσχέδιο που  έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών αναμένεται  να υποστεί αρκετές μετατροπές κατά την διάρκεια της συζήτησης  πιθανώς ύστερα από προτάσεις και  της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση  υποστηρίζει ότι με τον νέο τρόπο φορολόγησης  θα επιτευχθεί ανακατανομή των εισοδημάτων, θα παταχθεί η φοροδιαφυγή  και  θα ενισχυθούν οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά  της έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά θα προτείνει την αλλαγή ορισμένων διατάξεων, όπως αυτό που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα κλειστά επαγγέλματα, τους ιδιοκτήτες  ταξί κ.α.
Από τις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  ζήτησε επίσημα από την Ελλάδα  να τροποποιήσει την νομοθεσία της  σχετικά με την έκπτωση  από τον φόρο  των ιατρικών δαπανών που πραγματοποιούνται σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι σήμερα  φοροαπαλλαγή επιτρέπεται μόνο  στις περιπτώσεις  που οι χορηγηθείσες αποδείξεις από αλλοδαπούς γιατρούς, ή νοσοκομεία και έχουν επικυρωθεί από ελληνικό προξενείο ή σχετική τοπική αρχή.

Όπως όμως αναφέρει η Κομισσιόν αυτό δεν ισχύει  για τις αποδείξεις που χορηγούνται  από ‘έλληνες γιατρούς η ελληνικά νοσοκομεία...


Η παράβαση της Ελλάδας είναι ακριβώς αυτός ο διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης των ιατρικών δαπανών  για υπηρεσίες εκτός και εντός Ελλάδος. θεωρώντας ότι μια τέτοια διάταξη  μπορεί να αποτελεί  εμπόδιο για τους έλληνες πολίτες να  χρησιμοποιήσουν το δικαίωμά τους  για παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε άλλο κράτος-μέλος.

Έτσι, η Ελλάδα  εάν δεν συμμορφωθεί ,σημειώνει η επιστολή της Κομισιόν  εντός των επομένων δύο μηνών, θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράβαση της αρχής  για ελεύθερη  παροχή των υπηρεσιών . (V.O.A)

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.