Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος
Έλληνες και Αμερικανοί: «Φίλοι, Συμπατριώτες, Αδέλφια», τόνισε ο Ομπάμα!!
1821 – 2010: Μακρόχρονοι δεσμοί φιλίας και προοπτική ισχυρής φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης.
Ελλάδα και ΗΠΑ: «Και στα εύκολα και στα δύσκολα μαζί» είπε ο πλανητάρχης!!
Έρχεται η αλλαγή από την Αμερική!
Ψήφο εμπιστοσύνης από Ομπάμα! Ναι Ομπάμα στην πρόσκληση για επίσκεψη στην Ελλάδα!
Ηγετικός ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου δήλωσε ο πλανητάρχης κ. Ομπάμα!
Δίκαιη λύση στο κυπριακό. Αναβαθμίζεται η Ελλάδα στην βαλκανική! Μαζί και εναντίον των κερδοσκόπων! Ενθουσιασμός στην Ελληνική ομογένεια!
Στήριξη στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου: «Φίλος και εταίρος της Ελλάδας οι ΗΠΑ», διαβεβαιώνει ο μέγας φιλέλλην Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπαράκ Ομπάμα !
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στέκεται ως μεγάλος ηγέτης και αυτό μας τιμά όλους!
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου βοήθησε και αλλά κράτη, γιατί έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα της Ευρώπης, που δεν έχει μηχανισμούς έλεγχου των κερδοσκόπων!
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου βοήθησε και αλλά κράτη, γιατί έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα της Ευρώπης, που δεν έχει μηχανισμούς έλεγχου των κερδοσκόπων!
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου αναδεικνύεται ως ηγέτης διεθνούς εμβέλειας και θέτει βάσεις και για το μελλοντικό αξίωμα του Προέδρου της ΕΕ.!
Ως γενέτειρα της δημοκρατίας η Ελλάδα μοιράζεται με τις ΗΠΑ βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς: Λευκός Οίκος.
Στο 17% έχει πάει η διαφορά Πασοκ ΝΔ!:
Ανάλυση, Προοπτικές, Προτάσεις.
Στήριξη στον Γ. Παπανδρέου από τον κ. Ομπάμα. Φίλος και εταίρος της Ελλάδας οι ΗΠΑ, διαβεβαιώνει ο κ. Μπαράκ Ομπάμα. Τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου εξασφάλισε στην Ουάσινγκτον ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κ. Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της Επανάστασης του 1821, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα, σε κάθε δύσκολη ή κάθε εύκολη στιγμή, θα έχει έναν φίλο και εταίρο, τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε προηγηθεί η κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, κατά την οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής έκδοσης βίζας για τους Έλληνες που θα ταξιδεύουν στις ΗΠΑ. Η εκδήλωση, παρουσία του παρουσία Έλληνα πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, έγινε νωρίτερα από την καθιερωμένη ημερομηνία, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του κ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ξεκινά περιοδεία στην Ασία.
Ο κ. Ομπάμα, αναφερόμενος στην κατάργηση της βίζας, είπε ότι με το νέο μέτρο θα ενισχυθούν οι οικονομικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί δεσμοί των δύο λαών. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, τόνισε, επίσης, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κλήθηκε να κυβερνήσει την Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο, όπως παλαιότερα, ο πατέρας του και ο παππούς του. Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου από την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε πολλές φορές στη λέξη «φιλότιμο», την οποία ταύτισε με τον Έλληνα, δίνοντας και την ετυμολογία της, λέγοντας ότι σημαίνει αγάπη για την τιμή, αλλά και πολλά παραπάνω. Σημαίνει και τη συνειδητοποίηση ότι έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στον συνάνθρωπο, άρα χρειάζεται συλλογική δράση, επεσήμανε.
Ο κ. Ομπάμα αναφέρθηκε και στη συμβολή της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου προσωπικά, για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, τις προσπάθειες ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προσπάθειες προσέγγισης με την Τουρκία. Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα συμβάλλει στην εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στον κόσμο, ως σύμμαχος και μέλος του ΝΑΤΟ. Ο Γ.Παπανδρέου, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ΗΠΑ και του κ. Ομπάμα που δίνουν σάρκα και οστά στο όραμα της εμπέδωσης της Δημοκρατίας, ενώ αναφέρθηκε και στην ελληνική και την αμερικανική επανάσταση. Ο κ. Παπανδρέου με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα. Επίσης εκθείασε τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, τον οποίο αποκάλεσε πνευματικό ηγέτη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, της οποίας, όπως είπε, είναι και ο ίδιος μέλος. Και πρόσθεσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κρατά ζωντανή την ελληνορθόδοξη πίστη.
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου, προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να επισκεφθεί την Αθήνα, ενώ αναφέρθηκε και στη βούλησή του να συνεργαστεί με την Ευρώπη, για την αποτελεσματική ρύθμιση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Επίσης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για την ανάταξη της οικονομίας και την προώθηση θεσμικών αλλαγών. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε τέλος, ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ βρίσκονται πάντα η μια δίπλα στην άλλη στο δρόμο της αναζήτησης της Δικαιοσύνης. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος με τη σειρά του, αναφέρθηκε στην ελληνική επανάσταση, τονίζοντας ότι πέτυχε το ακατόρθωτο, χάρη στην ψυχή, την καρδιά και το μυαλό των επαναστατών. Το παράδειγμά τους, πρόσθεσε, μας παρακινεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την εμπέδωση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ειρήνης στον κόσμο. Τόνισε επίσης, ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ομπάμα, για την προώθηση αυτών των αξιών σε όλα τα επίπεδα.
Θετική ήταν και η συνάντηση με κ. Μπιλ Κλίντον. Κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος προέβη σε θετικές δηλώσεις τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας πηγάζει από το γεγονός ότι η ΕΕ ενοποιήθηκε πρώτα σε νομισματικό επίπεδο, πριν ενοποιηθεί στο οικονομικό και το πολιτικό» εκτίμησε ο κ. Κλίντον, υπογραμμίζοντας ότι «οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για τη χώρα παραμένουν εξαιρετικά ευοίωνες και είναι ένα καλό στοίχημα ότι θα ξεπεράσει την κρίση». Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Κλίντον, επισήμανε ότι «η ελληνοαμερικανική κοινότητα μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τι θα γίνει στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, για την αντιμετώπιση αυτής της δύσκολης κατάστασης» και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει, ενώ εξήρε το έργο του κ. Παπανδρέου. «Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω. Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία μπορούν να ξεπεράσουν και κανείς δεν πρέπει να στοιχηματίσει εναντίον τους», τόνισε ο κ. Μπιλ Κλίντον.
Πολύ καλή-αριστη ήταν και η παρουσία του Γιώργου στην Ουάσινγκτον με την κ. Χίλαρι Κλίντον. Η υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. εμφανίζεται ως φιλέλληνας και αυτό είναι καλό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία είπε!! Να προσκληθεί η Χίλαρι και να τιμηθεί ως Φιλέλληνας. Περιμέναμε ήδη πολλά από τον κ. Ομπαμα και θεωρείται ήδη μέγας φιλέλληνας! Ο Γιώργος έχει προφίλ μεγάλου διεθνούς ηγέτη και αυτό τιμά τη χώρα μας! Η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «εξαιρετικής σπουδαιότητας» στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή τους με την κ. Χίλαρι Κλίντον. «Κοινή πρόκληση η κρίση για ΗΠΑ και Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος κ. Παπανδρέου έχει καλέσει και τις χώρες του G20 να ηγηθούν των προσπαθειών αντιμετώπισης της κερδοσκοπίας στις αγορές, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει αυτό, θα μπορούσε να υπάρξει μια δεύτερη παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση. «Χρειαζόμαστε ξεκάθαρους κανόνες όσον αφορά τις ανοικτές, ακάλυπτες πωλήσεις και τα credit default swaps. Ελπίζω ότι θα υπάρξει θετική απάντηση από αυτή την πλευρά του Ατλαντικού, ώστε να προωθήσει αυτήν την πρωτοβουλία στο G20» είπε σε ομιλία του στο Ίδρυμα Brookings.
Η Ελλάδα η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, ως ηγέτης της Ελλάδας της χώρας, που γέννησε τη Δημοκρατία. Ως γενέτειρα της δημοκρατίας η Ελλάδα μοιράζεται με τις ΗΠΑ βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος. Η Ελλάδα είναι μόνιμος σύμμαχος των ΗΠΑ στις κοινές μας προσπάθειες για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας τόσο στην περιοχή της όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως γενέτειρα της δημοκρατίας η Ελλάδα μοιράζεται με τις ΗΠΑ βαθείς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς. Ο πρόεδρος προσβλέπει στις διαβουλεύσεις του με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου σε ένα ευρύ φάσμα στρατηγικών ζητημάτων".
Παρατήρηση: Μετά το ιστορικό ΟΧΙ των Ισλανδών και τη θετική στήριξη από τον κ. Σαρκοζί, τώρα με την πιο θερμή στήριξη από τον Πρόεδρο κ. Ομπάμα, διαμορφώνεται ένα νέο κλίμα υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων, πράγμα που σηματοδοτεί μια μεγάλη νίκη του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και όσων πίστεψαν σε αυτόν!
Πρέπει να συγχαρούμε τον Πρωθυπουργό, για τις διεθνείς του πρωτοβουλίες, αλλά τώρα να επικεντρωθεί στις πρωτοβουλίες στα εσωτερικά θέματα και στα θέματα για τους δανειολήπτες και πρέπει όλα να γίνουν πιο γρήγορα!. Μόνο έτσι θα αποφευχθεί η κοινωνική εξέγερση!
1. Πρέπει να σταματήσουν οι τράπεζες να καταγγέλλουν το συνολικό ποσό του δάνειου ή το συνολικό ποσόν της κάρτας αν ο οφειλέτης καθυστερεί να πληρώνει 3 δόσεις και να μετατεθεί η καταγγελία αν ο οφειλέτης έχει καθυστερήσει το ήμισυ των δόσεων του δανείου ή της κάρτας.
2. Τα 28 δις να τα πάρει πίσω το κράτος από τους ληστρικούς τραπεζίτες, που κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση! Κανείς Ευρωπαίος δεν βοήθησε ποτέ την Ελλάδα. Μόνοι μας και τότε το 1821και τώρα το 2010 θα σωθούμε!! Μόνοι μας θα σωθούμε!! Όταν το κατανοήσουμε και το πιστέψουμε τότε πράγματι θα σωθούμε!
3 . Άμεσα, να εθνικοποιηθεί-κρατικοποιηθεί- παρακρατηθεί-φορολογηθεί ένα μέρος (το 10%) της αμύθητης περιουσίας των ολιγαρχικών, των φεουδαρχών, των τραπεζιτών και των μεγαλοαστών, για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία! Είναι εθνικός λόγος και όχι ταξικός! Να αποδοθεί η δεκάτη!
3. Επείγει εδώ και τώρα, να γίνει πράξη η Νέα σεισάχθεια! Αυτόματη ενοποίηση όλων των δανείων του πολίτη σε ένα δάνεια (άσχετα αν έχει καθυστερημένες δόσεις ή είναι στον Τειρεσία) με χαμηλό επιτόκιο, και δόση που δεν θα ξεπερνά το 1/3 των μηνιαίων αποδοχών του πολίτη. Άμεσα πραγματοποιήσιμο είναι η κάθε τράπεζα να μειώσει μόνη της τη δόση του κάθε πολίτη στο 1/3. Ευκολίες αποπληρωμής κάθε είδους δανείων. Δεν μπορεί να μειώνονται οι μισθοί, αλλά οι δόσεις στα δάνεια να είναι ίδιες!
4. Να εισαχθεί ο "κοινωνικός μισθός" , ως αντίβαρο της απώλειας εσόδων! Πραγματική δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες. Να μειωθούν στο ήμισυ τα διάφορα είδη προστίμων, να επιτρέπετε η ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς των εργαζομένων τις πρωινές ώρες, να υπάρξει "κάρτα Μετρό εργάτη-υπάλληλου με μειωμένο εισιτήριο κλπ… Οι περικοπές να αντικατασταθούν από κοινωνικές παροχές!
5. Να γίνει επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού σκοπού ύπαρξης και λειτουργίας των τραπεζών. Οι τράπεζες λειτουργούν ως ενδιάμεσες μεταξύ των πολιτών. Σκοπός των τραπεζών σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν είναι ο εκβιασμός των πολιτών και η ληστεία τους μέσω των υπερβολικών – εκβιαστικών δανείων επιτοκίων. Τα χρήματα που καταθέτει ο ένας πολίτης τα δανείζεται ο άλλος μέσω της τράπεζας –ενδιαμέσου. Τα υπέρογκα υπερκέρδη των τραπεζών αποδεικνύουν τη ληστεία που γίνεται σε βάρος του απομονωμένου – ανήμπορου κοσμάκη. Δεν μπορεί να υπάρχει επιτόκιο πάνω από 5%.
6. Άμεσα, να ισχύσει και για τις τράπεζες η νομοθεσία περί «παράνομου» ταχύτατου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού μέσω των ληστρικών – εκβιαστικών επιτοκίων και κατασχέσεων. Η κατοικία εκάστου είναι «άσυλο» και δεν μπορεί να κατασχεθεί από κανέναν!! Μάλιστα υπάρχει νομοθεσία κατά του υπερβολικού, παράνου ηθικά και κοινωνικά πλουτισμού!!
7. Να γίνει άμεση αλλαγή προσώπων σε όλον τον κρατικό μηχανισμό με αξιοκρατία αλλά και προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η κυβέρνηση να στηριχτεί σε νέα πρόσωπα.
8. Να ανοίξουν τα υπουργικά γραφεία, τα βουλευτικά γραφεία και οι τοπικές οργανώσεις Πασοκ στους πολίτες, να σταματήσει η «φαγωμάρα» και να εγκαταλειφθούν οι χαρακτηρισμοί «βαθύ Πασοκ», «λάιτ Πασοκ» κλπ… Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι κατ’επάγγελμα πολιτικοί είναι να δώσουν το 1/3 της περιουσίας τους στο κράτος για αποπληρωμή του χρέους του.
9. Ας γίνει σαρωτικός ανασχηματισμός. Πολλοί είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Άλλοι έχουν χαμηλά αντανακλαστικά. Άλλοι αντί να κάνουν έργο ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια σε άσκοπες «τηλεμαχίες». Δεν μπορεί κάποιοι μόνο να αγωνίζονται και να πληρώνουν και κάποιοι άλλοι μόνο να εισπράττουν!
10. Ας γίνει και «ανασχηματισμός» στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Δεν μπορούν οι ίδιοι και οι ίδιοι να «συμβουλεύουν τίποτα»! Ας βοηθήσουν και μερικοί με την εθελούσια έξοδό τους. Η εναλλαγή προσώπων είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας.
11. Να τιμηθούν όσοι πραγματικά συνέβαλαν στην πτώση της δεξιάς, γιατί τώρα συμβαίνει να τιμώνται όσοι δεν κάνανε τίποτα για την πτώση της δεξιάς ή ήταν συνεργάτες της!
12. Η Ελλάδα θέλει σωστές και γρήγορες αποφάσεις από εντιμα και ικανά πρόσωπα, εδώ και τώρα!
Αυτά τα ολίγα είναι δυνατόν να περιορίσουν την κοινωνική έκρηξη! Αλλά πρέπει να ληφθούν τώρα, γιατί αύριο ακόμα και αν εφαρμοστούν θα είναι αργά! Οι ανατροπές μπορεί να είναι ταχύτατες, απρόβλεπτες και ανεξέλεγκτες, αν δεν ληφθούν μέτρα εκτόνωσης! Το « μέλλον άδηλον εστί!
Και ενώ έξω πάμε καλά στο εσωτερικό πρέπει να γίνουν ταχύτατα «αλλαγές».
Ο τολμών νικά!
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.