Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Τα κουφά αυτιά του ανεκδιήγητου Αυτιά!!!


Ο τύπος σχολιάζει... : Ελευθεροτυπία: «Προδοσία» το πρωί...
Πού οδηγεί ο λαϊκισμός ορισμένων τηλεοπτικών αστέρων της ελληνικής τηλεόρασης θαύμασαν όσοι παρακολούθησαν την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Καλεσμένος ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας, ο οποίος δέχθηκε από τον Ελληνα τηλεστάρ μια πρωτοφανή επίθεση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ τον αποκαλούσε «προδότη» της χώρας των γονιών του. 

Μάταια ο Χατζημαρκάκης προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC καταδίκασε ανοιχτά το περιοδικό «Φόκους». 

Ο Αυτιάς δεν καταλάβαινε τίποτα και επέμενε στις εθνικιστικές κορώνες του, προσβάλλοντας, και για τις σπουδές του, έναν ευρωβουλευτή με μακρά πολιτική πορεία στη Γερμανία και τις Βρυξέλλες και με μεγάλες επιτυχίες, που κάνει περήφανους τους Ελληνες της Γερμανίας.

Αν η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι ανάλογη με την ποιότητα των τηλεοπτικών μας πρωινάδικων...

ΣΧΕΤΙΚΟ:
Επιστολή Χατζημαρκάκη στο Focus
Βρυξέλλες, 26 Φεβρουάριος, 2010

Η παρουσίαση της Ελλάδας στο Φόκους


Αξιότιμε κ. Markwort,

Το πρωτοσέλιδο του Φόκους είναι «δημοσιογραφική επιτυχία»: η Αφροδίτη με προτεταμένο το μεσαίο δάχτυλο, και δίπλα η φράση, «απατεώνες στην ευρώ-οικογένεια". Οι πωλήσεις είναι γιγαντιαίες. Ωστόσο, στην Ελλάδα αυτό το περιοδικό έχει προσελκύσει σπουδαία προσοχή και προκάλεσε σημαντική ζημία. Δεν είναι το μεσαίο δάκτυλο που προκαλεί την αγανάκτηση, αλλά η δυσφήμηση του συνόλου των Ελλήνων ως απατεώνες.

Συμμερίζομαι την οργή των Ελλήνων διότι η πρωτοβουλία του Φόκους είναι πολιτικά εσφαλμένη.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το σχόλιο του κ. Michael Klonovsky, ο οποίος υπό τον τίτλο "2000 χρόνια παρακμής" περιγράφει σε τέσσερις σελίδες στερεότυπα.
Αυτό δεν είναι αντάξιο μιας ποιοτικής εφημερίδας. Γενικεύσεις ποτέ δεν βοήθησαν στην επίλυση των προβλημάτων. Η ελευθερία του λόγου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας όπως επίσης και η εποικοδομητική συνεργασία για την αντιμετώπιση συγκρούσεων. Και ακριβώς αυτό χρειαζόμαστε τώρα. Μια συγγνώμη εκ μέρους του Φόκους για το πρωτοσέλιδο θα ήταν ως εκ τούτου σκόπιμο.

Το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού απειλεί τη σταθερότητα του ευρώ, οι κερδοσκόποι έχουν κηρύξει επίθεση εδώ και εβδομάδες ενάντια του ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος. Η επικίνδυνη κατάσταση θα εκτονωθεί όμως εάν οι Έλληνες θέσουν το σχέδιο σταθερότητας σε εφαρμογή.

Έχουμε όμως απομακρυνθεί από αυτό το στόχο. Το κλίμα στον ελληνικό πληθυσμό είναι τεταμένο και κινδυνεύει να ανατραπεί. Η αναζήτηση των ενόχων για την επιδείνωση της κρίσης στρέφετε κατά της ευρωζώνης, και κυρίως κατά της Γερμανίας. Ωστόσο, μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα του ευρώ, μόνο αν επιστρέψουμε σε μια ουσιαστική συζήτηση.

Αυτό συμπεριλαμβάνει την ονομασία των πραγματικών ενόχων, όπως τον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη. Είναι γεγονός, ότι αυτός που υποφέρει από την πολιτική κακοδιαχείριση των τελευταίων ετών είναι ο ελληνικός λαός. Δεν αξίζει στους Έλληνες να επικαλούνται από το εξωτερικό ως «απατεώνες».

Γι’ αυτό το λόγο σας παρακαλώ θερμά να εκπληρώσετε τις δημοσιογραφικές σας ευθύνες επιστρέφοντας σε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Η Ευρώπη βασίζεται στην ιδέα ότι οι λύσεις των προβλημάτων δίνονται από κοινού και βάση αλληλεγγύης.

Με εκτίμηση

Γιώργος Χατζημαρκάκης
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.