Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Εκλογές προέδρου ΟΝΝΕΔ : Ιδέες και θέσεις για μια σύγχρονη νεολαία σε ένα διαφορετικό περιβάλλον

Μανόλης Καλαμπόκας*
Η κατάσταση σήμερα

Η σημερινή πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από  μια πρωτοφανή , ακόμα και για  τα δεδομένα του 21ου αιώνα , μεταβλητότητα και πολυπλοκότητα. Στη χώρα μας , αλλά και σε ευρύτερο διεθνές επίπεδο , οι γεωπολιτικές αλλαγές είναι καταιγιστικές και η πραγματικότητα , ειδικά για τους νέους, ζοφερή . 
Οικονομική  κρίση , ανεργία , αβεβαιότητα είναι  οι καθημερινές νεφελώδεις σκέψεις  του κάθε νέου.  Η δυσλειτουργία της δημόσιας διοίκησης , το χαμηλό επίπεδο της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης , αλλά και οι επιτεινόμενες κοινωνικές ανισότητες επιτείνουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας .
Ο νεποτισμός και η αναξιοκρατία  στερούν το δικαίωμα στην ελπίδα και βυθίζουν στην πολιτική απραξία το μεγαλύτερο κομμάτι της νεολαίας.
Η διαρκής  υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στα  σύγχρονα αστικά κέντρα και η περιβαλλοντική υποβάθμιση αποτελούν αναπόσπαστο  τμήμα της ζωής στις σύγχρονες  μεγαλουπόλεις και ωθούν τους νέους σε παραβατικές συμπεριφορές  προς  αναζήτηση τεχνητών απολαύσεων (ναρκωτικά). 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο , η πολιτικοποίηση των νέων έχει πάψει να αποτελεί «ξύλινο» σύνθημα αλλά αποτελεί αδήριτη  ανάγκη. Τα κίνητρα όμως που πρέπει να τους δίνονται δεν πρέπει να αφορούν μόνο στη συμφεροντολογικού είδους εξυπηρετήσεις , αλλά και να στοχεύουν στην ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά.
Ο μεγαλύτερος  πολιτικός φορέας της νεολαίας της  χώρας μας , η ΟΝΝΕΔ , με πλούσια  δράση εδώ και πάνω από 3 δεκαετίες, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος, ίσως όχι μόνο σε επίπεδο νεολαιών.
Για την  επίτευξη αυτού του μακρόπνοου στόχου όμως, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της , με αλλαγές όχι μόνο στα πρόσωπα, αλλά και στην προσέγγιση σε τρέχοντα ζητήματα , χωρίς όμως να μένουμε μακριά τόσο από τις βασικές πολιτικές αρχές της παράταξης, αλλά και τους ηθικούς κανόνες που ανέκαθεν μας χαρακτήριζαν σαν πολιτικό σχηματισμό.
Στα πλαίσια  αυτά, είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός της ιδεολογικής μας πρότασης  , αρχίζοντας από την αναδιοργάνωση  των βασικών διοικητικών δομών της οργάνωσής μας, αλλά και συνεισφέροντας με προτάσεις σε κάθε πεδίο κοινωνικής δραστηριότητας .
Άξονες  θέσεων της ΟΝΝΕΔ  
Η εκλογή προέδρου της οργάνωσης με ευρεία συμμετοχή , στα πρότυπα της εκλογής προέδρου του κόμματος, αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση που διαμορφώνει νέα δεδομένα στη χώρα μας.
Από μόνη της  όμως, δε μπορεί να είναι πανάκεια , ούτε για τον εκσυγχρονισμό της  παράταξης, ούτε και για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων. 
Χωρίς να απαξιώνουμε  την προσφορά της ΟΝΝΕΔ, που ειδικά τα τελευταία χρόνια υπήρξε σημαντική , είναι αναγκαία η υιοθέτηση προτάσεων  και η εφαρμογή πολιτικών που  θα αποκαταστήσουν την επαφή της  με την κοινωνία και τη νεολαία της χώρας.
Συμπεριφορές  που όχι μόνο πλήγωσαν εμάς, τους ΟΝΝΕΔιτες, αλλά αποτέλεσαν κιόλας πολιτικό όπλο στα χέρια αυτών που σήμερα κυβερνούν –με ολέθριες ήδη παρενέργειες- τη χώρα, είναι καταδικαστέες και , πολιτικά, τιμωρητέες.
Είναι απαράδεκτο , ακόμη και σήμερα κάποιοι από εμάς όχι μόνο να μην έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, αλλά να διεκδικούμε κιόλας την ηγεσία της οργάνωσης. Όταν σε όλη την επικράτεια  βοά ο χαρακτηρισμός «golden boys» ,  εμείς πρέπει να ακούμε και όχι να κλείνουμε τα αυτιά μας. 
Να δώσουμε  εμείς οι νέοι το παράδειγμα σε όλα  τα στελέχη, σηματοδοτώντας το τέλος  της εσωστρέφειας , εκλέγοντας αρχηγό όχι με κριτήριο το ποιον υποστήριξε στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές  για ανάδειξη Προέδρου του κόμματος, αλλά με βάση τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά . 
Να στείλουμε  «έξω από το παιγνίδι» ομαδάρχες  και εκβιαστές , που  μπορεί να κινητοποιήσουν ένα μικρό, συντεταγμένο «στρατό» υποστηρικτών, αλλά θα συναντήσουν τη διαπόμπευση  της κοινωνίας.
Αν επιστρέψουμε στις ηθικές μας αξίες, όλοι εμείς, μαζί , μπορούμε – για μια καλύτερη , σε όλα τα επίπεδα, ΟΝΝΕΔ.

Ι. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ  ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ  ΟΝΝΕΔ
Τα τελευταία χρόνια διάφορα βήματα έγιναν προς τη σωστή κατεύθυνση στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας της παράταξης. Η διοργάνωση προσυνεδρίων με ποικίλη θεματολογία σε διάφορες περιοχές της χώρας, η διεύρυνση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και του Εκτελεστικού Γραφείου είναι επιλογές που συντελούν στην καλύτερη λειτουργία της ΟΝΝΕΔ.
Εντούτοις, τα τελευταία χρόνια , ειδικά κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία , παρατηρήθηκαν συμπεριφορές από στελέχη της ΟΝΝΕΔ που δε συνάδουν με τους κώδικες ηθικής και πολιτικής συμπεριφοράς που πάντα χαρακτήριζαν την οργάνωση . Αλλαζονεία, γρήγορος πλουτισμός , απαξίωση θεσμών , εγκατάλειψη των κανόνων λειτουργίας της οργάνωσης , υιοθετήθηκαν από λίγους αλλά χαρακτήρισαν τελικά ολόκληρη την οργάνωση.
Είναι λοιπόν περισσότερο από ποτέ αναγκαία η  ανανέωση της λειτουργίας της  οργάνωσης με σαφή και απολύτως καθορισμένο τρόπο λειτουργίας. Έτσι , προτείνουμε τα εξής: 
  • Τα μέλη του  Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ  να έχουν σαφώς καθορισμένη χρονικά  θητεία και αρμοδιότητες
  • Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ να μην έχουν καμία τελεσίδικη δικαστική καταδίκη για ατιμωτικά αδικήματα: πρόταση που συντελεί στο να ανακτήσει η παράταξη την απολεσθείσα έξωθεν καλή μαρτυρία
  • Τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ να μην έχουν ποτέ λάβει έμμισθη θέση συμβούλου ή άλλη αντίστοιχη σε Δημόσια Υπηρεσία , Γραφεία Υπουργού κλπ. Δεν πρέπει να προκαλείται περαιτέρω το κοινωνικό σύνολο από επαγγελματίες-«παράγοντες»-νεολαίους της πολιτικής.
  • Οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις σχολές, στις θέσεις των Υπευθύνων Σχολής και των μελών των Συμβουλίων Σχολής να είναι αποκλειστικά και μόνο προπτυχιακοί φοιτητές. Να υπάρχει σαφές όριο εκλογιμότητας στις θέσεις αυτές: Υπεύθυνος Σχολής να ορίζεται κάποιος μόνο έως και 5 έτη από την ημερομηνία πρώτης εγγραφής στη Σχολή του για τις Σχολές 4τους φοίτησης , 6 έτη για τις
    Πολυτεχνικές Σχολές , 7 έτη για τις Ιατρικές Σχολές : τέλος οι «αιώνιοι» φοιτητές –παράγοντες  που χαρακτηρίζουν την παράταξη  , αποτελώντας παράδειγμα προς αποφυγή για όποιον θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική
  • Εκκαθάριση των μητρωών της οργάνωσης: τέλος οι εγγραφές «φαντάσματα» , χρήσιμες μόνο για μικροπολιτικά εσωκομματικά παιγνίδια
  • Κλείσιμο των τοπικών οργανώσεων- «σφραγίδα»: έτσι, όχι μόνο θα εξοικονομηθούν χρήματα που θα μπορέσουν να διατεθούν πραγματικά για την κάλυψη πολιτικών δραστηριοτήτων της οργάνωσης , αλλά θα γίνει πιο αποτελεσματική εν γένει η λειτουργία της ΟΝΝΕΔ
  • Ηλεκτρονική δικτύωση της παράταξης: Το ήδη υπάρχον site να γίνει πιο λειτουργικό, με παροχές ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους νέους (π.χ. πληροφορίες για το Στρατό κλπ.)
  • Καλύτερη διασύνδεση της ΟΝΝΕΔ , τόσο με το κόμμα, όσο και με άλλους θεσμικούς φορείς (π.χ. Γραμματεία Νέας Γενιάς) , με δημιουργία αντίστοιχων θέσεων στο Εκτελεστικό Γραφείο, όπου θα γίνεται και τακτικός – χρονικά και ποιοτικά – απολογισμός των δράσεων τους
  • Τακτικές Συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου εβδομαδιαίως, ορισμένες στην αρχή κάθε μήνα
  • Θέσπιση θέσης στο Εκτελεστικό Γραφείο με αρμοδιότητα την επικοινωνία με τις λοιπές πολιτικές και κομματικές Νεολαίες της χώρας: η ΟΝΝΕΔ δεν πρέπει να προσλαμβάνεται από τους νέους της χώρας ως ένα συνονθύλευμα φωνασκούντων , αλλά ως πολιτικός φορέας που θα προασπίζει τις θέσεις του με ήθος και ποιότητα

    ΙΙ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 
    Αποτελεί  κοινό τόπο ότι η οργάνωση μας  τελευταία έχει χάσει τη δυναμική της επαφή με την κοινωνία. Η τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα , η περιβαλλοντική υποβάθμιση , η δεινή οικονομική θέση της χώρας αλλά και η απαξίωση θεσμών που παρατηρείται στην κοινωνία μας , επιβάλλουν το δυναμικό της τμήμα , οι νέοι, να πάρουν θέση!
    Το πιο  μεγάλο, οργανωμένο πολιτικά κομμάτι αυτών , η ΟΝΝΕΔ , οφείλει να εκσυγχρονίσει την πολιτική της πρόταση. Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε συγκεκριμένα πλάνα δράσεων:  
ΙΙ. Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΑΙΔΕΙΑ
    Τέλος στην υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου- όχι όμως με ευθύνη μόνο των άλλων (κράτος, καθηγητές κλπ.) αλλά με αναληψη των δικών μας ευθυνών. Πρέπει να προασπιστούν η αξία και τα εργασιακά δικαιώματα των πτυχίων των αποφοίτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Επιπλέον, να αναλογισθεί η παράταξη τις ευθύνες που διαχρονικά έχει, και με ξεκάθαρο τρόπο να βοηθήσει στην κατοχύρωση της διαφάνειας στα πανεπιστήμια.Έτσι ,προτείνουμε τα εξής:
    • Εφαρμογή επιτέλους της αξιολόγησης στα Ελληνικά πανεπιστήμια: εσωτερικής αλλά και εξωτερικής , από διαπρεπείς καθηγητές του εξωτερικού. Έτσι, όχι μόνο θα εξασφαλισθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας, αλλά και η αποδοχή των αποτελεσμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους
    • Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων : οι φοιτητές και οι φοιτητικές παρατάξεις να παίρνουν θέση , αλλά για τα θέματα που αφορούν μέλη ΔΕΠ (π.χ. εξελίξεις σε ανώτερη βαθμίδα) οι αποφάσεις να λαμβάνονται μόνο από το διδακτικό προσωπικό- έτσι όχι μόνο θα περιορισθούν τα κρούσματα συνδιαλλαγής αλλά θα απαγκιστρωθούν και οι φοιτητικές παρατάξεις από αυτό το άδικο εν πολλοίς ψυχολογικό βάρος
    • Θεσμοθέτηση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου -αλλά και εφαρμογή του υπάρχοντος- με σκοπό την αναδιαμόρφωση του ασύλου στα πανεπιστήμια: το άσυλο να καλύπτει τους λόγους για τους οποίους θεμελιώθηκε ( δηλαδή τη διακίνηση ιδεών) και να μην αποτελεί απλά το μέσο κάλυψης συμπεριφορών του κοινού ποινικού δικαίου
    • Συνεργασία των πανεπιστημίων με επιχειρήσεις: όχι για απομύζηση φθηνού εργατικού δυναμικού (όπως και σήμερα συμβαίνει με τη μεμονωμένη , ανοργάνωτη αναζήτηση εργασίας από τους αποφοίτους των πανεπιστημίων) αλλά για την επίτευξη καλύτερων εργασιακών συνθηκών στο δυσμενές εργασιακό περιβάλλον που σήμερα βιώνουμε
    • Θεμελίωση στην πράξη του «ολοήμερου σχολείου» , με προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού , ώστε να βοηθηθεί στην πράξη η Ελληνική οικογένεια, με περιορισμό των εξόδων για φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, ιδιαίτερα κλπ.

ΙΙ. Β. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 
Στο σύνθετο  σημερινό περιβάλλον είναι ανάγκη από την ΟΝΝΕΔ να διεκδικήσει δυναμικά ρόλο στον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Προτείνουμε λοιπόν τα εξής:
  • Πρόταση της παράταξης μας για κατάργηση  της μονιμότητας στο Δημόσιο Τομέα για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Με παράλληλη βέβαια θωράκιση και προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αυτής της κατηγορίας των εργαζομένων , ώστε να μη γίνονται θύματα μικροπολιτικών εκβιασμών από κανένα κυβερνών κόμμα. Έτσι, όχι μόνο θα βελτιώσουμε την παραγωγικότητα στον πολύπαθο δημόσιο τομέα, αλλά θα δώσουμε και κίνητρα (μισθολογικά και εργασιακά) σε αυτούς που εργάζονται και προσπαθούν και δε «βολεύονται» στη βαλτωμένη ασφάλεια των θέσεών τους. Θα πάψουν έτσι και οι , στα όρια της νομιμότητας , ρουσφετολογικές συνδιαλλαγές , τόσο κοινές σε όλους μας , για μια «Θέση στο δημόσιο».
  • Παροχή κινήτρων ,οικονομικών και άλλων , όχι μόνο στους νέους αγρότες , αλλά και σε νέους που υποαπασχολούνται στα αστικά κέντρα , ώστε να μεταναστεύσουν σε αγροτικές περιοχές, ειδικά της μεθορίου, νησιωτικής και μη. Μείωση της φορολόγησης , ΦΠΑ σε συμβολικά επίπεδα, διπλάσιοι μισθοί σε αυτούς που εργάζονται σε δημόσιες θέσεις.  Θα ενισχυθεί με αυτόν τον τρόπο και η αγροτική παραγωγή της χώρας , αλλά θα βελτιωθεί και η κοινωνική συνοχή σε ευαίσθητες εθνικά περιοχές.
  • Λήψη σαφών νομοθετικών μέτρων για τους μετανάστες και αυστηρή φραγή στη λαθρομετανάστευση. Η χώρα μας δεν πρέπει να κλείνει την πόρτα στον ξένο που θέλει να εργασθεί και να μοχθήσει στην/για την Ελλάδα, αλλά αυτό να γίνεται με κανόνες και βάσει συγκεκριμένων περιορισμών. Η Ελληνική ιθαγένεια (μη ξεχνάμε: η χώρα μας είναι κράτος μέλος της Ε.Ε., με όλα τα προνόμια που αυτό συνεπάγεται) να μην παρέχεται εύκολα  , αλλά μόνο σε αυτούς που πρόκειται να την τιμήσουν. Να λαμβάνεται μόνο από αυτούς που μετέχουν του Ελληνικού Συστήματος Εκπαίδευσης , ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στην Ελληνική κοινωνική διαστρωμάτωση
  • Στρατιωτική θητεία: Αποκλειστική τοποθέτηση των στρατεύσιμων νέων σε θέσεις πλήρως αντίστοιχες με την ειδικότητά τους – π.χ. οι νοσηλευτές να εργάζονται μόνο στα πλαίσια της εργασίας τους και όχι π.χ. σε διοικητικές θέσεις
  • Υγεία: άμεση βελτίωση των παροχών υγείας στους νέους- άρση των περιορισμών που αφορούν στη φοιτητική ασφαλιστική κάλυψη ,ώστε ο φοιτητής και ο άνεργος νέος να μην ταλαιπωρείται αλλά να καλύπτεται πραγματικά υγειονομικά. Εξοικονόμηση πόρων με περιορισμό της κατασπατάλησης που γίνεται σήμερα στις νοσοκομειακές προμήθειες και στις φαρμακευτικές δαπάνες.
  • Περιβάλλον: να μην αφήσουμε την πολιτική της «Πράσινης Ανάπτυξης» να μείνει σύνθημα, αλλά π.χ. με παροχή κινήτρων στους νέους για ανάπτυξη περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων να συντελέσουμε στην επίτευξη πραγματικών συνθηκών περιβαλλοντικής αναβάθμισης , ειδικά στα αστικά κέντρα . Να προτείνουμε τη λήψη μέτρων , όπως η εφαρμογή της πετρελαιοκίνησης (Diesel) , ώστε δεδομένα που ευνοούν το περιβάλλον και ισχύουν σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκαετίες , να βρουν τη θέση τους και στην Ελληνική πραγματικότητα
  • Κατοχύρωση των δικαιωμάτων με ειδικά χαρακτηριστικά : χορηγήσεις , οικονομικές και άλλες , στους νέους με ειδικές ανάγκες και  στους απεξαρτημένους από τα ναρκωτικά νέους
    ΙΙΙ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 
    Η παράταξή μας πρέπει να εκσυγχρονίσει τις  πολιτικές της . Χωρίς να παραγνωρίζονται  τα πολιτικά χαρακτηριστικά των ημερών , πρέπει να προχωρήσουμε στην πρόταση για υιοθέτηση συγκεκριμένων πολιτικών δράσεων . Τέτοιες θα είναι:
    • Η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης από στελέχη της ΟΝΝΕΔ , που θα παρακολουθούν τη δραστηριότητα του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Θα δημιουργείται έτσι μαγιά νέων, αλλά και άξιων πολιτικά στελεχών και όχι περιφερόμενων «χειροκροτητών», καταθέτοντας και τις προτάσεις τους όπου αυτό θα γίνεται εφικτό
    • Κατάθεση πρότασης για υποχρεωτική ποσόστωση των νέων στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, σε ποσοστό π.χ. 10%. Έτσι, όχι μόνο θα κατοχυρωθεί η πολιτική παρουσία των νέων, αλλά θα «μεταγγισθεί» και νέο πολιτικό αίμα με διάθεση για προσφορά στις τοπικές κοινωνίες
    • Δημιουργία Γραφείου της ΟΝΝΕΔ για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν σε νέους. Όλοι μας θα εκπλαγούμε από τις παροχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που , ειδικά στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε , μπορεί να συνδράμουν στην επαγγελματική χειραφέτηση και κατξίωση των νέων
    • Δημιουργία Γραφείου της ΟΝΝΕΔ για προάσπιση της Εθνικής μας κληρονομιάς και του Εθνικού Πλούτου: η οργάνωσή μας δεν πρέπει να ασχολείται μόνο με θέματα  πολιτικής αντιπαράθεσης , αλλά και ανάδειξης του μεγαλύτερου κεφαλαίου του Έθνους: της μοναδικής μας ιστορικής κληρονομιάς , που μπορεί να αποτελέσει και εφαλτήριο για μελλοντικές δραστηριότητες βελτίωσης των πλουτοπαραγωγικών συνθηκών της χώρας
    • Οργάνωση κατασκήνωσης από την ΟΝΝΕΔ , τους καλοκαιρινούς μήνες , με συμμετοχή και Ευρωπαϊκών νεολαιών: οι νέοι της Ευρώπης, το μέλλον δηλαδή , θα γίνουν οι καλύτεροι «διαφημιστές» της Ελληνικής ομορφιάς
    • Δημιουργία «στεκιών νεολαίας» σε κάθε Δήμο της χώρας , με δυνατότητα συμμετοχής των νέων όλων των πολιτικών αποχρώσεων, και διοργάνωση συζητήσεων με τους πολίτες κάθε Δήμου , σε συνεργασία με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως π.χ. τα ΤΟΣΥΝ ανά τη επικράτεια, καταγραφή των πορισμάτων των συζητήσεων αυτών και τακτική υποβολή τους στον Πρόεδρο του κόμματος ανά συγκεκριμένη χρονική περίοδο

      Οι καιροί σήμερα είναι , περισότερο ίσως από  ποτέ, δύσκολοι. Οι νέοι της κοινωνίας  έχουν ανάγκη από την ηθική στήριξη , έναντι στον ηθικό εκμαυλισμό που παρατηρείται και διαβρώνει πολλούς τομείς κοινωνικής δραστηριότητας.
      Είναι ανάγκη να ανακτήσουμε ,σαν ΟΝΝΕΔ, το ηθικό μας πλεονέκτημα στην κοινωνία. Ο άνθρωπος πρέπει να ξαναβρεθεί στο επίκεντρο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος , ο νέος να συμμετέχει σε κάθε έκφανση δημοκρατικού θεσμού .
      Αυτά  όμως χωρίς   να παραγνωρίζουμε τις ανάγκες της καθημερινότητας του νέου. Η ανεργία, η αναξιοκρατία , η αδιαφάνεια πρέπει να σταματήσουν. Η πρόσφατη οικονομική κρίση , μπορεί να πιέζει οικονομικά το νέο, αλλά ίσως είναι η ευκαιρία για ανάδυση κρυμμένων δυνατοτήτων.
      Με γνώμονα  τις ηθικές αξίες και αρχές , με βάση την κεντροδεξιά μας ιδεολογία , την πίστη στο Έθνος , τις αξίες  και αρχές της πατρίδας , αλλά και αξιοποιώντας τις Ευρωπαϊκές αρχές και δυνατότητες, όλοι εμείς σήμερα, μαζί μπορούμε. 
      ΓΙΑ ΜΙΑ  ΝΕΑ ΟΝΝΕΔ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ  ΣΤΟ ΝΕΟ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!
*Μανόλης Καλαμπόκας,
ιατρός, πρόεδρος ΤΟΣΥΝ Δήμου  Αθηναίων
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.