Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Nα επιβάλλονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις... Οι καλομαθημένοι φοροφυγάδες επιχειρηματίες δεν αντέχουν της φυλακής τα σίδερα

Να ακυρωθούν τα μαμούθ φορολογικά πρόστιμα Μόνο έτσι θα μπει χρήμα στο κρατικό ταμείο (kentri)
eurooos7
Ένας από τους λόγους που το κράτος υστερεί σε φορολογικά έσοδα είναι και τα υπερβολικά μεγάλα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους υπολείπονται κατά 40% των προβλέψεων του οικονομικού επιτελείου.

Είναι προφανές ότι υπεύθυνος για την υστέρηση των φορολογικών εσόδων είναι κατ΄ αρχήν ο ανεπαρκής και διεφθαρμένος εισπρακτικός μηχανισμός.

Πέρα από το γεγονός ότι οι πολλοί φορολογούμενοι συνειδητά φοροδιαφεύγουν, υπάρχουν και αυτοί που αδυνατούν για αντικειμενικούς λόγους να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις...

Από τα δισεκατομμύρια των ανείσπρακτων φορολογικών εσόδων, πολλά είναι αδύνατον να εισπραχθούν, γιατί τα αστρονομικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί τα καθιστούν εκ των πραγμάτων μη εισπράξιμα.

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που επιβάλλει πρόστιμα μαμούθ.
Η απειλή των εξοντωτικών προστίμων, αποτελεί και το κατεξοχήν όπλο εκβίασης των φορολογούμενων εκ μέρους των διεφθαρμένων εφοριακών, που αυτοί τελικά στερούν το δημόσιο από φορολογικά έσοδα.

Προκειμένου να εισρεύσει τώρα χρήμα στα δημόσια ταμεία, θα πρέπει το οικονομικό επιτελείο να προβλέψει στο φορολογικό νομοσχέδιο την κατάργηση των αστρονομικών προστίμων και να καλέσει τους οφειλέτες να αποδώσουν, ακόμη και με ρύθμιση τα πραγματικά οφειλόμενα, με μόνη επιβάρυνση το νόμιμο τόκο και τόκους υπερημερίας.

Στους αρνούμενους να ανταποκριθούν, θα πρέπει να επιβάλλονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις. Οι καλομαθημένοι φοροφυγάδες επιχειρηματίες δεν αντέχουν της φυλακής τα σίδερα. Το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει και για τις ασφαλιστικές εισφορές.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.