Αλλά όπως αναφέρεται και στην Ιστορία της επικοινωνίας σ΄ αυτή την κοινωνία ότι πληρώνεις αγοράζεις ή αλλιώς πως ανάλογα με τα λεφτά που διαθέτεις εσύ ή οι φίλοι σου μπορείς να αναδειχτείς μέχρι και πρόεδρος της Αμερικής πόσο μάλλον πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής μπανανίας.
Αρκεί μόνο κάποιοι να βάλουν τα λεφτά για να δεις τις μετοχές σου να εκτοξεύονται στο ανεξερεύνητο χάος του σύμπαντος έστω κι αν το χάος του μυαλού σου είναι πιο ανεξερεύνητο από αυτό του σύμπαντος.
Ξαφνικά και από τη μια στιγμή στην άλλη, μόλις πέσει το παραδάκι, όλες οι δημοσκοπήσεις σε υποδεικνύουν ως τον καταλληλότερο στη θέση των άλλων προηγηθέντων καταλληλότερων που είδαν εν μια νυκτί να τους ξερνάει η Ιστορία και να εξαφανίζονται άλλος κατά Κορακοχώρι μεριά κι άλλος κατά Ραφήνα.
Έτσι όταν στις 23 Απριλίου ανήμερα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου είδα τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εξαγγέλλει με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ την οποία, ειρήσθω εν παρόδω (που λέει κι ο Τζανετάκος) είχε αποκλείσει ρητώς και κατηγορηματικώς 24 ώρες νωρίτερα στο υπουργικό Συμβούλιο, με ζώσανε τα φίδια.
Την προοπτική οικονομικής υποδούλωσης της χώρας για άγνωστο αριθμό ετών στο ΔΝΤ είχα ήδη διαισθανθεί...
από το φθινόπωρο και παρακολουθούσα με ενδιαφέρον την επικοινωνιακή κατατρομοκράτηση του λαού για να αποδεχτεί το μονόδρομο της κατεδάφισης των οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων των τελευταίων 60 ετών και την προσφυγή στο ΔΝΤ με την πρόθυμη αν και όχι πάντα και ανιδιοτελή συνεισφορά των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.
Οι συνειρμοί όμως που προκαλούσε η τοποθέτηση του Καστελόριζου μέσα στο κάδρο της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης δημιουργούσαν μια αφόρητη κατάσταση που επιζητούσε εδώ και τώρα ερμηνεία ενώ ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας και την επόμενη κίνηση στη διπλωματική σκακιέρα της περιοχής έβαζε το πορτοκαλί μαγιό του και έπεφτε να χαλαρώσει στα ελληνικά (επί του παρόντος τουλάχιστον) νερά του νησιού.
Η ανακοίνωση λίγες ώρες αργότερα της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα επικεφαλής του μισού υπουργικού Συμβουλίου και με τη συνοδεία των επιφανέστερων Τούρκων επιχειρηματιών άρχισε να περιπλέκει τα πράγματα, ιδιαιτέρως μετά την αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση που έχει αναγορεύσει σε μείζον θέμα την διαφάνεια είχε επεξεργαστεί με τους γείτονες στο « απόλυτο σκοτάδι» 21 διακρατικές συμφωνίες που περίμεναν υπογραφή.
Η εικόνα με την καθημαγμένη οικονομικά Ελλάδα να διαπραγματεύεται με την ισχυρή Τουρκία μόνο ρίγη ανατριχίλας για την έκβαση μπορεί να προκαλέσει.
Για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις και όσο η στιγμή της επίσκεψης του Τούρκου ηγέτη πλησιάζει τόσο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στα Ελληνικά και Τουρκικά ΜΜΕ για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών και για ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των 2 κρατών…
Δυστυχώς όμως για τους επικοινωνιολόγους αυτό δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη καθώς στο Αιγαίο τα Τούρκικα μαχητικά αεροπλάνα αλωνίζουν κυριολεκτικά πάνω από τα ελληνικά νησιά φθάνοντας ανενόχλητα μέχρι τις ακτές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Λίγο πριν μπεί ο Ερντογάν Εφέντης στο αεροπλάνο που θα τον φέρει στην Αθήνα αρχίζουν να σκάνε οι μπόμπες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης προς έτερα θέματα της επικαιρότητας συσκοτίζονται όσα λέγονται και γίνονται και ακούγονται στις επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και τα θέματα της εδαφικής κυριαρχίας, της κυριαρχίας στον αέρα και τη θάλασσα, λέει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (γνώριμος των Τούρκων αξιωματούχων από τα Ιμια και την παράδοση του Οτσαλάν) στο ελληνοτουρκικό φόρουμ , ένα μεγάλο μέρος των διαφορών μας μπορεί να ξεπεραστεί, αν αποδεχθεί κανείς μερικές βασικές αρχές, όπως την απαγόρευση χρήσης και απειλής βίας και το σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών κάθε χώρας ενώ όπου υπάρχει διαφωνία για τον καθορισμό εδαφικών λεπτομερειών ή γεωγραφικών ιδιομορφιών, η λύση θα πρέπει να δίνεται από τρίτους, εντεταλμένους προς τούτο, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
Επιστρέφουμε δηλαδή στη διπλωματία του non paper της Μαδρίτης για τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη συμφωνία του Ελσίνκι για την επίλυση των διασυνοριακών διαφορών και αναβαθμίζουμε τη διαφορά μας για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας σε διαφορά καθορισμού εδαφικών λεπτομερειών (sic) ή γεωγραφικών ιδιομορφιών (ξανά sic).
Λίγο αργότερα και ο πρωθυπουργός και αρχιτέκτονας της πολιτικής σύσφιγξης των σχέσεων με τη γείτονα θα κουβαλήσει νερό στο μύλο της Τουρκικής λέγοντας πως όπως εμείς φοβόμαστε μην μας αρπάξουν κάποιο νησί οι Τούρκοι μπορεί και οι Τούρκοι να φοβούνται μήπως τους επιτεθεί η Ελλάδα έστω κι αν δεν υπάρχει τα τελευταία 80 περίπου χρόνια καμιά ένδειξη αμφισβήτησης των συνόρων του Τουρκικού κράτους από την Ελλάδα σε αντίθεση με τις αμφισβητήσεις που εγείρει η Τουρκία για τα ελληνικά εδάφη, ύδατα και αέρα.
Αντίθετα με την Ελληνική υποχωρητικότητα ο Ερντογάν δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του και δεν έκανε βήμα πίσω στα μεγάλα ζητήματα του casus belli, του Κυπριακού, του Πατριαρχείου αλλά και των παραβιάσεων στο Αιγαίο.
Η Ελλάδα και η Τουρκία, τόνισε, πρέπει να διευθετήσουν μόνες τους τα προβλήματα του Αιγαίου θέτοντας σε δεύτερο πλάνο την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και μάλιστα εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Επανέλαβε την πρόταση του για πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων, του ΟΗΕ και της ΕΕ, ώστε να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της νήσου ως τα τέλη του 2010.
Ζήτησε εκλογή των μουφτήδων της μειονότητας, άοπλες πτήσεις των μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο και τόνισε πως το casus belli δεν πρόκειται να αρθεί προτού λυθούν όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο.
Ζήτησε δηλαδή συνολική ρύθμιση των διαφορών και αξιώσεων που η Τουρκία έχει κατά καιρούς εγείρει σε Αιγαίο, Θράκη, Κύπρο χωρίς να βρεθεί κάποιος από την Ελληνική πλευρά να το στείλει από εκεί που ήρθε.
Οι δηλώσεις των κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων των 2 χωρών που ουσιαστικά στρώνουν το χαλί για συνολική ρύθμιση των αμφισβητήσεων που έχει εγείρει κατά καιρούς η Άγκυρα και των αξιώσεών της για Αιγαίο και Θράκη περνούν στα «ψιλά» της ενημέρωσης που έχει απορροφηθεί από ήσσονος σημασίας πλην όμως «πιασάρικα» -κατά τη δημοσιογραφική διάλεκτο- θέματα.
Η επικοινωνιακή διαχείριση της επίσκεψης Ερντογάν ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης με την έκρηξη «αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού» μέτριας ισχύος που τοποθέτησε ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου τροφοδοτώντας τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με πλούσιο υλικό για τη φοροδιαφυγή των γιατρών.
Το ίδιο βράδυ κάποια από τις γνωστές – άγνωστες τρομοκρατικές οργανώσεις θα τοποθετήσει έναν ακόμα ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στον εξωτερικό τοίχο των παλαιών γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού που θα ακουστεί μέχρι και την Ερυθραία.
Η Παρασκευή ημέρα άφιξης του Τούρκου πρωθυπουργού ξημερώνει με τα πρωτοσέλιδα του τύπου να ασχολούνται είτε με τη φοροδιαφυγή των γιατρών είτε με το νέο τρομοκρατικό χτύπημα ενώ ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά το μεσημέρι θα διατηρίσει το ενδιαφέρον των διαστρεβλωτών της κοινής γνώμης σε αλλότρια θέματα περιορίζοντας την ενημέρωση για τις επίσημες και ανεπίσημες συζητήσεις Ελλήνων και Τούρκων σε πλάνα από τα τραπεζώματα των 2 πρωθυπουργών και την ανταλλαγή φιλοφρονήσεων.
Το βράδυ της ίδια μέρας όμως θα σκάσει η επικοινωνιακή βόμβα μεγατόνων με την επίσκεψη των 2 πρωθυπουργών στον υπέργηρο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που κατουρημένος από την «τιμή» που του γίνεται θα χαιρετίσει τη νέα περίοδο της ελληνοτουρκικής φιλίας αντί να τους τρίψει στα μούτρα όσα μόλις πριν λίγες μέρες έλεγε ο ίδιος ότι η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων Ελλάδας Τουρκίας, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογάν ενδέχεται να υποκρύπτουν την αμερικανική πολιτική και τα ύποπτα σχέδιά της, για τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας κλπ.
Αλλά είπαμε οι επικοινωνιολόγοι που χρυσοπληρώνει το γκουβέρνο είναι αετοί δεν είναι σπουργίτια εγχώριας εκτροφής.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.