Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλο-πρόκληση με ΕΡΤ και επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη

Η ΕΡΤ έστειλε στη Νέα Υόρκη για την επίσκεψη Παπανδρέου, που δεν ήταν καν κρατική (επίσημη), αλλά καθαρά κομματική (Σοσιαλιστική Διεθνής-δύο ημερών συνεδρίαση, άσχετα αν ο πρωθυπουργός έμεινε 5 ημέρες στην μεγαλούπολη), δύο τηλεοπτικά συνεργεία, με 8 ή 10 άτομα. 
Τα οποία μάλιστα, έκαναν χίλιες δυό ανοησίες, γιατί δεν ήξεραν πως λειτουργεί ο ΟΗΕ και τους έκαναν παρατήρηση, οι υπάλληλοί του. 
Σε άλλη περίπτωση δεν τους άφησαν να τραβήξουν με τηλεοπτική κάμερα και τους είπαν να τους δώσουν -οι του ΟΗΕ- βίντεο. Δύο συνεργεία της κρατικής τηλεόρασης, που πληρώνουν οι φορολογούμενοι, ''ταξίδι'' σε περίοδο κρίσης, στη Νέα Υόρκη; Τους ανταποκριτές της στη Νέα Υόρκη, γιατί τους έχει;...
(Πολιτικός πρoϊστάμενος της ΕΡΤ είναι ο υπουργός Πολιτισμού)
'Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες''.

Συνέντευξη Τύπου Παπανδρέου, Νέα Υόρκη: ΠΩΣ το ''Κ''
δημοσίευσε, λίγα λεπτά μετά το τέλος της συνέντευξης τα κύρια σημεία της και την μετάδοσε στο ραδιόφωνό του...ζωντανά (οδηγίες γιά δημοσιογράφους) ...

''Παράπτωμα'' GAP: Ούτε αρχιεπισκοπή πήγε να υποβάλει τα σέβη του, ούτε στην ''ημερήσια γεροντοκόρη''.
Στη Νέα Υόρκη 5 ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου, 18-22 Ιουνίου, γιά την διήμερη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (21-22 Iουνίου) στα Ηνωμένα 'Εθνη.

Δηλώσεις Γ. Παπανδρέου στην τηλεόραση FOX-Business...(Δείτε το Video)
H ομιλία του πρωθυπουργού στην έναρξη των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
Greek Leader Finds Balm for Deficit: Straight Talk (The New York Times)

Ο πρωθυπουργός ζήτησε (και όχι οι ''ελληνικές αρχές'', όπως έγραψε η ''ημερήσια γεροντοκόρη'', υπονοώντας Γραφείο Τύπου ή και γεν. Προξενείο) η συνέντευξη Τύπου (20 Ιουν. '10, στο Γραφείο Τύπου) να ήταν ''χωρίς τηλεοπτικές κάμερες ή ραδιο-μεταδόσεις, χωρίς ερωτήσεις από ανταποκριτές ή απεσταλμένους ΜΜΕ από Ελλάδα'', άσχετα αν οι ανταποκριτές και οι απεσταλμένοι ήταν...μέσα στην αίθουσα, ''πρώτη θέση'', κρατώντας σημειώσεις.
Επίσης, η προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και οι ανταποκριτές-απεσταλμένοι, παράλειψαν να έχουν και...τούρτα -κατά προτίμηση πράσινη- γιά τα 58 γενέθλια (16 Ιουνίου) του πρωθυπουργού, έστω ετεροχρονισμένα.


Πάλι υποτίμηση της νοημοσύνης της Ομογένειας...
Συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη (σε ομογενειακά ΜΜΕ),
με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αφού ουσιαστικά αποδέκτες είχε τα...ΜΜΕ στην Ελλάδα:
Ο πρωθυπουργός, έδωσε έμφαση σε ζητήματα Ομογένειας και φάνηκε να μην έχει την πρέπουσα γνώση- ενημέρωση γι' αυτά (ειδικά στο θέμα της ανάκλησης των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, που ''καίει'' την Ομογένεια, αλλά και στα περί ΣΑΕ), επαναλαμβάνοντας τα γνωστά ''καλά λόγια'': ''Η Ομογένεια είναι πάντα στο πλάι της χώρας μας και αυτό το έχει αποδείξει επανειλημμένα''... ''Επιδίωξή μας είναι η αναβάθμιση του ρόλου του Έλληνα της Διασποράς στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία''... ''Χαιρετίζω τις προσπάθειες του ΣΑΕ και άλλων φορέων για την προσέλκυση τουριστικού ρεύματος'' (αυτό ήταν και το πιό ''κουφό'', γιατί εκτός από ανακοινώσεις-δηλώσεις του ΣΑΕ, δεν είδαμε ''προσπάθειες'')... ''Εχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με Ομογενείς επιχειρηματίες και με αποδήμους επιστημονικών και άλλων επαγγελματικών κλάδων για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Οκτώβριο θα έχουμε συνάντηση γιά πράσινη ανάπτυξη''... ''Για θέμα ονομασίας ΠΓΔΜ παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό.''... (Η συνέντευξη)

Δύο απαραίτητες παρατηρήσεις...
1- Είναι δυσάρεστο γιά την Ομογένεια
, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να ''εκθειάζει'' έμμεσα την απάτη που λέγεται κρατικοδίαιτο ΣΑΕ. 'Οσον αφορά τα λεγόμενά του γιά ''αναδιοργάνωση ΣΑΕ'' και τα περί ''αποτίμησης του έργου του'', αποφεύγουμε να τα σχολιάσουμε, επισημαίνοντας ότι ακόμα τα κορόϊδα οι 'Ελληνες φορολογούμενοι πληρώνουν ''χοντρά'' γιά γραφεία, προσωπικό, ταξίδια των ''ηγετών'' του ΣΑΕ, συνεδριάσεις κ.ά. Μην ξεχνάμε ότι το ΣΑΕ εκτροχιάστηκε εντελώς την περίοδο 1999-2004 που ήταν υπουργός Εξωτερικών πάλι ο...GAP.
2Ο πρωθυπουργός, έχασε την ευκαιρία να ζητήσει από τα ομογενειακά ΜΜΕ να κινητοποιήσουν τους Ομογενείς, ώστε αυτοί να γίνουν ''διαφημιστές'' της Ελλάδας στους Αμερικανούς συμπολίτες μας. Συμπέρασμα: Όσα είπε στη συνέντευξη, είχαν αποδέκτες -όπως συνηθίζεται- τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, γιά μικροπολιτικούς λόγους.

Στα θετικά του Γ. Παπανδρέου:'Eδωσε συνεντεύξεις σε αμερικάνικα ΜΜΕ, όπως στο Bloomberg. (Ακούστε)
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.