Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

O "συνήγορος της Τρόικας" σε νέα προσπάθεια να "επιχειρηματολογήσει" στο ALTER... συμπέρασμα; ...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!!

 Λοβέρδος: αν δεν ήμουν μέσα στο μαγγανοπήγαδο θα σας έλεγα πως καλά κάνουν κι αντιδρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (NewsTime)
Σε μία ακόμα συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο δελτίο του ALTER, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερασπίστηκε τις επιλογές του. 
Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου μετέφερε τις κατηγορίες που του απευθύνονται δηλαδή πως υπήρξε "βασιλικότερος του βασιλέως" προτείνοντας μέτρα σκληρότερα από το ήδη σκληρό μνημόνιο, ο υπουργός Εργασίας απέκρουσε λέγοντας πως το μόνο ζήτημα που ρύθμισε καθ' ερμηνεία του επειδή το μνημόνιο αφήνει τέτοιο περιθώριο είναι αυτό της διαιτησίας. 
Υποστήριξε πως το καθεστώς προσφυγής στη διαιτησία έπρεπε να αλλάξει ανεξαρτήτως μνημονίου γιατί έως τώρα δικαίωνε πάντα τη μία πλευρά με αποτέλεσμα να θεωρείται αναξιόπιστο από την άλλη. (Προφανώς εννοούσε πως η διαιτησία συνήθως δικαιώνει τους εργαζόμενους αλλά για ευνόητους λόγους απέφυγε να αναφέρει ποια είναι η μία κι η άλλη πλευρά). 
Πρότεινε λοιπόν στους κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουν αυτό το θέμα κι εκείνος δήλωσε έτοιμος να υπογράψει την όποια απόφασή τους αρκεί να είναι στο πλαίσιο του μνημονίου αλλιώς θα εφαρμοστεί ό,τι προέβλεπε το πρώην προεδρικό διάταγμα. 
Συμπλήρωσε πως οι διαιτητές ως φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να ορίζονται αφού διαπιστωθεί ότι τυγχάνουν της κοινής αποδοχής. 
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος επεσήμανε τις ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας που έχουν διατυπώσει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. 
Ο κος Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι σέβεται τη γνώμη του συναδέλφου του και παρά το γεγονός πως ο ίδιος είναι συνταγματολόγος σημείωσε πως εκείνος είναι ο πρώτος που θέτει τέτοια ζητήματα και παραδέχθηκε πως "υπάρχουν πολλά πράγματα αμφιλεγόμενα που θα τα λύσει η δικαϊκή ζωή στα επόμενα χρόνια". Αργότερα, διαχωρίζοντας τη θέση του ως υπουργού από αυτή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υπερασπίσθηκε το δικαίωμα τους να διαφωνούν: "Αν δεν ήμουν μέσα σε αυτό το μαγγανοπήγαδο θα σας έλεγα πως καλά κάνουν κι αντιδρούν" είπε. 

Σχόλιο:  O "συνήγορος της Τρόικας" σε νέα προσπάθεια να "επιχειρηματολογήσει" στο ALTER... συμπέρασμα; 
...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! 

Νάσος

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.