Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Καταδίκη Ισραήλ στο Συμβούλιο Ασφαλείας

killer_israelτου Γαβριήλ Χαρίτου -



Τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κάλεσαν το Ισραήλ να τερματίσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. 

Όλοι οι εκπρόσωποι των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν την ισραηλινή στάση, σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε αργά την Δευτέρα κατόπιν πρότασης της Τουρκίας.



Η συνερδίαση συνεχίζεται και τα κράτη-μέλη εξετάζουν πρόταση για την υιοθέτηση καταδικαστικού ψηφίσματος.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βραζιλία, η Αυστρία και το Μεξικό, χώρες οι οποίες αυτήν την περίοδο είναι μη-τακτικά μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάλεσαν το Ισραήλ να άρει αμέσως τον αποκλεισμό της Γάζας. 



Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου πήρε πρώτος το λόγο και επέρριψε όλη την ευθύνη για το επεισόδιο στο Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς το "φόνο και έγκλημα που όμοιό του δεν σημειώθηκε όσα χρόνια υπάρχει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών"...
 
Ο Ισραηλινός εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, Ντάνι Καρμόν, υπεραμύνθηκε των αποφάσεων της ισραηλινής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι ο χαρακτήρας της ακτιβιστικής αυτής δράσης δεν ήταν ανρθωπιστικός αλλά είχε μοναδικό σκοπό να άρει το εμπάργκο κατά της Χαμάς. 

"Τι είδους ανθρωπιστική δράση είναι αυτή που παρακάμπτει τον ΟΗΕ, τον Ερυθρό Σταυρό και τους άλλους διεθνείς οργανισμούς; 

Τι είδους κίνηση υπέρ της ειρήνης είναι αυτή, στην οποία εμπλέκονται οπλισμένοι με μαχαίρια, με βαριοπούλες και με άλλα όπλα με σκοπό να επιτεθούν κατά στρατιωτών, που επιχειρούσαν στο πλοίο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο;

Τι είδους ανθρωπισμός είναι αυτός που υπηρετούν οι ακτιβιστές, στηρίζοντας μία τρομοκρατική οργάνωση, όπως τη Χαμάς, η οποία αρνείται τη λύση δύο κρατών;"
πρόσθεσε.
Ο κ. Καρμόν τόνισε ότι "ο ναυτικός αποκλεισμός είναι νόμιμο μέτρο, το οποίο προβλέπει και αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο. Αυτοί που παρουσιάζουν εαυτούς ως υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιτάχθηκαν στις προσπάθειες του Ισραήλ να απαιτήσει από την Χαμάς να καταστήσει δυνατή την επικοινωνία του Ερυθρού Σταυρού με τον ισραηλινό στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, που ακόμα κρατείται όμηρος στη Γάζα."
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.