Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Σκάνδαλα: "Μπάχαλο" οι Εξεταστικές


Έντονες αντιπαραθέσεις έχουν ξεσπάσει στις εξεταστικές επιτροπές που διερευνούν τα σκάνδαλα της μονής Βατοπεδίου και της Ζίμενς.
 
Η ΝΔ αντέδρασε έντονα στην διαρροή του εγγράφου που μεταδόθηκε από το Insider και άλλα ΜΜΕ για την εμπλοκή πρώην «γαλάζιου» πολιτικού που φέρεται να πήρε μίζα το 2008. 

Μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το έγγραφο αυτό είναι απλά μια κίνηση αντιπερισπασμού μετά τις εντυπώσεις που δημιούργησε η κατάθεση Τάσου Μαντέλη.
Ο συντονιστής της ΝΔ στην εξεταστική Κώστας Τζαβάρας «φωτογράφισε» ως «δράστη» της διαρροής του εγγράφου τον πρόεδρο της επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. χαρακτήρισε το έγγραφο «κατασκευασμένο, πλαστό, χαλκευμένο ή προϊόν ψευδούς βεβαίωσης» σε μια «προσπάθεια -κατά τον ίδιο- συμψηφισμού και ισοφάρισης της αρνητικής εντύπωσης που προκάλεσε η κυνική ομολογία του Τάσου Μαντέλη».

Ο κ. Τζαβάρας, στηρίζει αυτόν τον χαρακτηρισμό σε δύο επιχειρήματα: Αφενός στο ότι ο κ. Χριστοφοράκος είχε παραιτηθεί από τη Ζίμενς το 2007 και αφετέρου ότι ο ίδιος ο κ. Χριοστοφοράκος στις καταθέσεις του στην γερμανική δικαιοσύνη έχει πει ότι έδινε χρήματα σε κόμματα και πολιτικούς έως και το 2006.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά τώρα να έρθουν να καταθέσουν στην εξεταστική για την Ζίμενς οι Κώστας Σημίτης, Γιώργος Πανταγιάς και Θόδωρος Τσουκάτος.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ λίγο πριν την προγραμματισμένη κατάθεση του πορίσματος της για το Βατοπέδι ζητά παράταση των εργασιών της επιτροπής μέχρι το Φθινόπωρο.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι πρέπει να εξετασθεί η σχέση που συνδέει το ακίνητο του Άκη Τσοχατζόπουλου με off shore εταιρία η οποία πούλησε στη μονή Βατοπεδίου διαμέρισμα στην τιμή του 1 εκ. ευρώ.
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.