Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Η πτώση της σύγχρονης Βαστίλης: 14 Ιουλίου 2010.

 Η πτώση της Βαστίλης τότε και σήμερα!!
Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη
1789 : Επτά χιλιάδες οπλισμένοι πολίτες όρμησαν στην Βαστίλη!!
2010 : Τις εκλογές θα τις φέρει ο λαός που αντιστέκεται στην μαφία και την φεουδαρχία!!
Σήμερα, μέσα στην διεθνή κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού, υπολογίζεται ότι 923 εκατομμύρια άνθρωποι “ζουν” κάτω από το όριο της πείνας! (Μα γιατί δεν τρώνε “παντεσπάνι”, Μαρία Αντουανέτα )!!!
Η ελληνική φεουδαρχία έχει πλέον σφιχταγκαλιάσει την υποκοσμιακή μαφία.!! Η δικαιοσύνη αδυνατεί να σταθεί στο ύψος της! Η Κυβέρνηση αποτελείται από ανίκανους, δεξιόστροφους και εθνοπροδότες. Να απεγκλωβίσουμε τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου από τον κύκλο που έχει γύρω του και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Του επέβαλλαν ακόμη : καλύτεροι οι δεξιοί στις θέσεις, παρά οι δημοκράτες!
Η πτώση της Βαστίλης (14-07-1789).
Η Βαστίλη ήταν το σύμβολο της αυθαιρεσίας και της καταπίεσης, κατελήφθη από τονλαό του Παρισιού. Ο διοικητής της, Λονέ, είχε διατάξει να πυροβολήσουν κατά του πλήθους που την πολιορκούσε. Στη μάχη που επακολούθησε, σκοτώθηκαν περίπου εκατό άτομα. Μετά την κατάληψή της, το πλήθος έκοψε τα κεφάλι του Λονέ και κάποιων ανδρών του και τα περιέφεραν πάνω σε κοντάρια στους δρόμους του Παρισιού. Οι φυλακισμένοι ελευθερώθηκαν. Η ημερομηνία της πτώσης της Βαστίλης, που σήμαινε για τη Γαλλία το τέλος της βασιλικής αυθαιρεσίας, καθιερώθηκε από το 1880 ως εθνική γιορτή της Γαλλίας και σημαίνει την απαρχή της ...αστικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Στην μεσαιωνική Ευρώπη επικρατούσε η απόλυτη φεουδαρχία, όπου ο βασιλιάς κυβερνούσε ελέω θεού. Στη Γαλλία επικρατούσε το κυβερνητικό σύστημα της απόλυτης μοναρχίας με κύριο εκπρόσωπο τον Λουδοβίκο. Ο βασιλιάς με λίγους ανώτερους λειτουργούς, που τους διάλεγε ο ίδιος, νομοθετούσε, όριζε τους φόρους και διέθετε όπως ήθελε τον δημόσιο πλούτο. Το καθεστώς, συνέχεια του μεσαιωνικού, βασιζόταν στην τρομακτική ανισότητα. 
Οι κάτοικοι της Γαλλίας διακρίνονταν στους προνομιούχους και στον κοινό λαό. Οποιοσδήποτε πήγαινε ενάντια στην θέληση του απολυταρχικού βασιλιά φυλακίζονταν στην Βαστίλη και κυρίως ευγενείς ή διαφωτιστές. 
Το βράδυ της 12ης προς 13 Ιουλίου οι εξεγερμένοι πολίτες άρχισαν την αναζήτηση όπλων. Στις 14 Ιουλίου 1789 εισέβαλαν στο Hotel des Invalides και κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα τυφεκίων. 
Πολλοί από τους πολίτες στράφηκαν στη Βαστίλη. Περίπου επτά χιλιάδες οπλισμένοι πολίτες όρμησαν στην Βαστίλη. Εκείνη την ημέρα σκοτώθηκαν πάνω από 100 άνθρωποι και ήταν η πρώτη μέρα που σκοτώνονταν τόσοι πολλοί μετά την έναρξη της μέχρι τότε αναίμακτης Επανάστασης. Η επιτυχία των επαναστατών έγινε γνωστή στην Γαλλία και έγινε το σύμβολο της επανάστασης.

Η βασιλική οικογένεια κατανάλωνε το 20% του γαλλικού προϋπολογισμού. Οι προνομιούχοι αποτελούσαν μικρή μειοψηφία, περίπου το 2% του πληθυσμού. Αλλά αυτοί κατείχαν την περισσότερη γη, είχαν όλα τα αγαθά, ζούσαν μια τρομερά σπάταλη και πλούσια ζωή και κυβερνούσαν τον τόπο. 
Δύο τάξεις, ο κλήρος και οι ευγενείς αποτελούσαν τους προνομιούχους. Όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι ονομάζονταν συνεκδοχικά με μια μεσαιωνική ονομασία: Tiers Etat, Τρίτη τάξη. Καλλιεργητές της γης και αστοί (έμποροι και επαγγελματίες των πόλεων) αποτελούσαν την τάξη αυτή. 
Οι αστοί, οι φτωχοί εργαζόμενοι των πόλεων και οι αγρότες δεν είχαν κανένα δικαίωμα στην εξουσία, παρόλο που η αστική τάξη είχε αποκτήσει αξιόλογη δύναμη. Οι γιορτές, οι δεξιώσεις και τα πανάκριβα ρούχα ήταν εις βάρος της γαλλικής οικονομίας αλλά και του φτωχού λαού που πέθαινε από την πείνα. 

Η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα μόνη ξόδευε 680.000 λίβρες, σημερινό ποσό 70.000 κάθε μήνα για κοσμήματα και κοσμική ζωή. Στις 5/10/1789 ένα εξαγριωμένο γυναικείο πλήθος βάδισε στο παλάτι των Βερσαλλιών όπου ζούσε η βασιλική οικογένεια, και επιχείρησαν να σκοτώσουν την βασίλισσα που συσχετιζόταν με τον βασιλικό αυταρχισμό. Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια μεταφέρθηκε απο το πλήθος αιχμάλωτη στο Παρίσι, στα ανάκτορα του Τουιλερί. Το επαναστατικό τους κίνημα έδινε μήνυμα σε όλα τα Ευρωπαικά κράτη με παρόμοια καθεστώτα. Μερικοί ισχυροί άντρες όπως ο Μιραμπώ προσπαθούσαν μυστικά να επαναφέρουν τον βασιλιά σάν κυβερνήτη με ένα δημοκρατικό Σύνταγμα, αλλά ο ξαφνικός θάνατος του Μιραμπώ και η κατάπτωση του Λουδοβίκου εξασθένησαν αυτές τις προσπάθειες. 
Στις 20 Ιουνίου 1791 ο βασιλιάς προσπάθησε μαζί με την οικογένεια του να διαφύγει στο γειτονικό Λουξεμβούργο, όμως στις Βαρέννες, κοντά στα σύνορα τον αναγνώρισαν και τον ανάγκασαν να επιστρέψει στο Παρίσι. Οι επαναστάτες, μεταξύ τους και ο Ροβεσπιέρος, ήθελαν τον άμεσο θάνατο του βασιλιά χωρίς δικαστική διαδικασία. Η πλειονότητα όμως αποφάσισε μία δίκη, στην οποία ο βασιλιά κρίθηκε ένοχος με ομοφωνία λόγω της μεγάλης προδοσίας του προς τους επαναστάτες. Στις 21 Ιανουαρίου 1793 ο Λουδοβίκος ο ΙΣΤ΄ αποκεφαλίστηκε στη σημερινή Πλας ντε λα Κονκόρντ. Στις 16 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, καρατομήθηκε και η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα.

Η Γαλλική Επανάσταση είναι η μόνη επανάσταση μετά την Αμερικάνικη που μπόρεσε και ανέτρεψε το παλιό φεουδαρχικό απολυταρχικό καθεστώς και είχε μεγάλες συνέπειες στη ζωή και στις αντιλήψεις των ανθρώπων έως σήμερα. Η Γαλλική Επανάσταση ορόσημο της ιστορίας επηρέασε όλες τις μετέπειτα ευρωπαϊκές επαναστάσεις, ακόμα και την ελληνική του 1821.
Ο Ρήγας Φεραίος, ο πρόδρομος διαφωτιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, τριάντα χρόνια περίπου πιο πριν, με το επαναστατικό του κίνημα θέλησε πρώτα να εμφυσήσει, στους σκλαβωμένους ραγιάδες την επαναστατική διάθεση και πνοή, να τους εμψυχώσει, ώστε μετά να ξεσηκωθούν κατά του Οθωμανού δυνάστη. Ο Θούριος συμπυκνώνει την αγανάκτηση της ρωμιοσύνης κατά της τυραννίας. Ο Ρήγας, που ήταν εμπνευσμένος από την αρχαιότητα αλλά και από την Γαλλική Επανάσταση, τονίζει τη σημασία της ελευθερίας, ως πρώτιστου αγαθού του ανθρώπου, που είναι και πάνω από τη ζωή. Διακηρύσσει πως είναι προτιμότερη μιάς ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Ο αρχηγός των επαναστατών Θεοδώρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα τόνισε τα εξής: Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι ήμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε, “πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιτοκάραβα βατσέλα”, αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας… και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμεν σ’ αυτό το σκοπό και κάναμεν την επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοιαν και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι… Ο ένας πήγαινε στον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα στο στρατόπεδο και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμεν και εις την Κωνσταντινούπολη…

Σήμερα οι πολίτες βιώνουν μιαν άλλη υποδούλωση, την οικονομική σκλαβιά. Οι αχόρταγοι τραπεζίτες, οι νεοφεουδάρχες, οι μαφιόζοι και οι παρακρατικοί μηχανισμοί καταδυναστεύουν τους πολίτες!! Πάνω από 9.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 550.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους δήμιους του μεσαίωνα!!. 
Οι τραπεζίτες πήραν τα 39 δις και κάνουν μπίζνες και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δήλωνε: όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων, δεδομένου ότι κάθε μέρα υποβάλλονται 100 αιτήσεις κατάσχεσης!! Η λαοθάλασσα που έπνιξε την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008 είχε την επαναστατική δυναμική της Γαλλικής Επανάστασης και έπεται συνέχεια. Ο επόμενος Δεκέμβρης θα είναι του Αλέξη. Να μπουν μπροστά οι αγωνιστές και οι αποφασισμένοι.
Στην Ελλάδα σήμερα ακόμα και η δικαιοσύνη έχει πρόβλημα. Βαρύτατες αιχμές κατά της δικαιοσύνης για την καθυστέρηση που υπάρχει στην εκδίκαση των υποθέσεων διαφθοράς αλλά και υπόνοιες για φαινόμενα δικαστικής διαφθοράς και επίορκους δικαστές άφησε χθες ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής ενημερώνοντας την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την ετήσια έκθεση. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρακιντζής έκανε γνωστό ότι την τελευταία 6ετία έχει στείλει 450 υποθέσεις διαφθοράς στη δικαιοσύνη, πολλές από τις οποίες εδώ και χρόνια βρίσκονται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και πάντως καμία δεν έχει τελεσιδικήσει. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αναγκάστηκε να κάνει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος έβγαλε εγκύκλιο να δικάζονται κατά προτίμηση. Ακόμα παραμένουν στην εισαγγελία οι υποθέσεις διαφθοράς ΑΣΠΑΙΤΕ και οι υποθέσεις επίρκων δικηγόρων του ΔΣΑ της λεγόμενης βιομηχανιας διαζυγίων. Η δικαιοσύνη πρέπει να γίνει πάλι λαϊκή με συμμετοχή περισσότερων πολιτών και λιγότερων επαγγελματιών δικαστών.

Σε όλο τον πλανήτη, σήμερα, όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά – κεντρώα - αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!! ! Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει - μέσα και έξω από το Πασοκ - να κατέβει από το τρένο τώρα!! Η παραμονή της ολιγαρχίας στην εξουσία κοστίζει περισσότερο από το κόστος διενέργειας των εκλογών και είναι καταστρεπτική για τον κοινωνικό ιστό γιατί έχει σφιχταγκαλιάσει την υποκοσμιακή μαφία.!! 

Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι εγκλωβισμένος από ανίκανους, δεξιόστροφους και προδότες, οι οποίοι ομαδικά τον κορο
ϊδεύουν και τον εκμεταλεύονται. Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ. Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Η ολιγαρχία και η τραπεζο-δικτατορία δεν θα παραδοθεί από μόνη της!! 
Ο νόμος της νέας Σεισάχθειας αργεί. Πολίτες, ρίξτε με μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις την φεουδαρχία που ξεψυχά, αλλά κανείς δεν τολμά να την διαδεχτεί. Δεν υπάρχει οικονομική κρίση, είναι ένας μύθος. Εσείς είστε ο κυρίαρχος λαός!! Τις εκλογές θα τις φέρει ο λαός!! Ο αγώνας είναι εναντίον της μαφίας και της ολιγαρχίας. Μην περιμένετε από την λιγαρχία έντιμες εκλογικές διαδικασίες!!Η νίκη είναι δική σας.
Επιτέλους τέλος.
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios.gr
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.