Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τρείς αξιωματικοί τής Πολεμικής Αεροπορίας αναλύουν στην «Ελεύθερη Έρευνα» άγνωστες πτυχές των αεροπυροσβέσεων

Η Πολεμική Αεροπορία συνδράμει με ειδικά πυροσβεστικά αεροσκάφη και εξειδικευμένους πιλότους και συντηρητές το Πυροσβεστικό Σώμα στη δασοπυρόσβεση. Καθ΄ όλη τη διάρκεια τού καλοκαιριού τα αεροσκάφη μετασταθμεύουν σε καθορισμένα αεροδρόμια, ενώ τα πληρώματά τους βρίσκονται σε ετοιμότητα όλη την ημέρα, για να μπορούν να επέμβουν έγκαιρα ανάλογα με τις απαιτήσεις τού Πυροσβεστικού Σώματος.

Τρείς αξιωματικοί τής Πολεμικής Αεροπορίας, δύο διοικητές Μονάδων πυροσβεστικών αεροσκαφών -πιλότοι και οι ίδιοι- οι αντισμήναρχοι (ιπτάμενοι) κ.κ. Χαρίτων Χαρούσης και Χρήστος Οικονόμου κι ο μηχανικός σμηναγός κ. Ευάγγελος Παπαδόπουλος, μίλησαν στην «Ελεύθερη Έρευνα» και μας εξήγησαν άγνωστες τεχνικές λεπτομέρειες τού δύσκολου έργου τής αεροπυρόσβεσης.

Η συνέντευξη συνοδεύεται από φωτογραφίες και βίντεο, που έχουν τραβήξει οι ίδιοι οι χειριστές -κυρίως από ψηλά, μέσα από το πιλοτήριο- χαρίζοντάς μας έτσι σπάνιες εικόνες αεροπυροσβέσεων, υδροδρομήσεων, υδροληψιών κ.λπ. από διαφορετικές οπτικές γωνίες από αυτές, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Μ.Μ.Ε..

Διαβάστε το Α΄ μέρος τού άρθρου, εδώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Β΄ μέρος κάνοντας κλικ, εδώ.

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.