Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Τι γυρεύει στην Αθήνα ο Νετανιάχου;

 Η διήμερη επίσκεψη του Μπ. Νετανιάχου που ξεκινά σήμερα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στη χώρα μας.

Πρόκειται για επίσκεψη ανταποδοτική εκείνης που πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Τελ Αβίβ στις 22 Ιουλίου, ενώ οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί ατύπως και στη Μόσχα, όταν την είχε επισκεφθεί, στην πολύ αρχή της θητείας του, ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ολα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει σαφής πρόθεση αναβάθμισης των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και η καραμέλα του αντιπερισπασμού στις προβληματικές τουρκοϊσραηλινές σχέσεις δεν αρκεί ως εξήγηση. H Jerusalem Post έγραψε ότι το Ισραήλ ενδιαφέρεται για την πραγματοποίηση πτήσεων και στρατιωτικών ασκήσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αυτό -θα πει ο μύστης των θεωριών συνωμοσίας…- πρακτικά μπορεί να σημαίνει δυνατότητα αξιοποίησης του δικού μας εναέριου χώρου, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί επίθεση στο Ιράν.
Σε κάθε περίπτωση, η προσέγγιση Αθήνας-Τελ Αβίβ μπορεί να προκαλέσει διάρρηξη των ελληνοαραβικών σχέσεων ή, έστω, σοβαρή βλάβη.
Και δεν είναι τυχαία τα τηλεφωνήματα που βιάστηκε να κάνει ο Γ. Παπανδρέου στον Αμπάς και τον Μουμπάρακ. Ούτε ο καύσωνας, πάντως, δεν είναι ικανός να αποτρέψει τις πορείες διαμαρτυρίας για την παρουσία εδώ του Νετανιάχου. Δεν τον έβλεπε κι αυτόν στην Πάρο, να ησυχάσουμε;


Σχετικά Άρθρα:

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.