Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σύγκρουση στη Βουλή για τις αρμοδιότητες Ραγκούση...

Από το "press-gr"
  
Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με αφορμή τις αυξημένες αρμοδιότητες που ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να κάνει λόγο για πρωτοφανή απόφαση του πρωθυπουργού και ενώ –όπως είπε- υπάρχει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ είπε πως εγείρεται «μείζον θέμα συνταγματικότητας», ενώ θέλoντας να τηρήσει αποστάσεις ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: «Η συζήτηση για τις αρμοδιότητες, τους ρόλους, τη σταδιοδρομία των υπουργών είναι συζήτηση δευτερεύουσα».
Ωστόσο, πρόσθεσε πως  «την επετηρίδα στην πολιτική την καθορίζει ο λαός» και πως στο υπουργείο του οποίου ηγείται δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού των αρμοδιοτήτων. «Οι αρμοδιότητες του ΥΕΘΑ και του ΚΥΣΕΑ είναι απολύτως ακέραιες και αλώβητες», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν περιμένει κανείς μας να τοποθετηθεί επί τη βάσει νόμων και αποφάσεων. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την άγονη συζήτηση. Επειδή είμαι πάρα πολύ μακριά από τη συζήτηση αυτή, έχω και προσωπικά την υποχρέωση να τονίσω ότι πρέπει επειγόντως να στρέψουμε την προσοχή μας στα ουσιώδη», σημείωσε.
«Με εύσχημο τρόπο κρατήσατε αποστάσεις», τόνισε παρεμβαίνοντας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και διερωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τους υπουργούς του ή ο ίδιος παραιτείται από τη λήψη αποφάσεων. (Πηγή: http://www.naftemporiki.gr)
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.