Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μαζικές κινητοποιήσεις σε Γαλλία και Βρετανία

Απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν τα συνδικάτα των εργαζομένων σε Βρετανία και Γαλλία διέκοψαν την κυκλοφορία σε σημαντικά μεταφορικά δίκτυα και δημιούργησαν χάος στους σταθμούς του Μετρό, των λεωφορείων και στα αεροδρόμια.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό του Λονδίνου διαμαρτύρονται για το σχέδιο περικοπής 800 θέσεων εργασίας, που προβλέπουν τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται. Τα λεωφορεία στο Λονδίνο ήταν υπερπλήρη και οι δρόμοι γεμάτοι με κόσμο που μετακινούνταν με τα πόδια ή με ποδήλατα.

Στη Γαλλία, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε πόλεις σε όλη τη χώρα για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια του Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, να αυξήσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 60 στα 62 έτη. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στη Γαλλία είναι τα χαμηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από τις απεργίες δεν πραγματοποιήθηκαν βασικά σιδηροδρομικά και αεροπορικά δρομολόγια. Επίσης ορισμένα ταχυδρομεία, σχολεία και δημόσια νοσοκομεία αναγκάστηκαν να κλείσουν ή να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα τους κατά την διάρκεια της ημέρας.

Οι κινητοποιήσεις συνέπεσαν με την συνάντηση των υπουργών οικονομίας των ευρωπαϊκών χωρών στις Βρυξέλλες που πραγματοποιήθηκε για να συζητήσουν την κρίση ελλειμμάτων που επηρέασε τις οικονομικές αγορές σε όλο τον κόσμο φέτος.
VOA
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.