Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μην ορκίζεσαι... (Όποιος γνωρίζει δεν προβλέπει κι όποιος προβλέπει δεν γνωρίζει... Πάντως, η Νέμεσις έχει την τάση να εμφανίζεται, όταν υπάρχει Ύβρις.)

Ίσως μοιάζει αφελές, αλλά θα περίμενα από κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αρνηθούν τη θέση του υπουργού ή ακόμα και να παραιτηθούν.

Πάντα ελπίζεις πως θα έχει μείνει λίγη τσίπα σε κάποιους. Είναι προφανές πως η ξετσιπωσιά περισσεύει πια.

Το άσχημο είναι πως δεν περισσεύει μόνο στους κυβερνώντες· περισσεύει και σε αυτούς που τους ψήφισαν και τους ψηφίζουν.

Αν η Νέα Δημοκρατία ήταν –ούτως ή άλλως- μια χαμένη υπόθεση, το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται πως ήταν το μέτρο των δυνατοτήτων μας. Μάλλον και το μέτρο της αξιοπρέπειάς μας.

Σχόλιο: Στις 14-4-10 έγραφε και πάλι με νόημα ο πιτσιρίκος

"Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Πώς θα αλλάξουν τα πράγματα; Τι θα γίνει; Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή, γιατί όλοι έχουν καταλάβει πως η Ελλάδα, όπως την γνωρίζαμε, έχει τελειώσει. Ευτυχώς.«Όποιος γνωρίζει δεν προβλέπει και όποιος προβλέπει δεν γνωρίζει», αλλά εγώ θα προβλέψω:

Η χώρα πτώχευσε –οικονομικά, γιατί κοινωνικά και πολιτιστικά έχει πτωχεύσει εδώ και χρόνια. Πολιτικοί, μεγαλοεκδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες πετάνε την μπάλα στην εξέδρα και προσπαθούν να παραπλανήσουν και να κερδίσουν χρόνο.
Θα είναι μια ημέρα σαν τις άλλες, αλλά θα είναι Η ημέρα. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου θα βγουν στους δρόμους και θα περικυκλώσουν τη Βουλή. Οι αστυνομικοί θα ζητάνε οδηγίες. Στην αρχή τουλάχιστον, γιατί στη συνέχεια θα ενωθούν με τον κόσμο.
Η Μεταπολίτευση θα τελειώσει εκείνη την ημέρα. Θα απαλλαχτούμε από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο που ξέσκισε μια πανέμορφη χώρα και ρήμαξε έναν αξιοπρεπή –κάποτε- λαό.
Και μετά; Μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί θα πρέπει να απαλλαχτούμε και από τους εαυτούς μας.
Είμαι αισιόδοξος. Έχω πάντα στο μυαλό μου τον Χέλντερλιν: «Εκεί που αυξάνεται ο κίνδυνος, εκεί υπάρχει και η σωτηρία». Οι ποιητές δεν κάνουν ποτέ λάθος."
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.