Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Αρμοδιότητες... και θα καταλάβετε γιατί έχουμε αυτά τα χάλια στο Ρ/Τ χώρο...

α. Διαμόρφωση Κωδίκων Δεοντολογίας Ειδησεογραφικών και άλλων δημοσιογραφικών και πολιτικών εκπομπών, Ψυχαγωγικών και Επιμορφωτικών Προγραμμάτων και Διαφημίσεων.
β. Τήρηση Μητρώου Προγραμμάτων, όπου καταγράφονται τα βασικά στοιχεία κάθε τηλεοπτικού προγράμματος (τύπος και περιληπτικό περιεχόμενο, διάρκεια, εταιρεία και χώρα παραγωγής, ονόματα συντελεστών, ημερομηνία και ώρα προβολής, σήμα κατάταξης). Στο πλαίσιο αυτής της αρμοδιότητας γίνεται η παρακολούθηση των προγραμμάτων και ο έλεγχος τήρησης των διατάξεων των εκάστοτε ισχυόντων Κανονισμών ή Κωδίκων Δεοντολογίας του ΕΣΡ καθώς και των διατάξεων που αφορούν στην τήρηση ποσοστώσεων που αφορούν πτυχές του περιεχομένου του προγράμματος. Επίσης, καταχώρηση πληροφοριών σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπών σε κάθε σταθμό με αρμοδιότητα την κατάταξη των τηλεοπτικών προγραμμάτων.
γ. Επεξεργασία αποφάσεων που αφορούν την τήρηση της πολιτικής πολυφωνίας.
δ. Έλεγχος τήρησης των κανόνων που διέπουν το περιεχόμενο των διαφημιστικών μηνυμάτων και των χρονικών περιορισμών προβολής τους καθώς και των όρων προβολής των χορηγιών και των προγραμμάτων τηλε-πώλησης. Επίσης, παρακολούθηση του έργου της αστικής εταιρείας ελέγχου διαφημιστικών μηνυμάτων.
ε. Εξέταση αιτημάτων επανόρθωσης που έχουν υποβληθεί είτε από ιδιώτες, είτε έχουν διαβιβαστεί από ραδιοτηλεοπτικό σταθμό μαζί με την απορριπτική απόφασή του, σε περίπτωση προσβολής της προσωπικότητας ακροατή ή τηλεθεατή. Επίσης, καταχώρηση πληροφοριών σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπών σε κάθε σταθμό με αρμοδιότητα την εξέταση των αιτημάτων επανόρθωσης.
στ. Έλεγχος τήρησης των κανόνων για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων.
ζ. Χαρακτηρισμός των αποστελλόμενων εγγραφών ήχου ή εικόνας ως μηνυμάτων κοινωνικού περιεχομένου.

Σχόλιο: Ποιος πρέπει να τα κάνει όλα αυτά;

... μα το ΕΣΡ φυσικά!!!

Διαβάστε περισσότερα στο δικό τους χώρο και θα καταλάβετε γιατί έχουμε αυτά τα χάλια στο Ρ/Τ χώρο...
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.