Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Οι “Φύλαρχοι” των Κομμάτων μεταβάλλουν με “Κομματικές ντιρεκτίβες”, τους Έλληνες πολίτες σε “αφρικανικά υποζύγια”!!!

 .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ?
του Ελευθερίου Βερυβάκη*
Τα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα που από τη Μεταπολίτευση και μετά έχουν εγκατασταθεί στην Ελληνική Πολιτική ζωή, για την οποία από καιρού εις καιρόν εξαπολύουν διάφορες «ρουκέτες» – τάχα για ΑΝΑΝΕΩΣΗ – υπόκυψαν και παραδόθηκαν τελικά άλλη μία φορά στα «βασικά ελαττώματά» τους – το σπουδαιότερο των οποίων είναι ότι σκέφτονται και ενεργούν  όπως οι “Φύλαρχοι στην Αφρική”.  Ελληνιστί λέγεται “Αρχηγοκεντρικά” και για αυτό Αντιδημοκρατικά –  για να ξανακάνουν το «θαύμα» τους.
Και για αυτό ζητούν από τον Πολίτη να «θυσιάσει» την ουσία των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και να «θάψει» τον ΙΚΑΝΟ, ΑΞΙΟ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ Αυτοδιοικητικό Άρχοντα, στο «βωμό» της Κομματικής γραμμής του ΑΡΧΗΓΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ, που πάντα «ζει και βασιλεύει» στη δύσμοιρη Ελλάδα.
Χαρακτηρίζουν τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010, σαν τάχα «Δημοψηφίσματα». Με αυτό τον τρόπο αξιώνουν από τους Πολίτες «ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ» δοσμένη απ’ αυτούς στο προσωπικό όνομα του ΑΡΧΗΓΟΥ, με τη δυνατότητα απ’ αυτόν, σαν άλλος «ΚΑΙΣΑΡΑΣ» να πάρει όλων των ειδών τις αποφάσεις, που αφορούν τη Χώρα και το Λαό της.

Τελικά Δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών χαρακτήρισε τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τις Εκλογές του Νοέμβρη και ο Γ. Παπανδρέου – είχαν προηγηθεί ο Αρχηγός της Ν.Δ. και η Αριστερά – μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. ...

Ο Αρχηγός του Μείζονος Κόμματος της Αντιπολίτευσης Α. Σαμαράς, είχε ζητήσει η Αυτοδιοικητική ψήφος του προσεχούς Νοέμβρη, να «βαπτιστεί» σαν ψήφος κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και του Μηχανισμού Στήριξης», ουσιαστικά έκανε το ίδιο.
Έτσι δυο σχεδόν μήνες πριν από την ημέρα και ώρα, που ο Έλληνας πολίτης σαν ψηφοφόρος προσέρχεται να ψηφίσει για την Περιφέρεια και το Δήμο, στην οποία ζει και διαμένει, καλείται από τους Αρχηγούς των «Αρχηγοκεντρικών Παρατάξεων» να μην εξετάσουν το ποιος θα είναι ο Περιφερειάρχης ή ο Δήμαρχος της περιοχής, όπου ζουν, αλλά με Κομματική «directiva» να ενθυλακώσουν τη γραμμή του Αρχηγού και να ρίξουν στην κάλπη το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ή τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Στο όνομα δηλαδή του “Εκσυγχρονισμού” ! να εγκαταστήσει ο Έλληνας πολίτης τα ήθη και έθιμα της Ουγκάντα – την Ουγκάντα την ίδια – στην καρδιά  και το κυκλοφορικό σύστημα της Ελλάδας. Για αυτό να διαδηλώσει την πίστη του στον Αρχηγό και τη σοφία του και να “σταυρώσει” ή να “μαυρίσει” όποιον σε Δήμο ή Περιφέρεια, αυτός του πει. Με μια λέξη του ζητά να του αναγνωρίσει εξουσίες “Φύλαρχου” και να παραιτηθεί από το δικαίωμά του ως πολίτη να έχει άποψη και γνώμη για όποιο “τοποτηρητή” θα του στείλει η Κομματική “συμμορία”.
Μετά τα πιο πάνω οι πολιτικοί παρατηρητές θεωρούν ότι τα Κόμματα – κάτω από τον τρόμο αποδοκιμασίας τους, που αισθάνονται, όσο πλησιάζουν οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου – ανεβάζουν «ψηλά τον πήχη» και χρωματίζουν σαν Εκλογές Εθνικής Σωτηρίας – Δημοψήφισμα τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοέμβρη, προκειμένου να ερεθίσουν τα παλιά Κομματικά αντανακλαστικά του Εκλογικού Σώματος – το οποίο αυτή τη στιγμή ως πρώτο Κόμμα αναδεικνύει την ΑΠΟΧΗ – ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ κατά της σημερινής Πολιτικής Τάξης και τον τρόπο άσκησης της Πολιτικής – και έτσι να πέσουν στα «μαλακά», δεδομένου ότι οι πλατιές λαϊκές μάζες αισθάνονται ότι η Πολιτική που αποτολμάται από τα Κόμματα, κινείται μακριά και είναι ξένη από τους λαϊκούς πόθους και ελπίδες.
Οι πολιτικοί παρατηρητές που σχολιάζουν στις ιστοσελίδες μας τις εξελίξεις αντί άλλου σχολίου, τόνιζαν ότι στις εποχές μας η δύναμη του πολίτη είναι η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ του και εκδηλώνεται με όλες τις επιμέρους μορφές Πολιτικο – Κοινωνικής δράσης, ιδιαίτερα όμως με τις επιλογές των εκπροσώπων του.
Για αυτό και έβρισκαν ότι οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2010 σαν κύριο σύνθημά τους θα πρέπει να έχουν :

-        ΨΗΦΟ στον ΙΚΑΝΟ, ΑΞΙΟ, ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ

Και για αυτό αξία έχουν το :

- ΠΑΝΩ ο ΠΟΛΙΤΗΣ

-        ΠΑΝΩ ο ΛΑΟΣ

-        ΚΑΤΩ η ΓΡΑΜΜΗ

-        ΚΑΤΩ ο ΑΡΧΗΓΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΣ

Έτσι το σύνθημα που πρέπει παντού να απλώσει είναι:

-        ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΑ … ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ


Μόνο έτσι θα μπορέσουν σ’ αυτή την ΑΝΤΑΡΣΙΑ  οι ΑΞΙΟΙ και ΙΚΑΝΟΙ να στηρίξουν ΑΞΙΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΥΣ και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ για να πάρουν στα χέρια τους – όπου αυτό θα καταστεί δυνατό – τους Δήμους και τις Περιφέρειες και να ενισχύσουν τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, που θα μπορέσουν ίσως να προσφέρουν κάτι στον Τόπο.
Είναι η ώρα για την ΑΝΤΑΡΣΙΑ των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΙΚΑΝΩΝ και ΑΞΙΩΝ κατά των ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΝΑΞΙΩΝ και ΦΑΥΛΩΝ.

Οι πολιτικοί παρατηρητές θεώρησαν τις τελευταίες εξελίξεις σαν δείγμα του γεγονότος ότι οι ΑΡΧΗΓΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ μετά τη διαπίστωση του γεγονότος ότι καθημερινά και πιο πολύ μεγαλώνει η αντίδραση κατά της ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ, ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας σε ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ και ΔΥΝΑΜΕΙΣ του ΑΓΡΙΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ και της ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, υπογράμμιζαν ότι είναι η ώρα για το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ όλων ανεξαιρέτως των δυνάμεων – που μακριά από την πρόταξη δευτερευουσών αντιθέσεων – μπορούν να δώσουν τον ΑΓΩΝΑ ΥΠΕΡ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ και πιστεύουν ότι μπορεί πολλά να καταφέρουν, δεδομένου ότι οι δυνάμεις που εναντιώνονται απέναντι στα ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ στη θέλησή τους, κάθε μέρα και πιο πολύ γίνονται ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ.
Το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ αυτών των ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ σύντομα θα απαντηθεί.
*Ελευθέριος Βερυβάκης – π. Υπουργός – Βουλευτής
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.