Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Θ. Πάγκαλος: Θα σου απαντήσω, εκτός αν είσαι φορτηγατζής... - Δείγμα Ήθους του κ. Πάγκαλου

Στη σημερινή (25/9/2010) εκπομπή MegaΣαββατοκύριακο, προσκεκλημένος ήταν ο κ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μίλησε για πολλά και διάφορα. (σχετικό video)

Κάποια στιγμή, η συζήτηση έφτασε στο κλείσιμο του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού 
Υπήρξε ζωντανή σύνδεση με το μουσείο Ακρόπολης, όπου ένας εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων υπαλλήλων, ο κ. Ευσταθίου, υπάλληλος του Εμπορικού Τμήματος του μουσείου, πήρε το λόγο για να εξηγήσει την κατάσταση.

Ο κ. Ευσταθίου, νεαρός σε ηλικία, ενημέρωσε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν όλα τα εμπορικά τμήματα των μουσείων (σημεία πώλησης αναμνηστικών) αλλά και των αναψυκτηρίων που βρίσκονται στους χώρους αυτούς. Εξήγησε πως σε συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με το Υπουργείου, πήραν την ξεκάθαρη απάντηση πως η απόφαση έχει ληφθεί και πως δεν υπάρχει διάθεση για συζήτηση.

Το τελευταίο, φάνηκε ξεκάθαρα, όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, ζήτησαν από τον Πάγκαλο να απαντήσει, τονίζοντας πως είναι ένα θέμα αρκετά σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς, πως και τα σημεία πώλησης, και τα αναψυκτήρια σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, είναι μια πάγια και διαχρονική πηγή εσόδων της χώρας, η οποία βασίζεται στον εκθεσιακό τουρισμό. ...

Ο κ. Πάγκαλος, φάνηκε εντελώς αλαζόνας και αυταρχικός.

Παίρνοντας το λόγο, ζήτησε να μάθει τι επαγγέλλεται ο κ. Ευσταθίου. Όταν ο εργαζόμενος απάντησε πως είναι απόφοιτος Φιλοσοφικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ο κ. Πάγκαλος έσπευσε να τον ειρωνευτεί λέγοντας πως αυτό είναι ειδικότητα, όχι θέση εργασίας. Ο κ. Ευσταθίου, διατηρώντας την ψυχραιμία του, συνέχισε λέγοντας πως είναι εργαζόμενος στον ΟΠΕΠ, στο Εμπορικό Τμήμα. Έκανε το σφάλμα δε, να αναφέρει τον μισθό του (1.200€) κάτι που εξόργισε τον κ. Πάγκαλο.

‘’Δεν ξέρω τι ιδέα έχετε για τον εαυτό σας, αλλά ο μισθός σας είναι πολύ καλός’’, έσπευσε να διακόψει τον συνομιλητή του.

Όταν ο κ. Ευσταθίου, απάντησε πως δεν θέλει να σχολιάσει το μισθό του, αλλά το θέμα του κλεισίματος των σημείων πώλησης και των αναψυκτηρίων των μουσείων, ο Πάγκαλος εξερράγη.
Άρχισε να κατηγορεί ασύστολα τον νεαρό υπάλληλο, πως έχει ‘’κομματικές σκοπιμότητες’’ η εμφάνισή του, πως δεν έχει δικαίωμα να κάνει ερωτήσεις (!!!!!!!!), πως ο ίδιος δεν καταδέχεται να συνομιλήσει μαζί του (!!!).

Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να τον συγκρατήσουν και να περισώσουν την εικόνα του, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο κ. Ευσταθίου, έσπευσε να διορθώσει πως ανήκει συνδικαλιστικά στο ΠΑΣΟΚ, και ρώτησε αν η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, που πέραν του πλήγματος στον τουρισμό, ρίχνει και στην ανεργία τόσο κόσμο, είναι δείγμα σοσιαλισμού. Ο κ. Πάγκαλος έγινε ταύρος μαινόμενος. 

Άρχισε να λέει ασυναρτησίες και να κατηγορεί τον νεαρό υπάλληλο για σκοπιμότητες.

Οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην τηλεόραση, έσπευσαν να διακόψουν την σύνδεση, κάνοντας διάλειμμα για διαφημίσεις.

Με το που ξεκίνησε ξανά η εκπομπή, ο κ. Πάγκαλος, δήλωσε πως στο διάλειμμα, πληροφορήθηκε πως όσα είπε ο κ. Ευσταθίου δεν ευσταθούν, και πως η απόφαση της κυβέρνησης είναι να κλείσει μόνο το Εμπορική Τμήμα του μουσείου, επειδή όπως είπε ο ίδιος, είναι άχρηστο τμήμα, και επιβαρύνει το κόστος συντήρησης των μουσείων. Κατέληξε δε, στο ότι ο κ. Ευσταθίου, απλά βγήκε να φωνάξει για την δική του θέση, και όχι για τη θέση των υπολοίπων εργαζομένων.

Δεν έκανε καμία κουβέντα για το κλείσιμο των σημείων πώλησης των μουσείων, δεν έκανε καμία κουβέντα για το κλείσιμο των αναψυκτηρίων. Και βεβαίως, οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ στην τηλεόραση, δεν του θύμισαν καμία στιγμή το θέμα αυτό.

Ένα μικρό δείγμα, από το Ήθος και την Ποιότητα της πολιτικής μας εξουσίας.

Δείτε το βίντεο της Δημοκρατικής Παρουσίας του κ. Πάγκαλου, εδώ:

Απολύσεις και εμπαιγμός στον ΟΠΕΠ Α.Ε. (Εργαζόμενοι ΟΠΕΠ)

=============================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.