Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Κυβέρνηση Παπακωνσταντίνου-Νταλάρα (Το γένος Ραγκούση) Νο. 33

Γράφει ο Σπίθας
 Πάλι μέσα πέσαμε.
Είμαστε οι πρώτοι (Σπίθας 12 Οκτωβρίου), που πιάσαμε ότι το Δημόσιο Έλλειμμα του 9-μήνου 2010 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος) μειώθηκε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κατά 31,1 %, έναντι του αντίστοιχού 9-μηνου του 2009 (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος). Δηλαδή η μείωση ήταν εκτός του ετήσιου στόχου. Που σύμφωνα με το μνημόνιο πρέπει να είναι 39,5 %.
Τελικά, εχθές Γιώργο (Παπακωνσταντίνου) ανακοίνωσες βάσει των τελικών και επίσημων αποτελεσμάτων τον ρυθμό μείωσης του Δημοσίου Ελλείμματος για το 9-μήνο (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), που ήταν  30,9 % (το πιάσαμε σχεδόν 100 %).
Γιατί όμως Γιώργο (Παπακωνσταντίνου), ανακοινώνεις ότι ο ετήσιος στόχος μείωσης του Δημόσιου Ελλείμματος είναι αυτός που περιέχεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και είναι 36,9 %;
Το σωστό είναι να αναφέρεις τον στόχο μείωσης του Δημόσιου Ελλείμματος που περιέχεται στο μνημόνιο και είναι 39,5 %.
Μάλλον, γιατί η απόκλιση του αποτελέσματος του 9-μήνου (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος), από τον στόχο του προσχεδίου του προϋπολογισμού-36,9 %  (έναντι του στόχου του μνημονίου-39,5 %) είναι σαφώς μικρότερη, άρα επικοινωνιακά καλύτερη.
Όμως, το σωστό είναι να αναφέρεις τον στόχο του μνημονίου (39,5 %) και με αυτόν πρέπει να συγκρίνεις τα μηνιαία αποτελέσματα.
Μην μας αναγκάσεις να ψάξουμε και να βρούμε παλαιότερες ανακοινώσεις (όταν τα πράγματα ήταν καλά,) που χρησιμοποιούσες τον στόχο του μνημονίου για να θριαμβολογείς.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.