Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώνεται σήμερα η διεθνής διάσκεψη Εξαιρετική επιτυχία στη χθεσινή πρεμιέρα

Με δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις ολοκληρώνονται σήμερα Σάββατο, 16 Οκτωβρίου οι εργασίες της διήμερης διεθνούς διάσκεψης που οργανώνουν το Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εναντίον του μνημονίου κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας είναι:

Σάββατο 16 Οκτωβρίου

Συζήτηση (5.30 – 7.15): Το επαχθές χρέος, μηχανισμός οικονομικής εκμετάλλευσης και εθνικής κηδεμονίας. Συντονιστής ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης. Ομιλητές οι οικονομολόγοι: Γιάννης Τόλιος (ΣΥΝ), Θόδωρος Μαριόλης (πανεπιστημιακός, Πάντειο), Κλαούντιο Κατς (Αργεντινή).

Τελική συζήτηση (7.30 – 9.30): Η απάντηση της Αριστεράς στην καπιταλιστική κρίση. Συντονιστής: Παναγιώτης Σωτήρης (Αριστερή Ανασύνθεση). Ομιλητές: Παναγιώτης Λαφαζάνης (κοινοβουλευτικός επρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ), Δημήτρης Δεσύλλας (τ. ευρωβουλευτής), Ρούντι Ρινάλντι (εκδότης της εφημερίδας "Δρόμος", Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής), Διονύσης Τσακνής, τραγουδοποιός.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η χθεσινή πρεμιέρα της διάσκεψης, όπου περισσότεροι από 500 άνθρωποι  ...
παρακολούθησαν επί πέντε ώρες τις παρεμβάσεις ηγετικών στελεχών της ελληνικής Αριστεράς, ξένων προσκλεκλημένων, οικονομολόγων και πολιτικών επιστημόνων γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της καπιταλιστικής κρίσης, της πάλης εναντίον του μνημονίου, της απάντησης της Αριστεράς και του σύγχρονου εργατικού κινήματος.

Τις εργασίες της χθεσινής, πρώτης ημέρας της διάσκεψης άνοιξε η ηθοποιός και ιδρυτικό μέλος του Αριστερού Βήματος, Κάτια Γέρου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του πρώτου γραμματέα της πρεσβείας της Βενεζουέλας, Λουίς Ρομπέρτο Μεντόσα και της πρώτης γραμματέας της πρεσβείας της Κούβας, Ελισαλέα Λόπες. Στη συνέχεια, τις θέσεις τους για τα ζητήματα που έθεσε στην ημερήσια διάταξη η διάσκεψη ανέπτυξαν ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάννης Μπανιάς, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος, εκ μέρους του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο Τάσος Κατιντσάρος, εκ μέρους του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στη διάσκεψη είχε προσκληθεί και το ΚΚΕ.

Στο εισαγωγικό τραπέζι της διάσκεψης, τοποθετήθηκαν ο δήμαρχος Ελληνικού Ευτύχης Μπιτσάκης, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Λονδίνου Στάθης Κουβελάκης, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης και ο καθηγητής του Παντείου Γιάγκος Ανδρεάδης, ενώ συντονιστής ήταν ο πανεπιστημιακός Αλέξανδρος Χρύσης. Το βασικό στρογγυλό τραπέζι της χθεσινής ημέρας είχε θέμα: "Η κρίση της ευρωζώνης και η στάση της Αριστεράς". Συμμετείχαν οι Σαμίρ Αμίν, Ζακ Νικονόφ, Κώστας Βεργόπουλος, Κώστας Λαπαβίτας, ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Χαιρετιστήριο στη διεθνή διάσκεψη του Αριστερού Βήματος απηύθυνε ο "Συνασπισμός Αντίστασης" που συγκροτήθηκε πρόσφατα στη Βρετανία εναντίον των μέτρων λιτότητας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό και με πρωτοβουλία του ιστορικού ηγέτη της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος, Τόνι Μπεν.

Οι εργασίες της διάσκεψης μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα μας, μέσω του Press Project.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.