Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η... ''τουριστική προβολή'' της Ελλάδας γίνεται στους...ελληναράδες Νέας Υόρκης και Σικάγου


''Συνεντεύξεις'' σε... ελληνόφωνα ΜΜΕ δίνει ο υπουργός Πολιτισμού γιά να ''προβάλει''...την Ελλάδα (''τουριστικά'') στους...'Eλληνες Ομογενείς, που πάνε στην πατρίδα και χωρίς την...παρότρυνση του κάθε υπουργού.

Τρία ταξίδια στις ΗΠΑ, σε 10 μήνες, έκανε ο κ. Γερουλάνος και ούτε μία συνέντευξη, έστω σε 2ης κατηγορίας αμερικάνικο ΜΜΕ. Τα προξενεία και ειδικά τα Γραφεία Τύπου, γιατί υπάρχουν τελικά;

ΔΕΝ είναι προβολή του τουρισμού της Ελλάδας oι συνεντεύξεις Τύπου σ' ελληνικά ΜΜΕ (με τις ''δηλώσεις'' και τα γνωστά ''τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα''), ομιλίες σε προξενικές... δεξιώσεις με Ομογενείς ''παράγοντες'', υπουργική παρουσία σε...''Μotivation Show'' κλπ. Αυτά είναι ασοβάρευτα πράγματα. ...(ΚΑΛΑΜΙ)

Σχόλιο: Η κυβέρνηση τουρισμού της Ελλάδος διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοτυπία. Εκτός του GAP που φέρει το τίτλο των "Εξωτερικών" βρήκαν την ευκαιρία και οι περισσότεροι "κολλητοί" και έκαναν δεύτερο Μαξίμου τις πόλεις των USA.

Εκτός της Άννας (σχετικό) η περίπτωση Γερουλάνου είναι αυτή που μας έχει προβληματίσει περισσότερο.
"Τρία ταξίδια στις ΗΠΑ, σε 10 μήνες"... και εάν θα μπορούσε να μας πείσει ότι αυτά είχαν αποτέλεσμα, λ.χ στον πολιτισμό ή έστω στον τουρισμό θα είχαμε και κάτι καλό να γράψουμε.

Ψάξαμε να βρούμε κάποιες κινήσεις του που να έχουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον και πέφτουμε πάντα στη Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. ακόμη και το περιβόητο Σ.Α.Ε. χρησιμοποιεί την ίδια  
Σικάγο14.10.2010

 Τετάρτη, 29 09 2010 09:39 
Διαβάζουμε στο "ΚΑΛΑΜΙ" "...κοροϊδεύουν συστηματικά τον Ελληνισμό. (Στις 12 Οκτώβρη 2010 έγιναν τα ''εγκαίνια'' της έκθεσης «'Ηρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» από τον υπουργό Πολιτισμού Mr. Paul Geroulanos. Είχε εγκαινιάσει μία ακόμα, τον Δεκέμβριο 2009. Η ''τελετή εγκαινίων'' γίνεται στην είσοδο του κτηρίου και όχι στον μικρό χώρο της έκθεσης στο υπόγειο)... Σημ.: Αν η Ελλάδα είχε σοβαρούς υπουργούς Πολιτισμού, ουδέποτε θα επέτρεπε εξαγωγή αρχαιοτήτων γιά το... υπόγειο του ''Ωνάσσειου''. Οι σοβαρές χώρες, στέλνουν εκθέσεις σε μουσεία. Και η πατρίδα μας, με τον πλούτο που της κληρονόμησε η αρχαία Ελλάδα, θα ήταν πρώτη στα μουσεία ανά τον κόσμο... Οι δε δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού, του τύπου «...Κόσμημα γιά τη Νέα Υόρκη η έκθεση στο ''Ωνάσσειο''...», δηλ. στην...''υπόγα'', δείχνουν και την -υπουργική- έλλειψη σοβαρότητας..."

Σύμφωνα με το πρόγραμμα: "ο κ. Γερουλάνος θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη και θα έχει συνάντηση με τον ιστορικό Mark Mazower, με τον οποίο θα ανταλλάξουν ιδέες για το πρόγραμμα “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”. Κατόπιν, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας και το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο “Κρητικό Σπίτι”, στην Αστόρια."

Η επιλογή του Mark Mazower μας προβλημάτισε.... (σχετικό από την en-wikipedia) και ψάξαμε σχετικά:

Σχετικά για στοχασμό και μελέτη:
(Ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ, το παρελθόν μιας πολυεθνικής πόλης, η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, το βάρος της μνήμης και της εμπειρίας) Η Θεσσαλονίκη και τα κενά του χρόνου


Τώρα όσο για το  «Ήρωες: Θνητοί και Μύθοι στην Αρχαία Ελλάδα» στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Ίδρυμα στο Μανχάταν.

Ευτυχώς που ο διαχειριστής από το "ΚΑΛΑΜΙ" μας άνοιξε τα μάτια και είδαμε κάποια πράγματα με καθαρή ματιά.

Εάν ρίξετε μια ματιά στους παραπάνω συνδέσμους θα καταλάβετε πολλά περισσότερα από ότι μπορώ να εννοήσω... (εμείς αναδημοσιεύσαμε σχετικά: Απόδημος Ελληνισμός - ΕΛΛΗΝΕΣ που ζούν εκτός Ελλάδας)

Αυτοί επελέγησαν για Πολιτισμό... αλλά μάλλον τουρισμό κάνουν...

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.