Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Πριν Αλέκτωρ λαλήσει τρις «Σύντροφοι» …

Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα προειδοποιούσαμε:
·         Ο νομισματικός πόλεμος ξανάρχισε και αυτή την φορά στον κατάλογο των θυμάτων, μαζί με τα δικά μας, θα υπάρχουν και τα δικά σας τα ονόματα. Καλώς ήρθατε στο club «Σύντροφοι»…
Και δυστυχώς για εσάς «Σύντροφοι», επιβεβαιωθήκαμε αμέσως. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Ζ. Κ. Γιούνγκερ έκανε διευκρινιστική δήλωση σχετικά με το θέμα που προέκυψε για την ταυτότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού που δήλωσε ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».
Η διευκρινιστική δήλωση του κ. Γκι Σούλερ, εκπροσώπου του Ζ. Κ. Γιούνγκερ είναι η εξής.
·        «Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς τη στιγμή που είχαμε αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009».
Θα ήταν εύλογο να υπενθυμίσουμε στους «Συντρόφους» ότι στην έννοια Χώρα συμπεριλαμβάνεται και η ανήμπορη να αντιδράσει γερόντισσα που είδε την πενιχρή σύνταξη της να μειώνεται δραματικά. Να προσέχουν λοιπόν τι λένε γι’ αυτή την Χώρα. ...
Ταυτόχρονα άρχισε το γνωστό παιχνίδι με τις αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με την πιστή και επιτυχή εφαρμογή του περιβόητου μνημονίου.
Ο μεν Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn,  δήλωσε σχετικά με τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων:
·        «Εάν η Ελλάδα χρειάζεται την επέκταση, εξαρτάται από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας»
Ενώ ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Bertrand Benoit δήλωσε στο Bloomberg:
·        «Δεν είμαστε υπέρ της επέκτασης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής»
Προσέξτε την τεράστια διαφορά στις δύο αυτές δηλώσεις…
Ο πρώτος εξαρτά την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του μνημονίου από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ ο δεύτερος δεν δέχεται καμία παράταση του χρόνου αποπληρωμής.
Η παράσταση άρχισε…
Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου βάλλεται, εξ αιτίας των δικών της λαθών, από το εξωτερικούς παράγοντες για να αποκτήσει ακόμα ένα πρόβλημα στο εσωτερικό ώστε να καταστεί ακόμα πιο ευάλωτη πολιτικά και ταυτόχρονα αρχίζει η αμφισβήτηση για την δυνατότητα της χώρας να αποπληρώσει τα δάνεια του μνημονίου στο ορισμένο χρονοδιάγραμμα.
Πριν Αλέκτωρ λαλήσει τρις  «Σύντροφοι»…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.